Přidej se

Tesco Mobile

Fórum o operátorech, cenách, tarifech a službách.
Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5417
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: Huawei Y6 II Compact, P8 Lite, Y5
Operátor: Tesco Mobile

Re: Tesco Mobile

Příspěvek od Exp » 1. 6. 2017 16:35

U Tesca už 4. týden řeším problémy se sítí (před tím několik let v pořádku). Na všechna čísla, která od nich mám, se většinu dne nikdo nemůže dovolat, telefony mají plný signál a jsou zapnuté. :) Volajícím se přehraje zpráva - volaný je momentálně nedostupný. SMS chodí s velkým zpožděním, někdy až další den vždycky v dávce (radost to používat třeba pro autorizace v internetovém bankovnictví ap.). Odchozí volání a zprávy bez problémů.

Zjistil jsem, že je to lokální problém ve 2G síti, sousedi v ulici, kteří mají O2, tak stejné problémy. S Tescem to řeším už 3. týden a doteď nevyřešeno.

Zkoušel jsem psát i na podporu O2, ale tam se se mnou odmítli bavit s tím, že když mám jiného operátora, není možné to řešit u nich. Tečka. Na to, že mají v TescoMobile 50% podíl a celé to stojí na jejích síti, docela fajn přístup. :)

TIP:

Jestli někdo někdy narazíte na něco podobného a budete chtít nahlásit problém přímo u zdroje (O2), objednejte si od nich SIM kartu zdarma. Sice jim to zbytečně zvedne náklady, ale aspoň vám pak za to někdo odpoví. :lol:
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Uživatelský avatar
maxXx
Stálý člen
Příspěvky: 364
Registrován: 22. 11. 2013 23:45
Zařízení: Lenovo S60-a, Texet TM-7867
ROM: Stock 5.0.2
Operátor: Tesco Mobile
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesco Mobile

Příspěvek od maxXx » 2. 6. 2017 13:42

Všiml jsem si toho stejného na 2G síti. Hlavně SMS do banky (ČSOB) tak tak přišla před koncem request time.
Ale po výměně SIM karty, kterou jsem prováděl dnes kvůli LTE se mi to neděje.
Těžko to souvisí s danou výměnou SIM, spíše ten problém vyřešili.
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...

[ROM] AOSP MOD [B209] - Více o Androidu a mé práci najdeš na mém blogu maxXx.cz

- zde na fóru si všichni tykáme

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5417
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: Huawei Y6 II Compact, P8 Lite, Y5
Operátor: Tesco Mobile

Re: Tesco Mobile

Příspěvek od Exp » 2. 6. 2017 16:07

Oni mi na podpoře radili i výměnu SIM za novou, ale takhle to blbne na všech 5 SIM kartách co od nich mám. Bylo by divný, kdyby zavedení LTE takhle sestřelilo starší karty. Tu výměnu ještě vyzkouším pro jistotu. Na svém telefonu jsem si přepnul v nastavení jen 3G, ale máme doma i telefony, které 3G neumí a tam je to špatný.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5417
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: Huawei Y6 II Compact, P8 Lite, Y5
Operátor: Tesco Mobile

Re: Tesco Mobile

Příspěvek od Exp » 3. 6. 2017 21:25

Tak výměna SIM karty nezabrala, blbne to pořád.

Jestli někdo budete potřebovat novou kartu s LTE nebo třeba nějaký jiný formát (je tam na vyloupnutí mini, micro a nano SIM), stačí ji nejdřív vložit do telefonu, aktivovat a pak zavolat na zákaznickou linku (je jedno ze které karty) a jde to všechno hodně rychle. Nahlásí se telefonní čísla obou karet a PUK kódy (nebo výrobní čísla, ale PUK je kratší). :) Operátor to změní okamžitě, přesune se komplet všechno, číslo, nastavení služeb, starší výhodnější tarif, kredit se sečte z obou SIM atd.).

V balení s novou kartou jsou i dva 30 kč kupóny na dobití od 300 kč. Takže teoreticky (nemám to vyzkoušené, kdyžtak to někdo potvrďte) pokud máte původní tarif, nabijete na pokladně za 300 kč, použijete kupón a ještě vyjede 50 kč poukázka na nákup, tak za 220 kč máte 600 kč kreditu. :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5417
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: Huawei Y6 II Compact, P8 Lite, Y5
Operátor: Tesco Mobile

Re: Tesco Mobile

Příspěvek od Exp » 2. 7. 2017 10:34

Tento týden to zase začalo fungovat. Po skoro 2 měsících. :) Ale aspoň že tak, ty starý karty by byla škoda rušit.

A taky potvrzuju funkčnost tohoto:
Exp píše:
3. 6. 2017 21:25
V balení s novou kartou jsou i dva 30 kč kupóny na dobití od 300 kč. Takže teoreticky (nemám to vyzkoušené, kdyžtak to někdo potvrďte) pokud máte původní tarif, nabijete na pokladně za 300 kč, použijete kupón a ještě vyjede 50 kč poukázka na nákup, tak za 220 kč máte 600 kč kreditu. :)
Vyzkoušeno. :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Marek2000
Stálý člen
Příspěvky: 552
Registrován: 28. 8. 2013 13:26

Re: Tesco Mobile

Příspěvek od Marek2000 » 17. 8. 2017 9:54

nejak to nemuzu najit kde a jak si tu sim muzu preobednat?
minulost:Alcatel301, Nokie 3310, 5110, , c5,
Huavey y300, g620s prestigio 5454duo, Samsung core prime ve, Samsung ace4
aktualni Iphone5s, Nokie 6630, 6220 classic, e52 LG F60, Nexus 5x

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5417
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: Huawei Y6 II Compact, P8 Lite, Y5
Operátor: Tesco Mobile

Re: Tesco Mobile

Příspěvek od Exp » 17. 8. 2017 16:06

Buď normálně v Tescu (v prodejně) nebo na webu tady: https://www.tescomobile.cz/app/koupit-sim

Já jsem je kupoval v obchodě, jestli jsou kupony i v balení i při objednávce přes web to nevím.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Marek2000
Stálý člen
Příspěvky: 552
Registrován: 28. 8. 2013 13:26

Re: Tesco Mobile

Příspěvek od Marek2000 » 17. 8. 2017 17:12

takze koupim sim novou a pak to necham pretransferovat z te stare? Ja myslel ze ji nejak vymeni.
minulost:Alcatel301, Nokie 3310, 5110, , c5,
Huavey y300, g620s prestigio 5454duo, Samsung core prime ve, Samsung ace4
aktualni Iphone5s, Nokie 6630, 6220 classic, e52 LG F60, Nexus 5x

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5417
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: Huawei Y6 II Compact, P8 Lite, Y5
Operátor: Tesco Mobile

Re: Tesco Mobile

Příspěvek od Exp » 18. 8. 2017 4:35

Jasně, koupíš novou SIM a všechno se to přesune ze staré na novou (číslo, služby, tarif, kredit atd.). Je to otázka chvilky, jen jim musíš zavolat a nahlásit PUK kódy obou karet. :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Marek2000
Stálý člen
Příspěvky: 552
Registrován: 28. 8. 2013 13:26

Re: Tesco Mobile

Příspěvek od Marek2000 » 18. 8. 2017 8:49

kolik ted stoji v tescu sim?
minulost:Alcatel301, Nokie 3310, 5110, , c5,
Huavey y300, g620s prestigio 5454duo, Samsung core prime ve, Samsung ace4
aktualni Iphone5s, Nokie 6630, 6220 classic, e52 LG F60, Nexus 5x

Odpovědět

Zpět na „Mobilní operátoři“