U koho máte svůj hlavní e-mail?
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
U koho máte svůj hlavní e-mail?
Dávate přednost místním poskytovatelům (Seznam, Centrum, Volny atd.) nebo máte raději ty zahraniční (Gmail, Outlook apod.)? A nebo rovnou vlastní řešení na vlastní doméně? U koho máte svou hlavní e-mailovou schránku? Používáte pro přístup k e-mailu webové stránky nebo nějakou poštovní aplikaci? Pochlubte se.
A já začnu. Já mám už spoustu let svůj hlavní e-mail u Seznamu. K přístupu do schránky používám v počítači Thunderbird a v mobilu výchozí aplikaci Email (oboje přes IMAP). Přes web chodím jen minimálně. Tenkrát se mi líbila adresa email.cz, tak jsem si ho založil tam a teď už na něm jedu tak nějak ze setrvačnosti.
A já začnu. Já mám už spoustu let svůj hlavní e-mail u Seznamu. K přístupu do schránky používám v počítači Thunderbird a v mobilu výchozí aplikaci Email (oboje přes IMAP). Přes web chodím jen minimálně. Tenkrát se mi líbila adresa email.cz, tak jsem si ho založil tam a teď už na něm jedu tak nějak ze setrvačnosti.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
-
- Neregistrovaný uživatel
Re: U koho máte svůj hlavní e-mail?
Mám email seznam i gmail ale seznam používám každý den a gmail mám pouze kvůli google play. Jinak v počítači chodím přes web a v telefonu mi vyhovuje předinstalovaná aplikace email
- Exp
Jinak nedávno jsem narazil na jeden související článek: http://www.lidovky.cz/policiste-v-roli- ... _domov_spa
V roce 2011 si policie u našich hlavních poskytovatelů (Seznam a Centrum) podala přes 3000 žádostí o předání osobních údajů, přístupů ke schránce, k e-mailům apod. Vychází to na nějakých 250 žádostí měsíčně. U zahraničních poskytovatelů je to z české strany podstatně méně. Docela zajímavý čtení.
V roce 2011 si policie u našich hlavních poskytovatelů (Seznam a Centrum) podala přes 3000 žádostí o předání osobních údajů, přístupů ke schránce, k e-mailům apod. Vychází to na nějakých 250 žádostí měsíčně. U zahraničních poskytovatelů je to z české strany podstatně méně. Docela zajímavý čtení.
- maxXx
- Zařízení: Xiaomi Mi A1
- Firmware: Lineage OS
- Operátor: Tesco Mobile
- Kontaktovat uživatele:
Mám rád spolehlivost, takže primární email (již z období studií) u Gmail i kvůli propojení s ekosystémem Androidu, Chrome OS atd...
Sekundární email u Outlook.com (Hotmail), protože tato služba neměla ani jeden výpadek v minulém roce, libí se mi design a až udělají normální app. pro android, tak to bude dokonalé...
Potřebuji ho i s důvodu stále větší potřeby Microsoft ID....
Firemní emaily mám na vlastní doméně...
Spam si nechávám posílat na Seznam, chcete mi taky nějaký poslat? Můžete na luxusní adresu spam@post.cz
Sekundární email u Outlook.com (Hotmail), protože tato služba neměla ani jeden výpadek v minulém roce, libí se mi design a až udělají normální app. pro android, tak to bude dokonalé...
Potřebuji ho i s důvodu stále větší potřeby Microsoft ID....
Firemní emaily mám na vlastní doméně...
Spam si nechávám posílat na Seznam, chcete mi taky nějaký poslat? Můžete na luxusní adresu spam@post.cz
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
[ROM] AOSP MOD [B209] - Více o Androidu a mé práci najdeš na mém blogu maxXx.cz
- zde na fóru si všichni tykáme
- Exp
S tím designem u Outlooku máš pravdu. Vypadá to teď parádně, všechno jednoduchý a přehledný. Navíc se už teď dá zaregistrovat účet i pod outlook.cz, takže lokální doména.
Jinak ta spam adresa výborná. Ale to už je asi hodně dávno cos to registroval že?
Jinak ta spam adresa výborná. Ale to už je asi hodně dávno cos to registroval že?
- maxXx
- Zařízení: Xiaomi Mi A1
- Firmware: Lineage OS
- Operátor: Tesco Mobile
- Kontaktovat uživatele:
Právě že ani ne, nedávno byla akce znovu-uvolnění emailových aliasů pro @post.cz (to že tu domenu měl někdo přede mnou mě netrápí, protože ji asi využíval ke stejnému účelu)...Exp píše:...to už je asi hodně dávno cos to registroval že?
Je blbé, že některé weby mají v black-listu slovo "spam" proto jsem si na Hotmailu zařídil pomocí výborné funkce aliasů ještě adresu "do-not-reply@...cz"
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
- syntaxicek
Hlavní u Gmail s ohledem na bezpečnost (dvoufázové ověření) a jak tady už bylo řečeno kdyby si policie vyžádala přístup na mail má to složitější než na nějaké seznamy atd.. Seznam mám na spamy, mám u něho už asi 50 založených email adres
- mitsuu84
- Zařízení: Samsung Galaxy Note 9
- Operátor: Vodafone
- Kontaktovat uživatele:
Všechny u Googlu a všechny s dvoufázovým ověřením .Takže na prohlížení bud v mobilu Gmail apk a nebo normal web verze.
Samsung Galaxy Note 9
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
- Exp
Uf, 50 schránek to už je darda.syntaxicek píše:Seznam mám na spamy, mám u něho už asi 50 založených email adres
- syntaxicek
Stejně si jich tak 40 nepamatuji většinou to bylo jen jednoúčelové
Naposledy upravil(a) Exp dne 15. 5. 2014 17:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku. Viz pravidla fóra.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku. Viz pravidla fóra.