Přidej se

Zakázání HW vrstev - vždy použít GPU ke skládání obrazovky

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
TeeJay
Zařízení: Huawei Y300
Firmware: SlimKat 4.4.2 :)
Operátor: T-Mobile

Zakázání HW vrstev - vždy použít GPU ke skládání obrazovky

Příspěvek od TeeJay »

Ahoj,
jelikož se mi sekala (nebo spíš problikávala, při zoomování...) např. TomTom navigace, musel jsem ji nechat vykreslovat pomocí grafiky.

Zajímalo by mě, jaký má toto nastavení vliv na dobu výdrže telefonu. Nemáte někdo zkušenost? :P

Chápu, že grafika běží celou dobu tak i tak, jen toho má na sobě méně a více táhne procesor. Logicky vzato, tím, že se víc vytíží grafika, více se zvýší spotřeba grafiky, zároveň se ale méně vytíží procesor a tím klesne spotřeba procesoru. Teď je otázka, co se zvedne/klesne o kolik.

Pokud máte někdo zkušenosti, rád se dozvím plno nových informací. U noťasu to mám jasné, ve Windows jedu na integrované, při hraní na dedikované GTX600M, tady je ale grafika jen jedna a je to otázka předání břemena.

Díky za tipy, rád ušetřím baterii.

PS: Slyšel jsem drb, že čím více nainstalovaných aplikací, tím větší spotřeba baterie aniž bych cokoliv manuálně spouštěl. To je ale děsná kravina, spotřeba se může zvýšit tak akorát u SSD, kde se přeskupují všechna data rovnoměrně na všechny čipy kvůli rovnoměrnému opotřebení a čím je disk více zaplněn, tím je zápis pomalejší, protože se přeskupuje mnohem více dat než se zapisuje. Zde v telefonu je ale jen 4GB paměť, což nutně musí být pouze 1 čip. Je možné, že na pozadí telefonu běží aplikace, co jsem si nainstaloval, automaticky? Ihned po zapnutí telefonu mám volno 180 MB RAM, ale když jdu do správce aplikací a rozkliknu si nainstalované aplikace, u řady z nich (a to jsou třeba hry) je možnost vynutit ukončení, i když jsem je přitom nespouštěl a nikde není viditelné, že by byly spuštěné.

Odpovědět