Přidej se

Předchozí telefony

Libovolný pokec na jakékoliv téma
votur
Zařízení: HuaweiG300
Firmware: ICS

Předchozí telefony

Příspěvek od votur »

V jednom topicu jsem si všiml podpisu uživatele Punkevnik, při kterém jsem se zarazil.

Zaujala mě podobnost telefonů, které jsme měli. Posuďte sami:

Siemens A35 > Siemens M55 > Sony Ericsson K320i > Samsung S5230 > Huawei Ascend G 300

Proti mému seznamu:

Siemens C35 -> Siemens A50 -> Siemens C65 (ten se mi líbil ze všech nejvíc) -> SE k320i -> Samsung S5620 -> G300

Začátek máme podobný a poslední tři telefony jsou prakticky stejné. 5620 a 5230 odlišuje jen pár drobností jako design, wifi a qwerty klávesnice.

Musím říct, že je na pováženou, že ani jeden z nás nevlastnil žádnou Nokii... Já s mnoha modely přišel do styku, služebně i u příbuzných, ale vedlo to spíše k vybudování odporu. Mimochodem někteří lidé z mého okolí se drží Nokií již 15 let bez racionálního důvodu. Jakmile jim jeden telefon doslouží, další v hledáčku jsou jenom a pouze Nokie. Jsem zvědavý, co budou dělat, až nebude. Nejvíc mě trápí, když mě osloví ohledně výběru...

Všechny svoje telefony jsem volil podle funkcí, designu (když už bylo z čeho vybírat:D) a nakonec jsem se snažil nebýt tuctový. Když měl každý nějakou tu nokii 33něco, tak jsem se nosil se Siemensem a měl z toho skvělý pocit. Tohle kritérium mě dnes už tolik netrápí.

Jaké telefony jste vlastnili vy?

P.S. S výjimkou prvního S35, kterému se stala ošklivá nehoda, tak všechny moje telefony skladuju v šuplíku. Nemám důvod je vyhazovat, je mi jich líto. Mají pár much, ale všechny jsou funkční!

scarabeus
Zařízení: Huawei Ascend G700
Firmware: G700-U20
Operátor: Vodafone

Re: Předchozí telefony

Příspěvek od scarabeus »

Nokia 5110 - Alcatel OT 501 - Nokia 2600 - Fujitsu-Siemens Pocket LOOX T810 - Huawei Ascend G300. První mobil jsem si koupil k 18tinám v roce 1999. Každý z těch telefonů mi vydržel minimálně 2 roky.
JB 4.2.1

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Příspěvek od Exp »

Můj úplně první telefon byla Motorola V100 v zelené barvě (vypadalo to jako malej notebook :)). Volat se z ní dalo jen s připojenými sluchátky s mikrofonem. Vzpomínám si, že tenkrát mě to strašně naštvalo když jsem je nemohl při přichozím hovoru najít, šlahnul jsem s ní o zem a bylo po telefonu. :D Pak Dancall s vysouvací anténou - Nokia 5110 - Siemens M35i - Sony Ericsson T630 - Motorola Razr V3 - Nokia 7650 - Nokia 6600 - Nokia N70 - Nokia N73 - Nokia 5140 - Nokia 9300 - Nokia N95 8GB - Htc Touch - Samsung E1170 (používám jako druhý telefon dodnes) - Htc Explorer no a konečně Huawei Ascend G300. A to jsem mezi tím ještě určitě něco zapomněl. :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Punkevník
Zařízení: Asus Zenfone 2
Operátor: Kaktus/Vodafone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Punkevník »

Tak to je zajimavy :D
Jinak o nokii jsem uvazoval, o nejake dotykove asi s symbianem ale na konec zvitezil s5230, protoze byl o 1,5k levnejsi (ale mel chudsi vybavu)
Siemens A35 > Siemens M55 > Sony Ericsson K320i > Samsung S5230 > Huawei Ascend G 300 > ZTE Blade L2 > Asus Zenfone 2 > Honor 9

TracThorr
Zařízení: Huawei Ascend G300
Firmware: 4.0.3 / B952D
Operátor: od kažýho jedna SIM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TracThorr »

