Problém s WIFI CM 10 R6
- dave76
- Zařízení: Huawei G300
- Firmware: CyanogenMod 10 R6 JB
- Operátor: T-Mobile
Problém s WIFI CM 10 R6
Zdarec, řeším teď jednu věc.
Používím doma AP AirLive už několik let, na které se připojuji s noťasem, stolním PC i mobilem.
S G300 jsem se vždy normálně připojoval k wifině, ale teď se mi na telefonu ukáže šedá ikonka wifi, že je k ní připojen, ale už nezmodrá, tj. nemůže se připojit k internetu. Jinak řečeno, jsem normálně připojen k wifině, ale na net se nedostanu. Notebook i PC jede normálně. Dokonce jsem poprosil kamaráda, který má také G300 a u mě se také připojil bez problémů, jen ten můj ne.
Žádnou app jsem neinstaloval, provedl jsem několikrát wipe cache, APčko jsem restartoval Xkrát a prostě nic.
Šel jsme tedy ke známému a zkusil jsem se připojit u něj doma a ejhle, ani tam se nepřipojím, resp. připojím se pouze k wifině a na net už ne (ikona je šedá)...
Jednoznačně z toho plyne, že je problém na straně telefonu, ale kde ???
Používím doma AP AirLive už několik let, na které se připojuji s noťasem, stolním PC i mobilem.
S G300 jsem se vždy normálně připojoval k wifině, ale teď se mi na telefonu ukáže šedá ikonka wifi, že je k ní připojen, ale už nezmodrá, tj. nemůže se připojit k internetu. Jinak řečeno, jsem normálně připojen k wifině, ale na net se nedostanu. Notebook i PC jede normálně. Dokonce jsem poprosil kamaráda, který má také G300 a u mě se také připojil bez problémů, jen ten můj ne.
Žádnou app jsem neinstaloval, provedl jsem několikrát wipe cache, APčko jsem restartoval Xkrát a prostě nic.
Šel jsme tedy ke známému a zkusil jsem se připojit u něj doma a ejhle, ani tam se nepřipojím, resp. připojím se pouze k wifině a na net už ne (ikona je šedá)...
Jednoznačně z toho plyne, že je problém na straně telefonu, ale kde ???
Naposledy upravil(a) dave76 dne 14. 4. 2013 11:22, celkem upraveno 1 x.
Huawei G300 << HTC WildFire << Nokia 6303 << HP 614 ...
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Re: Problém s WIFI
Zkus v nastavení wifi odebrat síť, restartuj telefon a zadej ji znova. Uvidíš co to udělá.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
- Exp
Možná blbost, ale máš dobře nastavený šifrování wifi v mobilu? Musí to být stejné jako na routeru. Pokud by ti nevadilo, že bys přišel o data v telefonu, tak by mělo pomoct tovární nastavení. Pokud by se to ani pak nerozjelo, tak by to mohla být klidně nějaká hardwarová závada a to pak asi jedině reklamace.
EDIT: Dívám se, že používáš neoficiální rom. Nemohlo by to být tím? Nějaká chyba ve firmwaru?
EDIT: Dívám se, že používáš neoficiální rom. Nemohlo by to být tím? Nějaká chyba ve firmwaru?
- dave76
Zkusím tedy tovární nastavení.
Teď jsem byl venku, zkusit se připíchnout na free net přes WIFI.
Úplně to stejné, k wifině normálně připojím, ale na internet se nedostanu resp. ikonka je stále šedá a přitom normálně reaguje na kolísání wifi signálu...
Teď jsem byl venku, zkusit se připíchnout na free net přes WIFI.
Úplně to stejné, k wifině normálně připojím, ale na internet se nedostanu resp. ikonka je stále šedá a přitom normálně reaguje na kolísání wifi signálu...
- Exp
Zkus tovární nastavení a kdyby to nepomohlo, tak bych zkusil ještě nějakou jinou rom. Kdyby pak nepomohl ani některý z oficiálních firmwarů, tak by to byla nejspíš nějaká hardwarová vada.
- Puget
- Zařízení: Apple iPhone X
- Firmware: iOS 12.4
- Operátor: China Unicom
S CM10 jsem tento problém neměl ale mohlo by to být klidně i tou ROM.
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).
- dave76
Tak pomohlo až tovární nastavení
ROM: CyanogenMod 10 R6 JB
ROM: CyanogenMod 10 R6 JB
-
- Zařízení: Lenovo K5 Note
- Firmware: Android 6.0
Re: Problém s WIFI CM 10 R6
Dave76 ... jde ti už wifi? Já mam tu samou rom a bez problému.
- dave76
Re: Problém s WIFI CM 10 R6
Na CM10 R6 jedu asi 10 dnů a do včerejška nebyl sebemenší problém. Jak už jsem psal, z ničeho nic přestala fungovat ta wifina (nic jsem neinstaloval 2 dny nazpět).
Nicméně, po uvedení do továrního nastavení zase vše jede jako po másle, tak uvidíme...
Nicméně, po uvedení do továrního nastavení zase vše jede jako po másle, tak uvidíme...