Přidej se

Nastavení klávesnice a emailu

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
PKla
Zařízení: Huawei Ascend G300

Nastavení klávesnice a emailu

Příspěvek od PKla »

Ahoj, mám problém s nastavením klávesnice a emailu:

1) klávesnice při psaní písmen vibruje. Snažila jsem se najít řešení v uživatelské příručce, ale když déle podržím textové pole, nic se neděje, žádná nabídka na nastavení se bohužel nezobrazí. Nevíte si někdo rady??

2) email: Nastavila jsem si svou mailovou schránku na centrum.cz. Zobrazují se mi ale pouze nové emaily a jakmile si ho přečtu, zmizí ze složky. Nikde v nastavení jsem nenašla, jak to vyřešit.

Předem děkuji za rady!!! :)

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Re: Nastavení klávesnice a emailu

Příspěvek od Exp »

Ahoj. :) Jakou máš verzi firmwaru? GB nebo ICS? Jakou používáš klávesnici? Touchpal nebo tu černou Android?

Já mám v té výchozí e-mailové aplikaci nastavený e-mail u seznamu a tam to funguje v pořádku. Máš to přes IMAP nebo POP3? Když se příhlásíš na centrum na e-mail, je tam ten přečtený e-mail ve složce Doručené? Nemáš tam nastavené nějaké pravidlo, že po přečtení přesunout nebo něco podobného?
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

PKla

Příspěvek od PKla »

Ahoj, tak sice nejsem úplně blonďatá, ale stejně tomu zas tak nerozumím :-) Mám nastaveno u klávesnici metoda vstupu huawei. Mám Qwerty klávesnici. Ale kde zjistím firmwar, to bohužel netuším :-)

Email mám nastavený přes pop3. Když se pak přihlásím na PC do emailové schránky, je tam ten mail v doručené složce jako nepřečtený, i když jsem si ho na mobilu přečetla. Jakmile si ho přečtu i v mailu v PC, zmizí mi z mobilu úplně...

Tak co teď??

michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

Příspěvek od michalkalensky »

firmware zjistíš tak,že dáš nastavení-info o telefonu a úplně dole je číslo setavení a za těmi číslici je písmeno B..... a jaké tam máš číslice za B ?

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Příspěvek od Exp »

Ono se to trochu liší podle verze firmwaru. Vibrace vypneš v nastavení klávesnice. Je to v menu - systémová nastavení - jazyk a vstup (nebo jazyk a klávesnice). Tam si rozklikni nastavení klávesnice a někde tam to je. :) Ve výchozím stavu jsou ve většině oficiálních firmwarů 2 klávesnice. Touchpal (šedá) a pak klasická Android (černá).

POP3 funguje tak, že se ti e-maily stáhnou do telefonu a pracuješ s nimi nezávisle na centrumu (e-mailovém serveru). Podle toho jak si nastavíš e-mailovou aplikaci v mobilu buď zůstanou na serveru (můžeš si je i dál číst na počítači) a nebo se po stažení ze serveru smažou a zůstanou už jen v mobilu. Když třeba v mobilu odpovíš na e-mail, odpověď bude uložená už jen v mobilu a na centrumu ve složce odeslaných nebude. Je možné, že v případě POP3 telefon stahuje jen nepřečtené e-maily.

IMAP funguje trochu jinak a myslím že je to to co hledáš. E-maily se sdílí on-line mezi serverem (centrum) a telefonem. Když uděláš jakoukoliv operaci s e-mailem v mobilu, projeví se to ve schránce na centrumu a opačně. Když si přečteš na mobilu e-mail, budeš ho mít jako přečtený i v pc atd. Když odpovíš v telefonu na e-mail, budeš ho mít jak v mobilu tak na centrumu ve složce odeslaných. Když nějaký v mobilu smažeš, bude smazaný i na centrumu. Celé je to synchronizované mezi sebou.

Já používám jen ten IMAP.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

PKla

Příspěvek od PKla »

Tak za tím písmenem B je číslo 946. Já mám pod nastavení Jazyk a vstup Klávesnice a metoda vstupu a vůbec žádnou možnost na vypnutí té vibrace ... Můžeš mi to prosím napsat, jaká je cesta do toho nastavení, já to tam prostě nevidím. Díky

A jak si nastavím ten IMAP?? :)

Puget
Zařízení: Apple iPhone X
Firmware: iOS 12.4
Operátor: China Unicom

Příspěvek od Puget »

V nastaveni je vstup do jazyka a klavesnice tam je v nastavemi te klavesnice vypnout vibrace nyni jsem na miui a tam to je doma az budu pokusim se to lepe vysvetlit :)
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).

PepaStepa
Zařízení: Huawei G300

Příspěvek od PepaStepa »

PKla píše:Tak za tím písmenem B je číslo 946. Já mám pod nastavení Jazyk a vstup Klávesnice a metoda vstupu a vůbec žádnou možnost na vypnutí té vibrace ... Můžeš mi to prosím napsat, jaká je cesta do toho nastavení, já to tam prostě nevidím. Díky

A jak si nastavím ten IMAP?? :)
Nastavení vibrací u klávesnice TouchPal (šedá) : /Nastavení > Jazyk a vstup > TouchPal klávesnice (v pravo je vstup do menu nastavení, takové tři linky, ekvalizer) > Obecné nastavení Vibrace při stisku klávesy/

Nastavení Androidí klávesnice, tedy té černé : /Nastavení > Jazyk a vstup > Klávesnice Android (v pravo je vstup do menu nastavení, takové tři linky, ekvalizer) > Pokročilé nastavení > Nastavení trvání vibrace/

PKla

Příspěvek od PKla »

Hele, fakt si připadám jako idiot, ale já tam vážně vůbec nemám možnost dostat se do nastavení vibrace. Já dám Nastavení/Jazyk a vstup/Klávesnice a metody vstupu (Hlasové zadávání textu, Klávesnice Android a Metoda vstupu Huawei. Když mačkám ty tři čárky vlevo (jakože rozšířit menu), vůbec to nereaguje, už mi to nic nenabídne. Mám tam teď nastavenou Androidí klávesnici v těch metodách vstupu, ale prisahám bačku, že to je tak vše co s tím můžu dělat :evil:

Jo a termín TouchPal klávesnice v Jazyku a vstupu se vůbec nevyskytuje...

Ale napsali jste to fakt polopatě, tak nevím, jestli je chyba ve mně nebo v mém mobilu...

PepaStepa
Zařízení: Huawei G300

Příspěvek od PepaStepa »

Dobrá, tak ještě takto ;)
Začni něco psát na klávesnici, třeba v poznámkách nebo SMS. Tapni a podrž druhý znak vlevo dole na klávesnici (bývá značeno jako "," nebo "mikrofon"), ukáže se znak nastavení, potom vyber "Nastavení klávesnice Android" a sjeď až úplně nakonec stránky na "Pokročilá nastavení" a tam je "Nastavení trvání vibrace při stisku klávesy" ;)
Naposledy upravil(a) PepaStepa dne 25. 3. 2013 18:14, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět