Pánové a Stanley-007, nechci vám nějak zasahovat do diskuze. Stejně jako již kolegové mám otestovánu jen 16GB kartu. Ale zjednodušeně lze říci, že Ascend P7 umí i karty s kapacitou 64GB což znamená, že podporuje SDXC.
Proč? Protože karty se dle paměti dělí tak, že 4-32GB je SDHC zatímco 32+ je SDXC. To boří Stanley vaší myšlenku, omlouvám se.
Technické parametry, oficiální stránky - Huawei Ascend P7
- myg74
- Zařízení: Lenovo P70-A
- Firmware: zatím S133
- Operátor: T-Debile
Re: Technické parametry, oficiální stránky - Huawei Ascend P
Taky nechco zasahovat do diskuse,ale co tvuj nazor mrl rici to"pedes"? Kdo pouziva vetsi karty stajne v ni bude mit takovy bordel ze to pomalu ani formatovani nespravi....
Re: Technické parametry, oficiální stránky - Huawei Ascend P7
myg74 můj příspěvek odpovídal na to, že zmíněný Huawei podporuje SDXC. A že není rozdíl v SDHC/SDXC v tom smyslu jak to píše Stanley, který se ptá,
Jelikož věta, že 64GB může být jak SDHC tak SDXC je nepravda právě z důvodu označování karet dle kapacity.
Díky za odpovědi, ale vůbec se tu nemluví o formátech SD karty... 64GB totiž může být v SDHC i SDXC (ofiko P7 podporuje SDHC). Proto by mě zajímalo zdá to má někdo otestováno. Díky
Jelikož věta, že 64GB může být jak SDHC tak SDXC je nepravda právě z důvodu označování karet dle kapacity.
Předevčírem jsem si pořídil Huawei Ascend P7 a záhy zjistil, že do karty 32GB pod Androidem (můj zesnulý mobil měl Symbian) nenarvu (spolu s mými dalšími uloženými daty) SmartMaps KOMPLET pro ČR, SR a Evropu (v Symbianu to zabíralo o něco míň, jelikož to bylo bez navigace). Takže jsem zariskoval a koupil paměťovou kartu SanDisk Ultra microSDXC UHS-1 64GB. Z výroby byla naformátovaná jako exFAT a mobil ji nerozeznal. Tak jsem ji přeformátoval na NTFS (nic jiného nebylo možné) a, jak se zdá, vše šlape, jak má. Data jsem překopíroval z původní SanDisk Ultra 32GB na novou 64GB kartu a telefon funguje bez problémů. Teď přiinstalovávám mapy Evropy a žádné problémy se zatím rovněž nekonají. Takže se zdá, že Huawei P7 si s paměťovou kartou 64GB rozumí. Alespoň ten můj od T-Mobile.
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Ahoj Stando, vítej na fóru a díky za info. Kdyžtak pak dej vědět po nějaké době používání, jestli to šlape jak má (hlavně při větším zaplnění než těch oficiálně podporovaných 32 GB).
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
Pokud budou v budoucnu problémy, dám vědět. Avšak už teď jsem přes 32GB. Právě jsem nainstaloval HiSuite, zálohování dat (z větší části z SDHC) proběhlo bez problémů a nyní, kdy jsem si na kartu přehrál další věci, jsem už na nějakých 43GB. Tak uvidíme.
Jen malé doplnění k SDXC-paměti 64GB. Po pěti dnech užívání jsem zatím nezaznamenal žádné problémy. Takže snad lze konstatovat, že minimálně s mojí výše zmíněnou microSDXC SanDisk Ultra 64GB kartou funguje Huawei P7 bez potíží. Jediné, co bylo třeba provést, bylo přeformátování karty na NTFS.