Neken N6
- mitsuu84
- Zařízení: Samsung Galaxy Note 9
- Firmware: Android 9
- Operátor: Vodafone
- Kontaktovat uživatele:
Re: Neken N6
To nemusí bejt anténou.I s jinejma MediaTekama měli třeba první fix za 20min a podobně.Někde sem o tom četl vlákno aj s radama a s možností testu přes ten MTK kod atd v telefonu,ale už nevím kde.
Samsung Galaxy Note 9
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
-
- Neregistrovaný uživatel
Jo právě jsem ten EPO dělal přes tu aplikaci MTK Engineering Mode ale stejně nenajde ani jeden satelit vůbec nevím co s tím mám dělat Nemáte nějaké rady?
Jinak táta má tablet a dříve mu šel Sygic úplně v pohodě a ted má stejný problém jako já, že může čekat jak dlouho chce ale stejně nemá žádný signál...je to divné.
EDIT: Tak jsem šel na silnici, zkusil jsem znovu Sygic a GPS už se chytne ale až za takových cca 10 minut což je dlouhá doba!
Jinak táta má tablet a dříve mu šel Sygic úplně v pohodě a ted má stejný problém jako já, že může čekat jak dlouho chce ale stejně nemá žádný signál...je to divné.
EDIT: Tak jsem šel na silnici, zkusil jsem znovu Sygic a GPS už se chytne ale až za takových cca 10 minut což je dlouhá doba!
Zkus opravit fix gps tímto https://play.google.com/store/apps/deta ... lbox&hl=cs píší že jim to pomohlo. Jinak telefon je pěkný jen ty fotky jsou zklamáním.
-
Stáhl jsem si z google play GPS fix a GPS Test a ted už vše frčí jak má
Naposledy upravil(a) michalkalensky dne 17. 6. 2014 15:09, celkem upraveno 1 x.
-
Takže GPS už jede v pohodě a najde moji polohu do cca vteřin což je super. Napíšu pak do třetího příspěvku na první straně návod jak na to
Jinak v recenzi přidána informace o GPS, také přidány klady a zápory telefonu a návody jak udělat root a unroot
Jinak v recenzi přidána informace o GPS, také přidány klady a zápory telefonu a návody jak udělat root a unroot
-
Moje uživatelská recenze na Neken N6 byla zveřejněna na Gizchina.cz
- Maximzbynek
- Zařízení: Neken N6
- Operátor: O2
Zdravím všechny co mají tento dle mého názoru velmi podařený telefon za výbornou cenu.
Píšu, především protože chci poděkovat uživateli "michalkalensky", který zde napsal vyčerpávající recenzi na NEKEN N6 a dále zde uvedl podrobný postup jak zprovoznit GPS. Já osobně vlastní NEKEN N6 ve verzi + (2GB ROM, 32GB RAM).
Moje zkušenosti:
- dle návodu jsem provedl GPS FIX, kdy poprvé cca do 5minut zafixován
- následně použit GPS Status a zde cca do 15vteřin fixace 7 sat z 8 sat. Velmi rychlé a velmi přesné.
Vyzkoušen SYGIC GPS a ENDOMONDO (běh - zastavěná oblast a les) a funguje na 100%, síla signálu, bez výpadků.
Co se týče telefonu samotného, tak práce s ním velmi pohodová, nestalo se mi, že by se zaseknul či vytuhnul. Rychlost v hrách dostačující, displej velmi kvalirní FULLHD dobře čitelný i za snížené viditelnosti, fotoaparát dle uvedených MPIx na fotky z mobilu dostačující. Není to zrcadlovka, ale na momentky či video BEZ PROBLÉMŮ.
Snad jedinou malou nevýhodou je jen jedna baterie v základu o 2000mAh, při práci vydrží cca 1den. Dá se samozžejmě přikoupit baterie o kapacitě 3000mAh, ale tato se nevejde do originál pouzdra.
Píšu, především protože chci poděkovat uživateli "michalkalensky", který zde napsal vyčerpávající recenzi na NEKEN N6 a dále zde uvedl podrobný postup jak zprovoznit GPS. Já osobně vlastní NEKEN N6 ve verzi + (2GB ROM, 32GB RAM).
