Paměťová karta do Y300?
-
- Neregistrovaný uživatel
Paměťová karta do Y300?
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jakou by jste doporučovali paměťovou kartu do Huawei Y300. Je opravdu velký rozdíl mezi microSDHC Class4 a microSDHC Class10? Rád bych měl takovou, aby telefon fungoval rychle a dobře, ale nevím jestli ta Class10 není zbytečnost. Díky moc za rady.
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Re: Paměťová karta do Y300?
Class označuje přenosovou rychlost karty. Taky záleží na použití. Pokud budeš telefon normálně používat, tak stačí class 4. Já ji mám taky (v G300) a nikdy nebyl žádný problém a všechno běží rychle. Pokud budeš třeba často kopírovat na kartu větší soubory (filmy apod.), nahrávat videa, hodně fotit apod., tak můžeš připlatit za vyšší třídu. Kopírování a ukládání by pak mělo být o něco rychlejší. Stejně tak o něco málo spouštění aplikací z SD karty atd. Nebo když bys třeba časem dal kartu někam do foťáku, tak uložení fotky ve vysokém rozlišení by trvalo kratší dobu. Apod. Otázka taky je, jestli mobil umí naplno využít přenosové rychlosti karty s class 10.
EDIT: Každopádně ale cenové rozdíly class 4 a class 10 jsou dnes už skoro zanedbatelné a proto je výhodnější vzít vyšší třídu. Třeba na Alze Kingston 16 GB class 4 stojí 319 kč a class 10 pak 359 kč. To je 40 kč rozdíl. Kdybych kupoval kartu dnes já, tak bych radši těch pár kaček připlatil za rychlejší class 10.
EDIT: Každopádně ale cenové rozdíly class 4 a class 10 jsou dnes už skoro zanedbatelné a proto je výhodnější vzít vyšší třídu. Třeba na Alze Kingston 16 GB class 4 stojí 319 kč a class 10 pak 359 kč. To je 40 kč rozdíl. Kdybych kupoval kartu dnes já, tak bych radši těch pár kaček připlatil za rychlejší class 10.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)