Přidej se

Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Alcatel Idol 4, Shine, Hero, Pop, Star, Pixi a další.
bovaj
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 16. 1. 2016 17:36
Zařízení: ALCATEL 6039Y
Operátor: T-mobile

Re: Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Příspěvek od bovaj » 16. 1. 2016 17:40

Ahoj, pořídil jsem si tento myslím fajn telefonek.
Mám však jeden problém. Nevíte někdo kde by se dal sehnat silikonový nebo gelový obal na tento telefon 6039Y (4,7)?
Dík za každou radu.

Uživatelský avatar
Mr.Oizo
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 2. 3. 2013 9:46
Zařízení: Huawei P9 Lite

Re: Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Příspěvek od Mr.Oizo » 16. 1. 2016 18:28

Tak třeba v Číně. Sice si chvilku počkáš ale plus je cena a poštovné zdarma.
http://www.aliexpress.com/af/alcatel-on ... idol+3+4.7

Milan Milan
Neregistrovaný uživatel

Re: Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Příspěvek od Milan Milan » 20. 1. 2016 12:02

Zdravím,
mám dotaz k Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7"). U některých novějších modelů jiných značek (Sony, Huawei) jsem v nastavení viděl volbu pro pořadí spodních tlačítek (tlačítko zpět se dalo přesunout zleva napravo). Měl jsem za to, že to je volba v Android 5, ale včera jsem v Alze zkoušel Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7") a tuto volbu jsem nenašel, i kdž se jedná o Android 5.
je možné že je tato volba až v 5.1. nebo závisí na prostředí každého výrobce. Jinými slovy mám dotaz, jestli třeba někdo nemáte Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7") aktualizovaný na 5.1 Android, a zda tam tato volba nepřibyla. Nebo jestli není nějaký jiný způsob jak tlačítka přehodit.

Díky,

Milan

Uživatelský avatar
mitsuu84
Stálý člen
Příspěvky: 9898
Registrován: 24. 4. 2013 13:09
Zařízení: Xiaomi Note 4 Global/Lenovo K6 Note
ROM: Android 7/Android 7
Operátor: T-Debile Mobile
Bydliště: Jihomoravský kraj :)
Kontaktovat uživatele:

Re: Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Příspěvek od mitsuu84 » 20. 1. 2016 16:38

Podle mě to není vlastnost androidu,ale funkce přidaná výrobcem.Žena na androidu 5 na LG rtu volbu má,já na Lenovu nebo VF Smart prime 6 sem tu volbu neměl.Takže záleží zda to výrobce (Alcatel,resp TCL) do svojho firmwaru zakomponuje a nebo ne.
Xiaomi Note 4/Lenovo K6 Note

SymbianWMT-Mobile G1LG Optimus OneHTC Evo 3DHuawei Ascend Y300Huawei Honor 2Huawei Honor 3CSony Xperia Z UltraHonor 4XAlcatel 6045Y (5.5")Lenovo A6000LG F60VF Smart Prime 6LG G3Sony M2MS Lumia 550Sony Z3Alcatel 6039Y

bovaj
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 16. 1. 2016 17:36
Zařízení: ALCATEL 6039Y
Operátor: T-mobile

Re: Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Příspěvek od bovaj » 9. 2. 2016 18:30

Zdarec chci se optat cokoliv dělám blbě.
Na kartě mám video, ale nelze ho přehrát v TV. Vůbec se totiž neukáže že tam něco je když telefon připojím. Nejdou přehrát asi fotky ani audio. Píše mi, že tam nic není. Neví někdo co s tím?

Milan Milan
Neregistrovaný uživatel

Re: Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Příspěvek od Milan Milan » 15. 2. 2016 8:26

Ahoj,

tak jsem si telefon koupil a jsem spokojen.
Mám ale 2 dotazy:
- Dá se nějak obrazec pro gesto k odemknutí obrazovky dostat už na tu první stránku která se rozsvítí po probuzení telefonu? Ten jeden klik navíc je úplně zbytečný a rozčiluje mě.
- V Menu: Zamknout obrazovku / Zámek obrazovky mám zakázány následující možnosti: Žádný, Přejetí prstem, Eye-D a u toho text: Zákázáni správcem, zásadami šifrování nebo úložištěm pověření. Když jsem telefon koupil, tak byly všechny možnosti povolené. Nepřišel jsem ale na to, jakým nastavením jsem způsobil zneaktivnění těchto možností.

Díky,

Milan

idolkick
Neregistrovaný uživatel

Re: Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Příspěvek od idolkick » 20. 2. 2016 13:08

ahoj,

bohužel mému kamarádovi spadl můj Alcatel Idol 3 (4,7) tak, že polovina dotykové části nefunguje, je tam prasklina. Jinak display zobrazuje v pohodě.
Prvním problémem je, že ho nedokážu odemknout přes gesto, protože moje gesto je "L", display je sice otáčecí, ale při této záležitosti to nepomůže :) Hledal jsem návody, jak odemknout, ale vypadá to, že na android 5 je to nereálné...kdybyste měl někdo tip, dejte prosím vědět.

Druhá věc je, že s mobilem jsem byl spokojen a rád bych si ho nechal opravit, display lze z Číny koupit za cca 40 USD, což je hratelné, ale potřeboval bych někoho velmi šikovného, kdo by mi opravu provedl, sám si nevěřím. A servisy jsou velmi drahé, to už se nevyplatí...

Díky

Návštěvník
Neregistrovaný uživatel

Re: Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Příspěvek od Návštěvník » 18. 5. 2016 1:36

Trochu to tady spí, ale kdyby tu ještě někdo nahlédl. S prohozením ovládacích tlačítek jsem to vyřešil aplikací
Sfiwtly switch free. Ovládání téhle fičury je schované na boku displeje. Po přejetí od okraje displeje ze středu se ti zobrazí buď poslední aplikace, nebo tebou nastavené. A jako další jde nastavit i ovládání zpět, úvodní stránka a stažení vrchní lišty. Zvykl jsem si na to, a už nemusím přehmatávat(mám větší verzi). Jinak mě ještě trápilo lupání v přehrávači hudby. Zkoušel jsem všechno možné. Vyřešila to instalace jetAudio přehrávače. Můžu jenom doporučit. Kdyby někdo něco, tak sem tam na to tady koukám. Nejsem žádný odborník, ale tlf mám asi měsíc, tak mě to kolem něj furt baví.

bovaj
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 16. 1. 2016 17:36
Zařízení: ALCATEL 6039Y
Operátor: T-mobile

Re: Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Příspěvek od bovaj » 12. 6. 2016 22:04

Ahoj, asi mám problém. Nejde mi na tomto telefonu 6039y tovární nastavení. Když to chci provést mobil asi dvě hodiny najíždí a stále nic. Pak mi dojde trpělivost. Je to normální? Tak dlouho? Nebo to dát na reklamaci? Tam už to jednou bylo, přehráli software a pořád stejné.

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5435
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: Y6 II Compact, Intel NUC

Re: Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7" a 5.5")

Příspěvek od Exp » 13. 6. 2016 7:32

Ahoj, normální to není. :) Trvá to pár minut. Jakým způsobem to spouštíš? V menu telefonu nebo v recovery? Zkus kdyžtak ten druhý a bez paměťové karty.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Odpovědět

Zpět na „Alcatel“