Rady pro androidovského začátečníka
- Standa2011
- Zařízení: Huawei Ascend Y300
- Firmware: B197 My Custom
Re: Rady pro androidovského začátečníka
Když jsem chtěl zmenšit v Holo launcher ikony,třeba na 70%, tak byly škaredý hranatý. Nainstaloval jsem si verzi Holo HD a tam vše OK...
- mitsuu84
- Zařízení: Samsung Galaxy Note 9
- Firmware: Android 9
- Operátor: Vodafone
- Kontaktovat uživatele:
Používám NOVA launcher prime.Navigaci sygic aura,navigon nebo waze.Prohlížeče na wifi Google chrome(ted zkouším Next browser) a na 2g/3g Operu mini
Hry mám v mobilu:
Angry Birds všech 5 verzí
CSR Racing
DH Texas poker
Drag racing a Drag racing Bike edition
Fruit ninja
NFS hot pursuit/most wanted a shift
Nu,pogodi
TempleRun OZ
Subway surf
Aplikace co používám nejvíc:
FreeSMSsender -sms zdarma přes net
GO sms -aplikace na sms (pro mě lepší jak defaultní)
Smart keyoboard -klávesnice
Whatsapp -online kecálek
Tapatalk -na sledování různých fór
QuckPic -galerie obrázků (rychlejší jak defaultní)
FriendCaster PRO -aplikace na FB
Svet androida -novinky ze světa androidu
Total commander -správce souboru
WebSharing -přenos souborů přes wifi mezi PC a mobilem
Vocre -slovník kterej umí diktovaný slovo/větu přepsat,přeložit a pak to i přečíst v cizým jazyce
DroidStats -počítá odeslaný/přijatý sms,provolaný/přijatý hovory a wifi/mobil net+ceny dle nastavení atd
A pak klasický vestavěný jako dialer,google+,gmail atd
Hry mám v mobilu:
Angry Birds všech 5 verzí
CSR Racing
DH Texas poker
Drag racing a Drag racing Bike edition
Fruit ninja
NFS hot pursuit/most wanted a shift
Nu,pogodi
TempleRun OZ
Subway surf
Aplikace co používám nejvíc:
FreeSMSsender -sms zdarma přes net
GO sms -aplikace na sms (pro mě lepší jak defaultní)
Smart keyoboard -klávesnice
Whatsapp -online kecálek
Tapatalk -na sledování různých fór
QuckPic -galerie obrázků (rychlejší jak defaultní)
FriendCaster PRO -aplikace na FB
Svet androida -novinky ze světa androidu
Total commander -správce souboru
WebSharing -přenos souborů přes wifi mezi PC a mobilem
Vocre -slovník kterej umí diktovaný slovo/větu přepsat,přeložit a pak to i přečíst v cizým jazyce
DroidStats -počítá odeslaný/přijatý sms,provolaný/přijatý hovory a wifi/mobil net+ceny dle nastavení atd
A pak klasický vestavěný jako dialer,google+,gmail atd
Samsung Galaxy Note 9
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
- Standa2011
Zkoušel někdo změnit bootovací animaci? Samozřejmě musí být root. Já to zkoušel zatím bez úspěchu
- Standa2011
Tak stačí si sehnat animaci pro rozlišení 800x480 přejmenovat ji na bootanimation.zip a nakopírovat ji do adresáře /system/media
Jinak to umí aplikace AniBoot z GooglePlay.
Jinak to umí aplikace AniBoot z GooglePlay.
- mitsuu84
- Kontaktovat uživatele:
Tak na XDA třeba,jich bude určitě dosti si myslím pro tohle rozlišení.
Samsung Galaxy Note 9
-
- Neregistrovaný uživatel
Vestavený webový prohlížeč, Gmail, vestavěný launcher, ...
QuickPic na prohlížení fotek, ale Y300 má celkem svižnou vestavěnou galerii, takže to není tam nutné
Locus Maps ... turistické a cyklo mapy + spousta možností, záznam trasy, dalších map, nástrojů
GReader ... super RSS čtečka (ale Google Reader končí, tak je otázka, jak se s tím autor vypořádá)
Tapatalk ... pro přístup na diskusní fóra (jako je např. toto)
TouchPal V5 ... nejlepší klávesnice, kterou jsem potkal (potkal jsem jich hodně)
RealCalc ... kalkulačka
Android Reduce, Reduce ... matematické programy (CAS - symbolické řešení rovnic apod.)
Barcode Reader ... čtečka čárových kódů
Abbyy TextGrabber ... OCR s překladačem
Acapella TTL Voices ... hlasový syntetizátor i pro češtinu (umí hlasem číst text)
CG Transit ... offline jízdní řády
CSipSimple ... VOIP klient (Android už má sice něco vestavěného, ale nevím, jak je to moc použitelné, tohle ze zvyku), s nějakým poskytovatelem levné volání na mobil a pevnou linku
In-počasí, Meteor, CHMI, Aladin ... počasí, vzájemně se doplňují
TV Program ... televizní program
ColorNote ... poznámky
ColorDict ... slovník
Adobe Reader ... čtečka PDF
Google Translate ... překladač textů, umí i stáhnout offline slovník
Polaris Office ... office (textový editor, tabulkový, prezentace)
ConnectBot ... SSH klient
TeamViewer, Jump ... vzdálená plocha - ovládání PC
Hacker's keyboard ... klávesnice podobná té na PC, hodí se pro SSH, vzdálenou plochu apod.
