Nastavení klávesnice a emailu
Nastavení klávesnice a emailu
Ahoj, mám problém s nastavením klávesnice a emailu:
1) klávesnice při psaní písmen vibruje. Snažila jsem se najít řešení v uživatelské příručce, ale když déle podržím textové pole, nic se neděje, žádná nabídka na nastavení se bohužel nezobrazí. Nevíte si někdo rady??
2) email: Nastavila jsem si svou mailovou schránku na centrum.cz. Zobrazují se mi ale pouze nové emaily a jakmile si ho přečtu, zmizí ze složky. Nikde v nastavení jsem nenašla, jak to vyřešit.
Předem děkuji za rady!!!
1) klávesnice při psaní písmen vibruje. Snažila jsem se najít řešení v uživatelské příručce, ale když déle podržím textové pole, nic se neděje, žádná nabídka na nastavení se bohužel nezobrazí. Nevíte si někdo rady??
2) email: Nastavila jsem si svou mailovou schránku na centrum.cz. Zobrazují se mi ale pouze nové emaily a jakmile si ho přečtu, zmizí ze složky. Nikde v nastavení jsem nenašla, jak to vyřešit.
Předem děkuji za rady!!!
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Re: Nastavení klávesnice a emailu
Ahoj. Jakou máš verzi firmwaru? GB nebo ICS? Jakou používáš klávesnici? Touchpal nebo tu černou Android?
Já mám v té výchozí e-mailové aplikaci nastavený e-mail u seznamu a tam to funguje v pořádku. Máš to přes IMAP nebo POP3? Když se příhlásíš na centrum na e-mail, je tam ten přečtený e-mail ve složce Doručené? Nemáš tam nastavené nějaké pravidlo, že po přečtení přesunout nebo něco podobného?
Já mám v té výchozí e-mailové aplikaci nastavený e-mail u seznamu a tam to funguje v pořádku. Máš to přes IMAP nebo POP3? Když se příhlásíš na centrum na e-mail, je tam ten přečtený e-mail ve složce Doručené? Nemáš tam nastavené nějaké pravidlo, že po přečtení přesunout nebo něco podobného?
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
Ahoj, tak sice nejsem úplně blonďatá, ale stejně tomu zas tak nerozumím Mám nastaveno u klávesnici metoda vstupu huawei. Mám Qwerty klávesnici. Ale kde zjistím firmwar, to bohužel netuším
Email mám nastavený přes pop3. Když se pak přihlásím na PC do emailové schránky, je tam ten mail v doručené složce jako nepřečtený, i když jsem si ho na mobilu přečetla. Jakmile si ho přečtu i v mailu v PC, zmizí mi z mobilu úplně...
Tak co teď??
Email mám nastavený přes pop3. Když se pak přihlásím na PC do emailové schránky, je tam ten mail v doručené složce jako nepřečtený, i když jsem si ho na mobilu přečetla. Jakmile si ho přečtu i v mailu v PC, zmizí mi z mobilu úplně...
Tak co teď??
-
- Neregistrovaný uživatel
firmware zjistíš tak,že dáš nastavení-info o telefonu a úplně dole je číslo setavení a za těmi číslici je písmeno B..... a jaké tam máš číslice za B ?
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Ono se to trochu liší podle verze firmwaru. Vibrace vypneš v nastavení klávesnice. Je to v menu - systémová nastavení - jazyk a vstup (nebo jazyk a klávesnice). Tam si rozklikni nastavení klávesnice a někde tam to je. Ve výchozím stavu jsou ve většině oficiálních firmwarů 2 klávesnice. Touchpal (šedá) a pak klasická Android (černá).
POP3 funguje tak, že se ti e-maily stáhnou do telefonu a pracuješ s nimi nezávisle na centrumu (e-mailovém serveru). Podle toho jak si nastavíš e-mailovou aplikaci v mobilu buď zůstanou na serveru (můžeš si je i dál číst na počítači) a nebo se po stažení ze serveru smažou a zůstanou už jen v mobilu. Když třeba v mobilu odpovíš na e-mail, odpověď bude uložená už jen v mobilu a na centrumu ve složce odeslaných nebude. Je možné, že v případě POP3 telefon stahuje jen nepřečtené e-maily.
IMAP funguje trochu jinak a myslím že je to to co hledáš. E-maily se sdílí on-line mezi serverem (centrum) a telefonem. Když uděláš jakoukoliv operaci s e-mailem v mobilu, projeví se to ve schránce na centrumu a opačně. Když si přečteš na mobilu e-mail, budeš ho mít jako přečtený i v pc atd. Když odpovíš v telefonu na e-mail, budeš ho mít jak v mobilu tak na centrumu ve složce odeslaných. Když nějaký v mobilu smažeš, bude smazaný i na centrumu. Celé je to synchronizované mezi sebou.
