Přidej se

Dlouhé sms

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
xyzero
Zařízení: Huawei y300
Firmware: b170
Operátor: T-Mobile

Dlouhé sms

Příspěvek od xyzero »

Čau kluci,píšu dlouhou SMS a najednou se mi to převede na MMS.Jak docílit toho,aby se mi to neprevedlo a já mohl odeslat dlouhou SMS?Používám ROM B194 od ShotkeyCZ.díky za radu

mitsuu84
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9
Firmware: Android 9
Operátor: Vodafone
Kontaktovat uživatele:

Re: Dlouhé sms

Příspěvek od mitsuu84 »

Tam je nějakej limit max počtu sms v default aplikaci a pak s tím už nehneš(nevím kolik,já zkoušel 6 sms a furt nic).U LG to šlo pak před odesláním přepnout z5 z mms na sms,u huawei nevím.A nebo si stáhni nějakou sms aplikaci z gplay,kde se to dá vypnout atd.
Samsung Galaxy Note 9

T-Mobile G1LG Optimus OneHTC Evo 3DHuawei Ascend Y300Huawei Honor 2Huawei Honor 3CSony Xperia Z UltraHonor 4XAlcatel 6045Y (5.5")Lenovo A6000LG F60VF Smart Prime 6LG G3Sony M2MS Lumia 550Sony Z3Alcatel 6039YLenovo K6 NoteXiaomi Note 4

xyzero

Příspěvek od xyzero »

Tak mi prosím porad.Prohledal jsem ještě nastavení SMS v tel a nic

mitsuu84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitsuu84 »

Když píšeš sms,u kolikáté se ti to přepne na mms?A pak nejde před odesláním vybrat převod z5 na sms?Já když to zkoušel na B196 tuším,šlo mi psat 6sms aniž by mi to převedlo na sms(sem jen zkoušel),jinak používám Go Sms a tam to jde nastavit

A nebo pokud máš root tak upravit /res/xml/mms_config.xml .To prej funguje

HOW TO - For Developers

Change the AutoConverting in /res/xml/mms_config.xml change the following values at line 19:
<int name="smsToMmsTextThreshold">4</int>
to: <int name="smsToMmsTextThreshold">200</int>

Tady návod co sem našel:
Spoiler: zobrazit obsah
Stáhni si root explorer nebo podobný.V této app najdi /systém/app/najdi Mms.apk přidrž na ní prst,dej COPY na sdcard a kopíruj do PC.Tam to apk nerozbaluj jenom dvakrát rozklikni a najdi to /res/xml/mms_config.xml a v editoru si to uprav podle toho návodu.Pak to zase RootExplorerem vrátíš (COPY) do /systém/app/ (nezapomeň na vrchu přepnout MOUNT R/W na R/O a dej COPY) jinak by se ti to nepřepsalo.Pokud by ti to po zkopírování začalo házet hlášku o chybě tak si toho nevšímej a restartuj telefon (vypni,zapni) Ten restart je nutný i když tam ta hláška nebude.Doporučuji ti před tímto pokusem udělat zálohu (backup) v app CWM kterou tam určitě máš pokud máš root telefonu.Pak napiš jestli to po přepsání funguje.Tohle by pak mělo fungovat i root stock romkách.
Samsung Galaxy Note 9

T-Mobile G1LG Optimus OneHTC Evo 3DHuawei Ascend Y300Huawei Honor 2Huawei Honor 3CSony Xperia Z UltraHonor 4XAlcatel 6045Y (5.5")Lenovo A6000LG F60VF Smart Prime 6LG G3Sony M2MS Lumia 550Sony Z3Alcatel 6039YLenovo K6 NoteXiaomi Note 4

xyzero

Příspěvek od xyzero »

Porad mi prosím jinou aplikaci.Root explorer je placený a já nemám plat.kartu na google plány.Něco bezplatného. Jinak se to přepne po napsání čtvrté sms.

mitsuu84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitsuu84 »

Jde to i v total commandru atd.Hele a mě se zdá,že v B197 se to přepíná až po napsaní 10sms.Tak se zkus zeptat někoho ve vlákně B197 třeba u shockeyCzT rom a jestly jo,tak ti můžou poslat sms aplikaci a jen to přepíšeš.A nebo zkus tuhle https://mega.co.nz/#!Psp3HT4R!WrNft6WRO ... VRY-37lWro (původní si ale zálohuj)
Samsung Galaxy Note 9

Odpovědět