Fing ... síťové utility (skenování portů, ping, telnet, ...)
Twitter
Aplikace zpravodajských webů
Hledám něco na nahrávání zvuku z mikrofonu (jednání, přednášky apod.). Free, bez reklam, záznam do MP3 nebo MP4 (jen audio) nebo AAC v rozumné kvalitě.
QuickPic na prohlížení fotek, ale Y300 má celkem svižnou vestavěnou galerii, takže to není tam nutné
Locus Maps ... turistické a cyklo mapy + spousta možností, záznam trasy, dalších map, nástrojů
GReader ... super RSS čtečka (ale Google Reader končí, tak je otázka, jak se s tím autor vypořádá)
Tapatalk ... pro přístup na diskusní fóra (jako je např. toto)
TouchPal V5 ... nejlepší klávesnice, kterou jsem potkal (potkal jsem jich hodně)
RealCalc ... kalkulačka
Android Reduce, Reduce ... matematické programy (CAS - symbolické řešení rovnic apod.)
Barcode Reader ... čtečka čárových kódů
Abbyy TextGrabber ... OCR s překladačem
Acapella TTL Voices ... hlasový syntetizátor i pro češtinu (umí hlasem číst text)
CG Transit ... offline jízdní řády
CSipSimple ... VOIP klient (Android už má sice něco vestavěného, ale nevím, jak je to moc použitelné, tohle ze zvyku), s nějakým poskytovatelem levné volání na mobil a pevnou linku
In-počasí, Meteor, CHMI, Aladin ... počasí, vzájemně se doplňují
TV Program ... televizní program
ColorNote ... poznámky
ColorDict ... slovník
Adobe Reader ... čtečka PDF
Google Translate ... překladač textů, umí i stáhnout offline slovník
Polaris Office ... office (textový editor, tabulkový, prezentace)
ConnectBot ... SSH klient
TeamViewer, Jump ... vzdálená plocha - ovládání PC
Hacker's keyboard ... klávesnice podobná té na PC, hodí se pro SSH, vzdálenou plochu apod.
Fing ... síťové utility (skenování portů, ping, telnet, ...)
Aplikace zpravodajských webů
Hledám něco na nahrávání zvuku z mikrofonu (jednání, přednášky apod.). Free, bez reklam, záznam do MP3 nebo MP4 (jen audio) nebo AAC v rozumné kvalitě.
Cau diky moc vsem za rady. Chtel bych se jeste zeptat, jake widgety pouzivate? Jakou jinou klavesnici nez tu vychozi? Jake offline jizdni rady free? Cg tranzit jsou super, ale placene...je i nejaky soft na přepínání wifiny a 2g a 3g mobilní síte?
- Puget
- Zařízení: Apple iPhone X
- Firmware: iOS 12.4
- Operátor: China Unicom
cg transit jsou oficiálně free asi nějak na 3 měsíce.
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).
- mitsuu84
- Kontaktovat uživatele:
Já používám widgety:
Fancy widget-počasí
Svátek widget-svátky
Birthday widet-narozky kontaktů
Pure grit calendar widget
A widget pro Tapatalk a Tweetdeck
Klávesnici už nějakej ten rok Smart keyoboard PRO.Jízdní řády mám Pubtran a Jízdní řády a na vlaky pro info je dobrý aj NaVlak - Nádražní tabule
A na přepíná toho taky bude dost,já používám Elixir 2 widget,kde sou ruzný velikosti widgetů podle počtu ikonek na přepínání co tam chceš mít
Fancy widget-počasí
Svátek widget-svátky
Birthday widet-narozky kontaktů
Pure grit calendar widget
A widget pro Tapatalk a Tweetdeck
Klávesnici už nějakej ten rok Smart keyoboard PRO.Jízdní řády mám Pubtran a Jízdní řády a na vlaky pro info je dobrý aj NaVlak - Nádražní tabule
A na přepíná toho taky bude dost,já používám Elixir 2 widget,kde sou ruzný velikosti widgetů podle počtu ikonek na přepínání co tam chceš mít
Samsung Galaxy Note 9
- mitsuu84
- Kontaktovat uživatele:
to Puget:CG transit je na Google play zdarma měsíc,pro všechny jízdní řády "AKCE - noví uživatelé mají měsíc na vyzkoušení všech jízdních řádů zdarma" .Zrovna včera sem to totiž stahoval sestře pač jede pryč a nemá aktivovanej mobil net v telefonu,tak aby si mohla najít vlak spojení atd i bez netu
Samsung Galaxy Note 9