ROOTovské nastavení
-
- Zařízení: Huawei Ascend G300
- Firmware: B952
- Kontaktovat uživatele:
ROOTovské nastavení
Existuje pro Huawei G300 nějaká APPka jako třeba Odin Mobile.. ?? Případně ví někdo, jak změnit MAC ADRRESS? Dík
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Re: ROOTovské nastavení
O aplikaci nevím, ale pro změnu MAC adresy je potřeba root. Pak spustit terminál (např. app Android Terminal Emulator) a v něm pod rootem (příkaz "su") spustit "iwconfig". Tím by mělo jít zjistit jméno Wifi adaptéru. Pro samotnou změnu MAC adresy pak spusť v terminálu příkaz:
eth0 = jméno adaptéru, xx:xx:xx:xx:xx:xx = nová MAC adresa
Kontrolu pak můžeš provést příkazem:
Další možností je při vypnuté wifi otevření a editace souboru /data/.nvmac.info (nejdřív upravit práva souboru, aby bylo možné uložit změny). Změnit tam MAC adresu, uložit, zapnout wifi a připojit se k síti.
Kód: Vybrat vše
ip link set eth0 address xx:xx:xx:xx:xx:xx
Kontrolu pak můžeš provést příkazem:
Kód: Vybrat vše
ip link set eth0 address
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
-
- Kontaktovat uživatele:
Root už jsem
zkusil jsem prvně přes Root Explorer najít soubor ".nvmac.info", ale marně..
jdu zkusit ten Android Terminal Emulator, jinak okolo MAC adresy musím zadat i přesný název routeru?
Mám totiž ve škole wi-fi přes MAC filtr.. který je povolený jen pro pár NTBKu.. tak bych právě do mobilu potřeboval dostat MAC adresu některého z NTBKu
Edit: tak se mi podařilo tu MAC adresu změnit pomocí toho Terminal Emulatoru.. ale je to dočasné.. po restartu se vrátí na původní hodnotu, zítra zkusím, jestli wi-fi pojede
zkusil jsem prvně přes Root Explorer najít soubor ".nvmac.info", ale marně..
jdu zkusit ten Android Terminal Emulator, jinak okolo MAC adresy musím zadat i přesný název routeru?
Mám totiž ve škole wi-fi přes MAC filtr.. který je povolený jen pro pár NTBKu.. tak bych právě do mobilu potřeboval dostat MAC adresu některého z NTBKu
Edit: tak se mi podařilo tu MAC adresu změnit pomocí toho Terminal Emulatoru.. ale je to dočasné.. po restartu se vrátí na původní hodnotu, zítra zkusím, jestli wi-fi pojede
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
On ten .nvmac.info je pravděpodobně skrytý soubor. Zkus jestli nepůjde použít v Root Exploreru nějaké vyhledávání. To by právě měl být ten trvalý způsob změny MAC adresy.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
-
- Kontaktovat uživatele:
To je divné, v Terminal Emulatoru pri prikazu "iwconfig" hodi NOT FOUND... a když v tom Root Exploreru ve "view" zakliknu "show hidden files" a dám "search" - .nvmac.info... tak to nic nenajde MAC adresa se mi v Terminal Emulatoru podařila změnit, ale asi to není ono, protože v nastavení Wi-Fi - IP... napíšu adresu a následně ji ověřím, tak místo zadané adresy vidím "fe80::fa3d:fffff: