Přidej se

Předchozí telefony

Libovolný pokec na jakékoliv téma
Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Re: Předchozí telefony

Příspěvek od Exp »

Noo, tak to je taky slušný počet. :) Na ten Siemens SX1 si pamatuju. Tenkrát jsem ho poprvé uviděl u jednoho známého a úplně mě to fascinovalo. Klávesnice byla jedinečná. Já osobně jsem ho ale bohužel nikdy neměl.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

mitsuu84
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9
Operátor: Vodafone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitsuu84 »

Ta SX1 se simensu povedla a vlastně to je 10let od jejího uvedení (ůnor 2003) :D .Ted koukám na mobilmanii a to sou paramtery,procesor ARM925 120 MHz,16mb RAM,ale v té době špička a vzhledově byla užasná a neokoukaná.Mě vlastně ze všech těch mobilů nejvíc utkvěli v paměti a měl sem je nejradši tak ta SX1,pak Mioa A701 a pak T-Mob G1.Ale to bude asi aji hodně tím že šlo o kousky který mě poprvé seznámili s nějakým operačním systémem+netradiční vzhled :D
Samsung Galaxy Note 9

T-Mobile G1LG Optimus OneHTC Evo 3DHuawei Ascend Y300Huawei Honor 2Huawei Honor 3CSony Xperia Z UltraHonor 4XAlcatel 6045Y (5.5")Lenovo A6000LG F60VF Smart Prime 6LG G3Sony M2MS Lumia 550Sony Z3Alcatel 6039YLenovo K6 NoteXiaomi Note 4

Exp

Příspěvek od Exp »

Parametry na tu dobu byly perfektní. A hlavně to byl první Siemens se Symbianem. A cena 18 000 kč. V té době to byla špička. To byly časy... :)

mitsuu84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitsuu84 »

Tak já ho kupoval 2004/2005 tuším a náhodou.Sem chtěl siemens S65 (že je nějaká sx1 sem ani nevěděl) a oni ho neměli v obchodech kde sem byl a všude max obědnat.Tak sem si řek že skočím ještě do jednoho obchodu a pak to kašlu a obědnám ho tam kde by vyšel nejmíň.Vlezu do obchodu a tam ho teda měli,ale hned vedle stála ta SX1 a o dost levnější jak S65 a bylo vymalováno.A dával sem za ní tyo nechci kecat ale kolem 5ti tis+kolem 700kč za 256mb kartu :lol: se mi zdá.18tis bych za mobil nedal.Nejvíc mě stálo LG G7100-14999kč http://mobil.idnes.cz/lg-g7100-hi-tech- ... 2_telefony jako upná novinka na trhu v roce 2003 tuším,pak už jen nokča 6681 kolem 12tis.Ted už bych do takhle drahejch mobilů nešel ani náhodou a už vůbec né připlácet si zbytečně za značku.
Samsung Galaxy Note 9

T-Mobile G1LG Optimus OneHTC Evo 3DHuawei Ascend Y300Huawei Honor 2Huawei Honor 3CSony Xperia Z UltraHonor 4XAlcatel 6045Y (5.5")Lenovo A6000LG F60VF Smart Prime 6LG G3Sony M2MS Lumia 550Sony Z3Alcatel 6039YLenovo K6 NoteXiaomi Note 4

Exp

Příspěvek od Exp »

Těch 18 000 to byla tuším startovací cena. :) Někdy v té době se začala prodávat ještě symbianová Nokia 6600 a ta na tom byla cenově podobně.

mitsuu84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitsuu84 »

Tu nokču 6600 měl kámoš a ta byla o trochu slabší parametrově oproti sx1 ,měla menší displej o chloupeček,slabší procesor a byl to takovej tuctovej tlouštík :lol: .A i ve srovnání SX1 Vs. 6600 siemens vyhrál http://www.mobilmania.cz/clanky/velke-s ... fault.aspx .Ale jak to ted pročítám atd,klidně bych si zas SX1 jako druhej nouzovej telefon z nostalgie vzal :lol:
Samsung Galaxy Note 9

Exp

Příspěvek od Exp »

To jo, taková sběratelská raritka. :) To srovnání super. Ta 6600 se mi tenkrát taky hodně líbila. :)

majky666
Zařízení: Huhlavej Ascend Y300
Firmware: nějaká
Operátor: mobil.cz

Příspěvek od majky666 »

Moje historie MT je následující:
Alcatel one touch easy db--> siemens c35i--> nokia 5110--> nokia 6150 s vibrační baterkou--> nokia 3310--> SE K550i---> SE K750i--> Nokia c5-00 (vydržela mi asi 3 roky)--> současnej huawei y300

Androidě
Zařízení: Motorola Moto X
Operátor: Kaktus (by T-Mobile)
Kontaktovat uživatele:

Trocha nostalgie...

