Přidej se

Intel NUC (6CAYH)

Libovolný pokec na jakékoliv téma
Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5525
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: P9 Lite mini, Intel NUC

Intel NUC (6CAYH)

Příspěvek od Exp » 12. 12. 2017 10:57

Máte ho někdo doma? :) Já ho mám teď na zkoušku ve verzi 6CAYH (čtyřjádrový Intel Celeron J3455) s SSD diskem a 8 GB ram a docela fajn počítač. Malej, lehkej, v balení je VESA držák na monitor, nízká spotřeba, ticho, zvládá 4K video. Není to sice na žádný velký hraní her, ale starší pecky tam jedou, jde z toho udělat přes emulátory herní konzole - super s gamepadem atd. Na kancelář, internet a multimédia na doma super. :) Windows 10 bez problémů. Přemýšlím, že s ním nahradím velkej domácí počítač. Prodává se za 3229 kč bez disku a paměti. Tip na vánoční dárek. :)

Obrázek
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5525
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: P9 Lite mini, Intel NUC

Re: Intel NUC (6CAYH)

Příspěvek od Exp » 11. 1. 2018 20:52

Tak tady ten kousek s Windows 10, SSD a 8 GB ram už pár týdnů používám jako hlavní domácí počítač. :) Na základní použití, internet, kancelář, filmy, hudbu, fotky (včetně úprav v Gimpu) apod. je výborný. Kdybyste někdo potřeboval nějaké info nebo radu, klidně mi napište. :)

Jinak ten žlutej USB konektor na přední straně je napájený i po vypnutí, takže jde použít jako nabíječka pro mobil, i když je počítač vypnutý. :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5525
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: P9 Lite mini, Intel NUC

Re: Intel NUC (6CAYH)

Příspěvek od Exp » 13. 1. 2018 10:07

Intel včera vydal novou verzi biosu (0047), je tam aktualizovaný mikrokód procesoru (určitě jste v poslední době o Meltdown a Spectre slyšeli). Windows 10 už je opravený taky. Bál jsem aby snížení výkonu u takto slabého procesoru nebylo moc poznat, ale nevšiml jsem si žádné změny v rychlosti. Všechno jede stejně pěkně a dobře jako před tím. Takže ono to asi zas až tak horké nebude (aspoň v tom běžném domácím použití).

Nový bios opravuje i rychlost USB3 (v předchozí verzi byla chyba a jely jen jako USB2). Takže jestli ho někdo máte, klidně aktualizujte. :) Já jsem si dal soubor na flashku a přímo v biosu spustil upgrade. Všechno šlo hladce.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

ChristianT
Neregistrovaný uživatel

Re: Intel NUC (6CAYH)

Příspěvek od ChristianT » 14. 1. 2018 9:30

Zdravím jde přes hdmi i zvuk nebo jen obraz. Děkuji

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5525
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: P9 Lite mini, Intel NUC

Re: Intel NUC (6CAYH)

Příspěvek od Exp » 14. 1. 2018 11:47

Ahoj, samozřejmě i se zvukem, je tam dokonce 7.1. :) Plus 2 x audio jack a optický výstup.

Mám vyzkoušené všechno kromě té optiky - přes HDMI mám zvuk v monitoru / televizi a k tomu repráky zapojené klasicky do jacka. Ve Windows si pak můžeš vedle hodin jednoduše přepínat výstup. :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Guvis
Neregistrovaný uživatel

Re: Intel NUC (6CAYH)

Příspěvek od Guvis » 18. 1. 2018 7:04

Zdravím.
Nevíte, jestli se dá tento model osadit M.2 SSD diskem? Na stránkách ve specifikaci jsem o konkeotru M.2 na desce četl, na fotkách je též vidět,a le vypadá to, že není určen pro SSD disky, protože by se tam na délku nevešel.
Díky.

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5525
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: P9 Lite mini, Intel NUC

Re: Intel NUC (6CAYH)

Příspěvek od Exp » 18. 1. 2018 15:27

Ahoj, M.2 disk do něho zapojit nejde. M.2 slot tam sice je, ale jen pro 22x30 a je v něm WIFI karta. Údajně jen pro síť. Na disk je tam SATA 3.

NUC s diskovým M.2 slotem je třeba 7i3BNK (nevejde se SATA disk, jen M.2) nebo vyšší 7i3BNH (tady už se vejdou oba zároveň). Oba stojí ale víc než dvojnásobek. Zas ale mají lepší procesor (i3), grafiku (Intel HD Graphic 620) a DDR4. :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Guvis
Neregistrovaný uživatel

Re: Intel NUC (6CAYH)

Příspěvek od Guvis » 18. 1. 2018 16:27

To uz je pro me moc. Potrebuju to do dilny na youtube, excel a eagle :-)
Jen jsem chtel narvat ssd a plotnak. SSD mam sata, tak tam dam ten a plotnovej asi teda externe pres USB 3. To snad bude behat rychle. Doted jsem behal prej USB 2, tak nemam moc predstavu.

Uživatelský avatar
Exp
Administrátor
Příspěvky: 5525
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: P9 Lite mini, Intel NUC

Re: Intel NUC (6CAYH)

Příspěvek od Exp » 18. 1. 2018 16:39

Já to tak mám taky. :) SATA SSD a k tomu 1 TB externí (Seagate Barracuda 2,5" + box Axagon super slim a dává to přes USB cca 140 MB/s).

Jinak Youtube, LibreOffice, Google Docs, MS Office online v pohodě. Eagle neznám, s tím neporadím. :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Guvis
Neregistrovaný uživatel

Re: Intel NUC (6CAYH)

Příspěvek od Guvis » 18. 1. 2018 19:04

To je na tvoreni schemat a plosnych spoju. Tak uvidime. Jsem na nej zvedavej. Zatim tam poridim jen 4Gb ram a pak dokoupim druhou.
Zkousel jsi i nejaky starsi hry, jestli tam jdou? By me zajimalo, jen ze zvedavosti, jestli to rozdeje treba Doom 3 a podobne :-D

Odpovědět

Zpět na „Volná diskuze“