Přidej se

Rozsvícení displaye jinak než tlačítkem vypnutí

Programy a aplikace pro Android, rozšíření funkcí
TeeJay
Zařízení: Huawei Y300
Firmware: SlimKat 4.4.2 :)
Operátor: T-Mobile

Rozsvícení displaye jinak než tlačítkem vypnutí

Příspěvek od TeeJay »

Tak jsem vyzkoušel Auto Screen On - skvělej program, kterej umožňuje rozsvítit telefon tak, že telefon buď prudce zvednete v poloze vleže (pomocí G-Senzoru), nebo tak, že jednou/dvakrát (podle nastavení) zastíníte proximity senzor.

Metoda g-senzorem mi moc nefungovala, škubal jsem s telefonem jako blázen a nic, až se mi to jednou povedlo asi z patnácti pokusů, a při představě, že s ním budu škubat jako mentálně postižený člověk na veřejnosti mi zabránila tuto metodu dál využívat. Další problém byl, že když jsem s telefonem prudce škubl nahoru, vyletěl mi z ruky a pak jsem si ho v ruce přehazoval jak horkej brambor, a to ještě nemám ani pouzdro a na zemi je dlažba... tak jsem se na to teda rychle vykašlal.

Metoda proximity senzorem je skvělá, ale má značné nároky na baterii. Při nastavení aktivity senzoru 120 minut od poslední činnosti s telefonem je 10% baterie za večer, pokud na telefon 3x jen sáhnete, čímž necháte 6 hodin aktivní proximity senzor. Pokud je proximity vypnutý, za 6 hodin při neaktivitě nepřijdete ani o 1%. To je rozdíl.
Je možné nastavit aktivitu senzoru jen hodinu od poslední činnosti s telefonem, ale pak musíte častěji stiskávat tlačítko odemčení a aplikace vlastně přestává dávat smysl, jakmile totiž s telefonem déle než hodinu nepracujete, lze ho rozsvítit zase jen tlačítkem na vypnutí...

Exp mi radil také WidgetLocker, ten ale prý nefunguje, viz viewtopic.php?f=19&t=577

Na Google Play je řada takovýchto aplikací, například i Smart Screen ON, ale...

1) Aplikace pracující s g-senzorem jsou nešikovné (pohyb specifickým směrem, snad s vyjímkou shake při vhodném nastavení)
2) Aplikace pracující s proximity senzorem žerou baterii

Tak hledám a hledám, nyní zkusím Shake Screen-On, podle komentářů to mělo být přesně ono, co hledám - prý neždímá baterii. Vyzkouším přes noc.

Proč sem ale píšu, byl bych rád za tipy na šikovné aplikace, které používáte VY a jsou vámi ověřené.

Díky moc.
Každopádně

Puget
Zařízení: Apple iPhone X
Firmware: iOS 12.4
Operátor: China Unicom

Re: Rozsvícení displaye jinak než tlačítkem vypnutí

Příspěvek od Puget »

jednu dobu jsem používal smart cover. Jelikož mám pouzdro s takovým tím páskem za který když zatáhnu, tak vyjede mobil ven - aplikace reaguje na proximity senzor, tím pádem jakmile se mobil dostane na světlo tak se odemkne obrazovka. Aplikace mi zabírala cca. 7MB RAM. Existují různé podobné aplikace i zadarmo. Využíval jsem to spíše ke sledování času, občas bylo otravné když se mobil sám zamkl, protože byla tma.
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).

TeeJay
Zařízení: Huawei Y300
Firmware: SlimKat 4.4.2 :)
Operátor: T-Mobile

Příspěvek od TeeJay »

A nežralo to baterku tak trošku moc? Já s tím proximity senzorem mám problém, protože přijít o řadu % baterie za noc je prostě problém. Přes noc nechci přicházet o baterii i při zapnutým telefonu. Vím, některé tyhle aplikace mají noční režim a jdou pozastavit, ale o to nejde, chci energeticky nenáročnou aplikaci, ne žravou co nežere když je vyplá :/

Shake Screen-On je skvělá aplikace, umožňuje odemykat flipem (přetočením telefonu), zatřepáním (s nastavitelnou citlivostí) i přes proximity senzor (krátké zakrytí a odkrytí). Proximity jsem kvůli baterii už vyloučil, g-senzor je ale energeticky celkem nenáročnej v porovnání s proximity, co jsem vypozoroval.

Mám ale problém, že mi g-senzor někdy jakoby přestával fungovat, když telefon spí, někdy founa odemknu / rozsvítím hrozně snadno, někdy s ním můžu třepat jak chci a musím ho při použití flipu přetočit v ruce třeba 10x, což je už zase trošku divný. A to se děje jak při povolení tak při zakázání úspory energie v aplikaci :/ u her ale senzor funguje bez problému, takže musí být chyba někde ve spánku...

Puget
Zařízení: Apple iPhone X
Firmware: iOS 12.4
Operátor: China Unicom

Příspěvek od Puget »

To jsou zákony schválnosti :D

Jinak, aplikace mi nepřišla vůbec žravá na baterku.
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).

Androidě
Zařízení: Motorola Moto X
Operátor: Kaktus (by T-Mobile)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Androidě »

Shake Screen On se chystám vyzkoušet, popřípadě i další a později napíší.
Xperia E stejně jako většina ostatních, má zap. tl. na pravém boku a tedy palcem dobře přístupné, jen jde trochu ztuha.

EDIT:
Tak na zatřesení to moc nereaguje, ale když aktivuji v nastavení volbu "Flip phone" to reaguje trochu lépe ale taky nepříliš spolehlivě, možná si víc pohrát s nastavenim citlivosti.
Motorola Moto X 2014 (2nd Gen.) 16GB

Odpovědět