Příspěvek od Androidě »

Zabrousím trochu do minulosti a pochlubím se sbírkou co je pečlivě uschovaná v krabici a občas si nějakým telefonem udělám potěšení a vezmu jej na procházku, s druhou simkou :-)

Zleva:
Siemens ME45 (Made in Germany)
Motorola V980 (Made in Singapore)
Motorola MPx220 (Made in taiwan :-) )
Motorola VE538 prakticky sagem s logem motoroly, snad to pro ně i dělali (Made in China)

Obrázek

Obrázek

Všechny jsou plně funkční, vyjma V980 ještě před měsícem šlapala, dokonce jsem koupil i novou baterii a najednou se nechytá a to jsem ji na nabíječce nechal půl hodiny, pro případ že by byla baterie uplně vytlučená...sna to není nic od HW a jen klekla neorigo baterka=šmejd caliber, jinou nešlo sehnat a původní co už nedržela nemohu najít.
ME45 mající nma svoji dobu už Li-On baterii se také nechce chytnout...asi to ty baterku zabilo spolu se stářím jdno z toho, bd stáří nebo počet nabíjecích cyklů a konec..jako před čtvrt rokem normálně fachal, displej je do červena krásná nostalgie.
Brácha má ještě novější první z barevných S55 vlastně první s DSTN Color a hlavně fotákem byl MC60 ten jsem míval...třeba v MP.cz tyhle starý už vůbec nemají ale při troše štěstí na některý starý a možná i zachovalý kousek, lze narazit v těchz horších bazarech kde seženete od dečky, přes vařič, pilu,kango až k počítači či telefonu :D

Fotky nejsou nijak upravené a v plné velikosti (Pořízeno Panasonic LUMIX DMC-FX3)
Pravda už dědek kupoval jsem jej v 06 ale nedám na toho šikulu dopustit a taky, na zadní starně se pyšní nápisem Made in Japan, panasonic snad fotáky jako jediný si dělá "doma" nevím zda to ještě platí, měli nějaké finanční problémy, už se o tom nemluví a nepřesunuli to jinam do asie.
Každopádně je to k nevíře ale i po těch šesti letech střídmého používání (moc nefotím) bateraka stále drží...nevím, nepsané pravidlo li-on je 3-4roky a dost pak začne uvnitř nevratná chemická reakce až se vyzkratuje a ende.

Celou historii vypisovat nebudu bylo toho fakt počátkem roku 2001 až do současnosti hafo, asnad jen že jako první jsem měl Ericsson A1018...jako nevím jak vy ale já jsem za znovuzrození téhle švédské značky, ona stále existuje švédové ji snad celou vlastní ale dělá jen infrastrukturu...se divím že se nechtějí vrátit a vytasit se nějakým pořádným dotykačem, jako lidi by to určitě uvítali té číny je dneska až moc a návrat tradičních značek by nebyl špatný, začalo to sony skoupením podílu v SE tak sna se další přidají...alcatwel se v tichosti vrátil byt zatím není nijak extra rozšířený ale founy dobré, ještě tedy prosím siemens a právě Ericsson...třeba T10 byl takovej plastáček ale fajn ovšem T28 jako první s Li-Pol ale zase výdrží den dva byl bombastickej, pak nálsedovaly T29 a R39 ale ty byly přijaty vlažněji, T28 nepřekonali tuhle jsem i měl a dodneška se mlátím do hlavy že jsem ji dal pryč ehnat staré eriky je zhola nemožné:

EDIT:
Tak ten Siemens ME45 se už chytil a ŽIJE :!: :) :) :)
Motorola Moto X 2014 (2nd Gen.) 16GB

mitsuu84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitsuu84 »

Já mám doma tohle.Všechny funkční.Tu nokiu Včkovou mám ještě jednu,ale asi je někde zapadlá,pač sem ju ted nenašel :lol: ,pak se mi ještě někde válí dvousimkovej Emgeton,takový vajíčko malý,vysouvák a LG KF310 má už víc jak rok pučenou kámoška,takže už je asi její,pokud ju ještě má :lol: :lol: A nedávno sem za cíga prodal nokiu 3220 :lol:
Přílohy
uploadfromtaptalk1389828864450.jpg
Samsung Galaxy Note 9

Odpovědět