Přidej se

Galerie

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
LukasA
Zařízení: Huawei Ascend y300
Firmware: Náhodná KitKat ROM
Operátor: O2

Re: Galerie

Příspěvek od LukasA »

majky666
Zařízení: Huhlavej Ascend Y300
Firmware: nějaká
Operátor: mobil.cz

Příspěvek od majky666 »

Mi to nepomohlo, protože z nějakýho důvodu počítač nerozpozná správně zařízení (telefon).

majky666

Příspěvek od majky666 »

nemohlo by to treba byt kabelem? pouzil jsem kabel od nabijecky, tak me napadlo, ze v je treba trochu jinej oproti normalnimu datovymu kabelu. Vyzkouset to nemuzu, jinej kabel momentalne nemam k dispozici.

parezzbablu
Zařízení: Huawei Ascend Y300
Firmware: B199

Příspěvek od parezzbablu »

Pokud je to origo kabel od telefonu, tak by to mělo fungovat. V USB kabelu je 5 drátků. Dva jsou na napájení +5V a GND. A další tři jsou DATA+ DATA- a OTG (něco jako potvrzovací funkce, že je zařízení spojeno).
Nicméně kabel by mohl být vadný. Ještě bych zkusil v jiný USB zásuvce, případně na jiným PC.

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Příspěvek od Exp »

Pokud máš kabel z balení (ten originál k nabíječce), tak ten je v pořádku.

Když zapojíš telefon USB kabelem k PC, tak musíš odkliknout "velkokapacitní paměťové zařízení" (jak už psal Parezzbablu o pár příspěvků výš). Bez toho se tam nedostaneš. Pak se ti v počítači (Tento počítač) zobrazí dvě nové jednotky. Něco jako když připojíš třeba USB flash disk. Jedna z nich je vnitřní úložiště, druhá paměťová karta. Poznáš to podle velikosti. Pak už stačí jen najít složku s fotkama - většinou DCIM. Na tento způsob ale žádné ovladače instalovat není potřeba.

Pokud bys chtěl raději zkusit variantu s HiSuite, tak musíš před připojením kabelem zapnout v mobilu v možnostech pro vývojáře ladění USB. Jinak se to nespáruje a HiSuite mobil nenajde. Po rozpoznání telefonu Hisuite nainstaluje potřebné ovladače automaticky.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

majky666

Příspěvek od majky666 »

Nějakým záhadným způsobem se telefon k PC připojil a zálohoval jsem si co jsem potřeboval, aniž bych dělal něco jinak, než před tím a vůbec použil HiSuite.

majky666

Příspěvek od majky666 »

Po dalším "výzkumu" jsem zjistil, že s největší pravděpodobností stojí za úspěšným připojením ladění režimu USB (nastavení--->možnosti pro vývojáře---> Ladění USB)

Odpovědět