Já používám jen ten IMAP.
POP3 funguje tak, že se ti e-maily stáhnou do telefonu a pracuješ s nimi nezávisle na centrumu (e-mailovém serveru). Podle toho jak si nastavíš e-mailovou aplikaci v mobilu buď zůstanou na serveru (můžeš si je i dál číst na počítači) a nebo se po stažení ze serveru smažou a zůstanou už jen v mobilu. Když třeba v mobilu odpovíš na e-mail, odpověď bude uložená už jen v mobilu a na centrumu ve složce odeslaných nebude. Je možné, že v případě POP3 telefon stahuje jen nepřečtené e-maily.
IMAP funguje trochu jinak a myslím že je to to co hledáš. E-maily se sdílí on-line mezi serverem (centrum) a telefonem. Když uděláš jakoukoliv operaci s e-mailem v mobilu, projeví se to ve schránce na centrumu a opačně. Když si přečteš na mobilu e-mail, budeš ho mít jako přečtený i v pc atd. Když odpovíš v telefonu na e-mail, budeš ho mít jak v mobilu tak na centrumu ve složce odeslaných. Když nějaký v mobilu smažeš, bude smazaný i na centrumu. Celé je to synchronizované mezi sebou.
Já používám jen ten IMAP.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
Tak za tím písmenem B je číslo 946. Já mám pod nastavení Jazyk a vstup Klávesnice a metoda vstupu a vůbec žádnou možnost na vypnutí té vibrace ... Můžeš mi to prosím napsat, jaká je cesta do toho nastavení, já to tam prostě nevidím. Díky
A jak si nastavím ten IMAP??
- Puget
- Zařízení: Apple iPhone X
- Firmware: iOS 12.4
- Operátor: China Unicom
V nastaveni je vstup do jazyka a klavesnice tam je v nastavemi te klavesnice vypnout vibrace nyni jsem na miui a tam to je doma az budu pokusim se to lepe vysvetlit
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).
Nastavení vibrací u klávesnice TouchPal (šedá) : /Nastavení > Jazyk a vstup > TouchPal klávesnice (v pravo je vstup do menu nastavení, takové tři linky, ekvalizer) > Obecné nastavení Vibrace při stisku klávesy/PKla píše:Tak za tím písmenem B je číslo 946. Já mám pod nastavení Jazyk a vstup Klávesnice a metoda vstupu a vůbec žádnou možnost na vypnutí té vibrace ... Můžeš mi to prosím napsat, jaká je cesta do toho nastavení, já to tam prostě nevidím. Díky
Nastavení Androidí klávesnice, tedy té černé : /Nastavení > Jazyk a vstup > Klávesnice Android (v pravo je vstup do menu nastavení, takové tři linky, ekvalizer) > Pokročilé nastavení > Nastavení trvání vibrace/
Hele, fakt si připadám jako idiot, ale já tam vážně vůbec nemám možnost dostat se do nastavení vibrace. Já dám Nastavení/Jazyk a vstup/Klávesnice a metody vstupu (Hlasové zadávání textu, Klávesnice Android a Metoda vstupu Huawei. Když mačkám ty tři čárky vlevo (jakože rozšířit menu), vůbec to nereaguje, už mi to nic nenabídne. Mám tam teď nastavenou Androidí klávesnici v těch metodách vstupu, ale prisahám bačku, že to je tak vše co s tím můžu dělat
Jo a termín TouchPal klávesnice v Jazyku a vstupu se vůbec nevyskytuje...
Ale napsali jste to fakt polopatě, tak nevím, jestli je chyba ve mně nebo v mém mobilu...
Jo a termín TouchPal klávesnice v Jazyku a vstupu se vůbec nevyskytuje...
Ale napsali jste to fakt polopatě, tak nevím, jestli je chyba ve mně nebo v mém mobilu...
Dobrá, tak ještě takto
Začni něco psát na klávesnici, třeba v poznámkách nebo SMS. Tapni a podrž druhý znak vlevo dole na klávesnici (bývá značeno jako "," nebo "mikrofon"), ukáže se znak nastavení, potom vyber "Nastavení klávesnice Android" a sjeď až úplně nakonec stránky na "Pokročilá nastavení" a tam je "Nastavení trvání vibrace při stisku klávesy"
Začni něco psát na klávesnici, třeba v poznámkách nebo SMS. Tapni a podrž druhý znak vlevo dole na klávesnici (bývá značeno jako "," nebo "mikrofon"), ukáže se znak nastavení, potom vyber "Nastavení klávesnice Android" a sjeď až úplně nakonec stránky na "Pokročilá nastavení" a tam je "Nastavení trvání vibrace při stisku klávesy"
Naposledy upravil(a) PepaStepa dne 25. 3. 2013 18:14, celkem upraveno 1 x.