Nazdar,
já jsem svoji mobilní historii taky přežil bez Nokie, to bylo asi tim, že první telefon, kterej jsem měl byl Ericsson A2628s. Ten jsem tenkrát dostal k narozeninám a to mně ovlivnilo na dalších x let, kdy jsem si vytvořil nechuť k Nokiím, protože ji měl prostě každej a v mým okolí se našel jen jedinej člověk, kterej měl ten samej typ.
Pak to šlo dál:
Sony Ericsson T230i -> Sony Ericsson K310i (T230 + K310 ztraceny při bujarý akci) -> Sony Ericsson K750i (používam dodnes) -> Sony Ericsson K810 (zhynul po 14 dnech při přehrávání FW a cestoval do Brna a Ostravy, následně rozebrán na náhradní díly) -> Samsung S5230 (používám) -> Huawei U8120/Vodafone 845 (prodán) -> ZTE Joe/Vodafone 945 (používám) a dneska by už snad měl dorazit Huawei Ascend G300, na kterej jsem natěšenej jak malej fracek :D

davehanz
Zařízení: iPhone 5,5s,SE,8
Firmware: iOS 10.3.3, iOS11,12

Příspěvek od davehanz »

Jak tak tady čtu,docela pěkný a zajímavý názory :-). Já se nechci nijak chlubit,to vážně ne,ono ani není čím,spíš naopak se stydím,že jsem takový blázen a utrácím nemalé peníze. G300 je můj,a teď se podržte.62 mobil během 17 ti let.zacinal sem na alcatelech,měl sem snad skoro všechny,co vyšly,pak na Nokiích nebarevnách,prošlo mi jich rukama celá řada,jmenovat nebudu,bylo jich fakt moc,a proto říkám,že Nokia není telefon,ale svinstvo,co se ještě do ted nenaučili udělat pořádný telefon.Samozřejmě,je to individuální,že jo.Měl sem i ericssony,motorolu V3,Bosh 608,vždy sem se vracel k Nokii,přitom nechápu,proč.Nej tel byl asi na tu dobu Sonyericsson K750i a K800i.tam byl velký pokrok ve fotáku.Uplně první můj barevný mobil byl sonyericsson K300i s přídavným fotákem-mám pocit,že to byl on,256 barev,krásně kostičkovaný displej,no dílo.Toto je můj myslím sedmý dotykáč a to sem měl i Vivaze U5i,pár samsungů,prostě všeho dost bylo.Asi se ptáte,kde sem k tomu došel atd...jsem i taxikář,tak něco jsem našel,dost sem jich zabavil,když neměli na cestu,a taky spousty sem si jich koupil nové za plnou cenu většinou jako novinky.Každý má nějaký koníček,u mě to jsou telefony :-)
ano,jsem šílenec,uznávám.Doma už mě nemálo nadávali,jestli všechny peníze co vydělám,musím utratit za mobily :-D.Ještě taková zajímavost...všechny mám zapsaný v sešitku,ale už z telefonů nemám skoro žádný,já to pak až mě omrzel daroval po rodině,nebo prodal do bazaru.Nejdýl sem měl tel asi rok ;-).tož tak nějak :-D
Naše forum, vaše forum :-)

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Příspěvek od Exp »

davehanz píše:G300 je můj,a teď se podržte.62 mobil během 17 ti let.
Uuuuf tak to budeš asi rekordman na fóru. :) Mám ještě co dohánět. :D Já jsem býval s Nokií docela spokojený. Někdy kolem roku 2000 kdy vyšla 3310 to byla pecka. :) Pak první symbiany atd.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

sonda
Zařízení: G300, LG G-PAD 8.3
Firmware: B895
Operátor: Mobil.cz

Příspěvek od sonda »

62 mobilů???? :O tak to je o trochu moc né. sotva jsem měl 5 a ty 62 mobilů. Jsem zvědavej o 30 let později :D 300 mobilů :D

davehanz

Příspěvek od davehanz »

To nevím,jestli budu nebo ne,nezávodím s nikým.Jen sem na sebe práskl takový detail :-D. Co už,je to tak.3310 jsem měl celkem 2krát. I 5510,3210,N70,N73,1818,1616,N95 8gb,C3,C5,C6.Prostě těch Nokií sem měl vážně požehnaně,ale s klidným svědomím říkám,už NE.Pomalý symbian v N73 mě natolik ponaučil,že víckrát už ne :-).

davehanz

Příspěvek od davehanz »

Sonda: jj pane,bohužel,je to tak,není potřeba si vymýšlet,moja jen kroutí hlavou a ukazuje,že jsem magor a dostanu do držky :-D...pomoooooct,chce mě zmlátit ;-)

Odpovědět