Přidej se

Rychlosti internetu

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
skodna
Zařízení: Huawei G300
Firmware: .......C02B895
Operátor: VODAFON

Rychlosti internetu

Příspěvek od skodna »

Zdravím a zároveň prosím o radu jak je to s rychlostí internetu u vodafonu.Mám HUAWEI G300 z volného prodeje a s přehrátým FW na GB.Nevím či jsem tím něco nepokazil, ale dnes jsem se setkal s kolegou a v jednom místě na stejných telefonech jemu u síly signálu svítilo 3G a mě jen H.On tvrdil, že 3G je rychlejší připojení.Nevím kde je pravda a taky proč ten rozdíl.Je pravda, že nevím co tam měl on za FW, a taky to, že se mě nikdy žádný 3G nezobrazovalo.Nemohl jsem tím přehrátím něco pokazit? Kamarád ho má nový a určitě tam nic nepřehrával.
Děkuji za odpovědi a poučení jak je to s tím H a 3G

Mr.Oizo
Zařízení: Huawei Nova 3

Re: Rychlosti internetu

Příspěvek od Mr.Oizo »

Ahoj kolega má pravdu 3G je opravdu rychlejší. Podívej se do NASTAVENI poté DALSI - MOBILNI SITE a mrkni se zda nemáš zašrtnuto používat pouze 2G sítě.

skodna

Příspěvek od skodna »

Ahoj no právě to 2G mám vyplý nebo nezaškrtlý.Je však divný, že se mě tam nikdy to 3G nezobrazilo.Jsem z toho trochu rozjetej a dost mě to prudí.Přece se to nemohlo nějak pokazit.Už jsem zkoušel různé způsoby jako manualní nebo automatická volba sítě a pořád jen to H i když zvolím síť vodafon 3G.Už mě fakt nic nenapadá.

Mr.Oizo
Zařízení: Huawei Nova 3

Příspěvek od Mr.Oizo »

A operátora máte oba stejného?

policak
Zařízení: VF Smart ultra 6
Firmware: Stock

Příspěvek od policak »

Tady http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=81&t=18103 to je trochu povrchne, ale vcelku dostatecne vysvetlene. Nelamej si s tim hlavu, neni to podstatne.

trelowney
Zařízení: Huawei U8815
Firmware: CM11 nightly
Operátor: VF CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trelowney »

Mimochodem, jak jsi prisel na to, ze 3G (UMTS) je rychlejsi jak HSDPA? HSDPA je soucasti 3G pro podporujici zarizeni a nedela nic jineho nez ze technologicky zrychluje download.

Viz. treba http://cs.wikipedia.org/wiki/High-Speed ... ket_Access

A klid, je to naprosto normalni, ze to prepina.. Je to ovlivneno nekolika prvky :) Sila signalu, momentalni vhodnost prepnuti dle sektoru, apod. U nas v kancelari mam taky v 99% HSDPA a obcas treba pul dne 3G. Ale osobne bych si z toho hlavu nedelal ;) Data pojedou tak jako tak, akorat pomaleji, coz se da prezit :shock:

skodna

Příspěvek od skodna »

Děkuji za cenné rady. Už jsem zase o něco chytřejší. A k tomu přepínání tak ono se to přepíná jen mezi H a E. Nebudu to řešit a budu zase klidně spát.

trelowney
Zařízení: Huawei U8815
Firmware: CM11 nightly
Operátor: VF CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trelowney »

Coz je vlastne spravne ;)

Odpovědět