Jakou GPS navigaci?
-
- Zařízení: Lenovo K5 Note
- Firmware: Android 6.0
- Operátor: T-Mobile
Re: Jakou GPS navigaci?
a rozdíl mezi tomtom a open zadarmo? Jezdil si s navigací v zahraničí?
- scarabeus
- Zařízení: Huawei Ascend G700
- Firmware: G700-U20
- Operátor: Vodafone
no na Slovensku a hlavní rozdíly bych viděl asi v tomto:
Tomtom má lepší adresní zpracování a grafiku
OSM je častěji aktualizován (nové mapy cca. 1x za 2 měsíce)
Tomtom má lepší adresní zpracování a grafiku
OSM je častěji aktualizován (nové mapy cca. 1x za 2 měsíce)
JB 4.2.1
-
- Zařízení: Lenovo K5 Note
- Firmware: Android 6.0
- Operátor: T-Mobile
ok díky moc za vše
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Já jen k tomuto doplním, že MapFactor Navigator by měl mít podle popisu aktualizace map k dispozici každý měsíc (zdarma). Jako bezplatné mapy využívá populární OpenStreetMaps (svobodné mapy po vzoru Wikipedie), které tvoří i samotní uživatelé. Každý se může zapojit a přidávat do mapy další data, ulice, body zájmu apod.
http://www.openstreetmap.org/
Hodně velkých firem přechází právě na OSM, používá je Wikipedia, Apple, Foursquare a spousta dalších jako hlavní zobrazovač map (na rozdíl od google map jsou zdarma i pro komerční účely). S rozjetím tohoto projektu pomohli mimo fanoušků, komunity a dalších neziskových organizací i Yahoo, Microsoft nebo Google (finance, poskytli kvalitní satelitní snímky, na které pak mohla navázat komunita a tvořit vlastní obsah atd.). Navíc Steve Coast, který založil OSM, je teď zaměstnancem Microsoftu a pomáhá s vývojem map pro vyhledávač Bing. Současně ale pracuje i pro OSM, které z této spolupráce těží. Chystají se navíc další novinky, lepší satelitní snímky a celkově se OSM rychle vyvíjí.
Ale to jen pro zajímavost. Já jezdím s MapFactor Navigatorem sice jen u nás nebo na Slovensku, ale zatím bez jakýchkoliv problémů.
http://www.openstreetmap.org/
Hodně velkých firem přechází právě na OSM, používá je Wikipedia, Apple, Foursquare a spousta dalších jako hlavní zobrazovač map (na rozdíl od google map jsou zdarma i pro komerční účely). S rozjetím tohoto projektu pomohli mimo fanoušků, komunity a dalších neziskových organizací i Yahoo, Microsoft nebo Google (finance, poskytli kvalitní satelitní snímky, na které pak mohla navázat komunita a tvořit vlastní obsah atd.). Navíc Steve Coast, který založil OSM, je teď zaměstnancem Microsoftu a pomáhá s vývojem map pro vyhledávač Bing. Současně ale pracuje i pro OSM, které z této spolupráce těží. Chystají se navíc další novinky, lepší satelitní snímky a celkově se OSM rychle vyvíjí.
Ale to jen pro zajímavost. Já jezdím s MapFactor Navigatorem sice jen u nás nebo na Slovensku, ale zatím bez jakýchkoliv problémů.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
-
- Zařízení: Huawei Ascend G300
- Firmware: 4.0.3 B952
Zdar,
z automobilové navigace, po záruce, jsem vyhodil MIO mana a dal IGO Primo, jsem maximálně spokojen.
Všechny tři moje mobily s androidem vždy používali/jí Syjic. Je mi prostě sympatickej.
Na G 300 šlape zatím nejlépe, GPS se chytá v baráku i tam kde se Samsung Gio a Mini nečapal.
z automobilové navigace, po záruce, jsem vyhodil MIO mana a dal IGO Primo, jsem maximálně spokojen.
Všechny tři moje mobily s androidem vždy používali/jí Syjic. Je mi prostě sympatickej.
Na G 300 šlape zatím nejlépe, GPS se chytá v baráku i tam kde se Samsung Gio a Mini nečapal.
Jak dlouho vam tak prumerne trva chyceni offline navigace bez stahnuti A-GPS?
- sonda
- Zařízení: G300, LG G-PAD 8.3
- Firmware: B895
- Operátor: Mobil.cz
Bez pomocí fix GPS programu mi chytne signál za cca 45 minut
Proto používám GPS status
Zde ke stažení
Když ten program zapneš a jdeš ven, tak to chytí do minuty (aspoň u mě)
Bez toho programu mi je GPS na prd (možná ani to ne )
Proto používám GPS status
Zde ke stažení
Když ten program zapneš a jdeš ven, tak to chytí do minuty (aspoň u mě)
Bez toho programu mi je GPS na prd (možná ani to ne )
Ten program znam, to je az takovy rozdil? Ma nekdo podobne zkusenosti ze bez gps statusu se navigace nechytne?
- sonda
- Zařízení: G300, LG G-PAD 8.3
- Firmware: B895
- Operátor: Mobil.cz
Přestav si, že je v tom OOOBROOOVSKÝ rozdíl.
Své zkušenosti ti řeknou ostatní.
Za mě názor.
Bez GPS fix je GPS v telefonu na prd
Své zkušenosti ti řeknou ostatní.
Za mě názor.
Bez GPS fix je GPS v telefonu na prd
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Já žádný fix GPS nepoužívám a nemám s tím problém. Při prvním spuštění to trvá trochu déle (nový telefon, po továrním nastavení apod.). Ale i tak je to max. do 5 minut. Jakmile se to jednou chytí, tak pak už to je rychlejší. Při každém dalším připojení maximálně 2 minuty (většinou do minuty mám připojeno). Použití v autě za sklem nebo v přihrádce (výhled na oblohu jen bočními okny). Navigaci používám často a funguje to spolehlivě.
45 minut jak píše Sonda to už zavání nějakým problémem s GPS (pokud zrovna nestojí v tunelu apod. ).
45 minut jak píše Sonda to už zavání nějakým problémem s GPS (pokud zrovna nestojí v tunelu apod. ).
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)