Přidej se

Nelze se připojit k Wi-Fi

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
Barbranator
Zařízení: Huawi Ascend G300
Firmware: B935
Operátor: O2

Nelze se připojit k Wi-Fi

Příspěvek od Barbranator »

Po aktualizace androidu z verze 2.3 na 4.0 se mi z nějakého důvodu nedaří připojit na Wi-Fi ke kterým se dá připojit pouze pomocí přihlašovacího jména a hesla (konkrétně mám na mysli Wi-Fi ve škole, před aktualizací mi stačilo zapnout prohlížeč v telefonu a automaticky se mi načetla stránka kam jsem jméno a heslo napsal. Po aktualizace se mi ale tato přihlašovací stránka nezobrazí, tudíž se nemohu připojit k internetu). Nevíte někdo co by se s tím dalo udělat? Bohužel mám verzi B935 takže downgrade se mi zatím nepodaří jak jsem se tady na foru dočetl.

Puget
Zařízení: Apple iPhone X
Firmware: iOS 12.4
Operátor: China Unicom

Re: Nelze se připojit k Wi-Fi

Příspěvek od Puget »

downgrade se dá udělat ale je neoficiální.
s tím internetem nevím z naší školy odstranili wifi ještě před tím než jsem nastoupil :(
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).

Barbranator

Neoficiálně downgrade se mi dělat nechce. Mam telefon teprve krátce a nejsem si jistej jestli bych tim nepřišel o záruku :P. Ikdyž byla starčí verze celkově lepší, jsem schopnej se s tim smířit že budu mít novější verzi ale s tím že se mi nejde připojit na WiFinu, s tím se mi smiřovat nechce :D

Puget
Zařízení: Apple iPhone X
Firmware: iOS 12.4
Operátor: China Unicom

Příspěvek od Puget »

můžeme tu počkat na EXP jestli s tím něco nevymyslí :D
možná že by šel GB nahodit zpátky přes nějaký repack.
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).

scarabeus
Zařízení: Huawei Ascend G700
Firmware: G700-U20
Operátor: Vodafone

Příspěvek od scarabeus »

Může být problém ve firmware wifin na škole. Já jsem si doma na svém routeru musel FW upgradovat taky. Zajdi ve škole za správci sítě a zkus to vyřešit s nimi.
Naposledy upravil(a) scarabeus dne 29. 3. 2013 9:46, celkem upraveno 1 x.
JB 4.2.1

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Příspěvek od Exp »

Ono zálěží na nastavení konkrétní sítě. Může tam být proxy, může být nějaká nekompatibilita, někdy když se neobjeví přihlášení v prohlížeči, existuje nějaká školní wifi URL adresa, která by to přihlášovací okno měla vyvolat (většinou to bývá ve tvaru wifi.nazevskoly.cz apod.). Mrkni se na stránky školy, jestli tam k tomu nejsou bližší informace. A nebo jak píše Scarabeus, zajdi za správcem sítě ať ti s tím pomůže nebo ať ti dá informace k přihlášení.

EDIT: Zkoušel jsi to v tom defaultním android prohlížeči? Kdyžtak zkus ještě nějaký jiný jestli to přihlášení nevyskočí tam.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Barbranator

Zkoušel jsem to jak přes defaultní prohlížeč tak přes chroma a nic. Každopádně díky za rady, zajdu za správcem :)

TracThorr
Zařízení: Huawei Ascend G300
Firmware: 4.0.3 / B952D
Operátor: od kažýho jedna SIM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TracThorr »

Jen mě tak napadlo, co to zkusit s přenastavením DNS? U konkrétního nastavení (WiFi ve škole) vlez do nastavení připojení, zkus tam zadat DNS server 8.8.8.8 a ulož. Pak by se snad měla stránka na přihlášení k síti v prohlížeči normálně načíst.

Odpovědět