Přidej se

Příprava Y300 před servisem

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
vilish

Re: Příprava Y300 před servisem

Příspěvek od vilish »

Podle všeho bych mohl použít tuto ROM, https://smartforum.cz/viewtopic.php?f=21&t=1166. Nevím ale, jestli je to T-Mobile. To že je to česká customizace ještě neznamená, že je to ono.
Jsem opravdu laik a potřebuji tam dát ten T-Mobile.
Nedá se použít přes ten recovery mód ta záloha TWRP?
Jestli to dobře chápu, tak na tu TWRP zálohu musím mít odemčený bootlader (což se mi už snad konečně podařilo) a TWRP utilitu.
A jak to pak vymazat (TWRP), aby to nebylo poznat?

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Příspěvek od Exp »

Na to TWRP se vykašli, zbytečně si to tím komplikuješ. :) Pokud bys chtěl ten B194, tak je v tom vlákně odkaz ke stažení originál balíku (update.app přes složku dload). Stačí dát dload na kartu a spustit instalaci z menu.

Díval jsem se teď na Huawei web a je tam pro T-mobile ke stažení B195. Tím bych na tvém místě začal. Stáhni si to tady: http://consumer.huawei.com/cz/mobile-ph ... m?id=23126
Je to oficiální balík určený pro ČR. Rozbal to, vem složku dload a dej ji do telefonu na paměťovou kartu. Pak spusť v nastavení instalaci.

Verzi firmwaru pro T-mobile telefony poznáš podle označení C150 v čísle sestavení. Pokud je číslo sestavení např. V100R001CZEC150B195, tak je to T-mobile verze. C00 je čistá General Version pro telefony z volného prodeje (tu můžeš klidně nainstalovat taky, je to oficiální cesta). Vodafone má C02 apod.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

vilish

Příspěvek od vilish »

Právě to stahuju. Taky mě to napadlo. Už toho bylo na mě trochu moc a přečetl jsem si Tvé příspěvky od začátku a tu B195 zmiňuješ hned na začátku. Pokud to naistaluju trojhmatem, tak by prý měly zmizet veškeré stopy po bootloaderu a twrp.
Je to pravda?

Exp

Příspěvek od Exp »

Můžeš použít buď trojhmat a nebo jednoduše otevři nastavení telefonu, tam úložiště – aktualizace softwaru – aktualizace z karty SD. Je úplně jedno jakou možnost použiješ, obě dělají to stejné.

Tím že tam nainstaluješ oficiální firmware přes dload, zmizí root, twrp, budeš mít zpátky všechny systémové aplikace atd. Všechno tedy bude v originál stavu až na bootloader. Pokud si ho odemčel, tak ten se přeinstalací firmwaru zpátky neuzamče. Musel bys ho zamknout zase v tom programu, ve kterém jsi ho odemykal. Ale je to stejně zbytečné, protože originálně uzamčený bootloader má status locked, odemčený unlocked a znovu zamčený relocked, takže kdyby se na to někdo v servise zaměřil, tak to stejně pozná. :)

vilish

Příspěvek od vilish »

Tak už to tam mám nainstalovaný. Razím do servisu.
Díky všem za to, že měli ochotu a trpělivost mi pomoct.

Exp

Příspěvek od Exp »

Nemáš vůbec za co. Kdyby byl zas nějaký problém, klidně napiš. Držím palce ať to v servise dobře dopadne. :)

vilish

Příspěvek od vilish »

Telefon je v servise.
Nemůžu samozřejmě předjímat jak dopadne reklamace, ale chci být připraven.
Vím, že to sem asi nepatří, ale když už jsem zabředl do problematiky různých záloh, ROM, obnovení apod. mám ještě v podstatě dvě otázky.
Upřímně řečeno, ty brandované ROM jsou nešťastný. Je v nich spousta balastu, který je většinou k ničemu a navíc dost limituje uživatele. Alespoň z mého hlediska. Pak se to všemožně obchází (jako v mém případě).
Pokud mi telefon vrátí opravený, chtěl bych do něj nahrát jednoduchou funkční verzi ROM nejlépe originál (není však podmínkou), která opravdu funguje. S tou od Tmobile od samého začátku telefon pořádně nefungoval. Ikdyž jsem měl aplikaci na autorestart jednou denně, tak stejně občas odezva na můj požadavek trvala několik vteřin.
Zkrátka ROM na telefonování, rychlou odezvu, minimum přeinstalovaných aplikací (co budu chtít si dohraju).
Je něco opravdu odzkoušeného a fukčního - nemůžu si dovolit být betatesterem a zkoušet různé verze. Telefon používám pracovně.
No a dostáváme se k druhé otázce.
Pokud to do telefonu nějak nahraju, jak lze pak telefon uvést telefon do původního stavu (pokud se zase něco rozbije)?
Třeba touto ROM (B195), kterou jsem tam nahrál nyní. Zkrátka jak moc je ten proces složitý (jestli se musí dělat downgrade, apod.)
Možná, že odpovědi na tyto otázky najdu v jiných vláknech, ale pokud byste mi to stručně napsali sem budu rád.
Díky.

Ceon
Zařízení: Huawei G7
Firmware: STOCK
Operátor: Vodafone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ceon »

Doporučím CM11 (osobní zkušenost) nebo Slimrom (reakce na fóru). Obecně plati toto: odemknout bootloader, flash TWRP a pak přes TWRP nahraješ ROM. Na bootloader a flash TWRP je tedy ke stažení utilita i s návodem, plně funkční, celá "práce" trvá cca 5 minut.

vilish

Příspěvek od vilish »

TWRP a bootloader není problém, to už znám a zkoušel jsem to. Ale jak případně zpátky?

LukasA
Zařízení: Huawei Ascend y300
Firmware: Náhodná KitKat ROM
Operátor: O2

Příspěvek od LukasA »

Update.app do složky dload, trojhmat a skoro jako novy

Odpovědět