Moje zkušenosti:
- dle návodu jsem provedl GPS FIX, kdy poprvé cca do 5minut zafixován
- následně použit GPS Status a zde cca do 15vteřin fixace 7 sat z 8 sat. Velmi rychlé a velmi přesné.
Vyzkoušen SYGIC GPS a ENDOMONDO (běh - zastavěná oblast a les) a funguje na 100%, síla signálu, bez výpadků.
Co se týče telefonu samotného, tak práce s ním velmi pohodová, nestalo se mi, že by se zaseknul či vytuhnul. Rychlost v hrách dostačující, displej velmi kvalirní FULLHD dobře čitelný i za snížené viditelnosti, fotoaparát dle uvedených MPIx na fotky z mobilu dostačující. Není to zrcadlovka, ale na momentky či video BEZ PROBLÉMŮ.
Snad jedinou malou nevýhodou je jen jedna baterie v základu o 2000mAh, při práci vydrží cca 1den. Dá se samozžejmě přikoupit baterie o kapacitě 3000mAh, ale tato se nevejde do originál pouzdra.
Taky zdravím všechny nekenáře a zvlášť Michala K.,kterému tímto děkuji za recenzi,příspěvky a hlavně za návod ke zrychlení GPS,o který jsem jej koncem června požádal mailem a který mi jako zájemci a budoucímu možnému majiteli Nekenu N6 ochotně zaslal. Takže tuhle mašinku mám již asi týden. Nevím jestli se to tady může psát, ale jenom pro zajímavost, vydražil jsem jej na ebay za cca 3300,- kč i s pouzdrem. I když jsem doufal, že unikne pozornosti celníků (protože se jednalo pochopitelně o "dárek" s hodnotou zboží 45 dolarů), nebylo tomu tak a telefon mě tedy i s DPH a nesmyslným poplatkem české poště vyšel asi na 4200. Takže pro další zájemce asi toliko, že by stálo za uvážení raději přemýšlet o koupi přes tady někde vzpomínaný Android Asistent. Ale to už je každého věc. Každopádně jej už mám a zatím vše OK. Doposud jsem vlastnil HTC HD2 s WM a byl jsem s ním maximálně spokojen, jenže pak už mě nebavilo neustále měnit nefunkční digitizér za nový. Takže přechodu na androida, jsem se nevyhnul a vlastně jsem teď u tohoto telefonu ve fázi seznamování se se samotným androidem. Co se týče vlastností samotné N6 , mohu potvrdit ty, o kterých píše Maximzbynek. Co mi zatím ještě vadí (krom již výše uvedené výdrže baterie), je umístění mikro usb konektoru ve na horní hraně telefonu. Při běžném stolním dobíjení to ani tak moc nevadí,tedy do doby než někdo zavolá, ale při umístění do držáku v autě je to trochu dost na prd. Ale jak píšu,jinak všechno ke spokojenosti. Vypadá, že i ta GPS-ka zatím jede a pojede Takže zatím toliko. Další postřehy příště. Nekenu zdar!
Bohužel, jsem zjistil, že ta GPS-ka "nefachčí" . Šlapalo to chvilku, do vypnutí GPS. Zkoušel jsem to znovu a znovu a vždy mi ve fázi,kdy jsem zmáčknul EPO (IDLE) v MTK Engineering Mode vyhodilo na konci logování místo "succesful" hlášku "epo update failure" . Nejdříve jsem myslel, že to bude tím, že jsem neprovedl root, avšak ani po jeho provedení se mi to nepodařilo. Zkoušel jsem hledat všude možně na googlu,pomocí Faster GPS, MT GPS, ale bohužel. Už si opravdu nevím rady. Když zpustím GPS Fix a pak ještě GPS Test, tak se poloha pak lokalizuje hned, ale jakmile vypnu GPS a pak ji asi za půl hod zase zapnu, tak hledá družice donekonečna (např při spuštění navig.Sygic). Předpokládám, že při nastavování musí být zapnuta GPS a nevím jestli i WiFi. Nevíte v čem by mohla být chyba?
-
Musíš furt mačkat EPO dokud nevyskočí zase succesful.