Dnes na Smartmanii vyšla rozsáhlejší recenze tohoto mobilu.Nokča je poháněná procesorem Qualcomm Snapdragon S4 1,2 GHz dual-core,má 512Mb RAM a 8GB interní pamět s možností rozšíření o microSDXC karty.Displej je IPS 4.7palce s rozlišením 480x800 a je chráněno Gorilla glass 2.Fotoaparát má 5Mpx,LED a video zvládá ve fullHD(1080p). Na Heurece začíná cena téhle nokie na 5615Kč.
Cena není špatná, jen je škoda, že tam je jen 512 MB ram. Navíc třeba taková Lumia 820 se prodává od 5320 kč a má 1 GB ram, displej o něco menší 4,3", ale stejné rozlišení, takže bude jemnější, foťák 8 Mpx, o něco rychlejší procesor, možnost bezdrátového nabíjení, vyměnitelnou baterii atd. V této ceně bych bral já osobně spíš tu 820tku.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
Ta RAM 512mb je škoda,ale zas WP si s tím poradí(vystačí) dík lepší optimalizaci líp jak android,udajně.Ale s tou 820 máš pravdu,taky bych asi volil ju.
Samsung Galaxy Note 9
T-MobileG1►LGOptimus One►HTCEvo 3D►HuaweiAscend Y300►HuaweiHonor 2►HuaweiHonor 3C►SonyXperia Z Ultra►Honor4X►Alcatel6045Y (5.5")►LenovoA6000►LGF60►VFSmart Prime 6►LGG3►SonyM2►MSLumia 550►SonyZ3►Alcatel6039Y►LenovoK6 Note►XiaomiNote 4
To máš pravdu, WP není tak náročný na paměť. Spíš by mohl být problém s nějakými většími hrami, které mají omezení právě min. na ten 1 GB. Ale těch asi nebude tolik. Navíc ta 820 podle mě líp vypadá.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
4.7" mi přijde už moc, mnohem použitelnější je starší sestřička Lumia 620 s 3.8" ta se mi moc líbí a cena je taky příznivá.
Měl jsem 520ku ale dal jsem ji pryš, displej ač IPS neměl moc dobré barvy a kontrast, černá také žádná sláva....620ka má jen T ale s technologií ClearBlack a zobrazení podstatně kvalitnější, designově mi přijde také povedenější.
625ku beru jako zvětšenou 620ku designově jsou si velmi podobné.
Mě furt ty WP nějak nevoněj.Sem četl o aplikacích,že je problém instalovat aplikace stažený mimo store,nejsou na to custom rom,pač to je zabezpečený jak prase atd.Já bych se s takovým telefonem nudil .A sem zvyklej upravit si plochy dle sebe,ikony atd atd a tam máš furt jen ty dlaždice poblbaný.Sem zkoušel pár launchrů ve stylu metro a wp8 a nějak mě to nenadchlo.Android je android
Samsung Galaxy Note 9
T-MobileG1►LGOptimus One►HTCEvo 3D►HuaweiAscend Y300►HuaweiHonor 2►HuaweiHonor 3C►SonyXperia Z Ultra►Honor4X►Alcatel6045Y (5.5")►LenovoA6000►LGF60►VFSmart Prime 6►LGG3►SonyM2►MSLumia 550►SonyZ3►Alcatel6039Y►LenovoK6 Note►XiaomiNote 4
No jsou stabilní a rychlé (android ale taky pokud se v něm člověk moc nevrtá...) ale to je tak vše, aplikace nic moc, spousta důležitých chybí (třeba internetbanking), možnosti přizpůsobení prakticky nulové...zkrátka komu nevadí omezování koupí WP kdo chce svobodu a volnost, volí android, iOS je někde mezi nimi.
Právě že bych řekl,že rychlejší je android právě po tom vrtání se v systému(různý tweaky,mazaní nepotřebných system aplikací atd atd).Ale jinak s tebou souhlasím
Samsung Galaxy Note 9
Dneska jsem si ji na prodejně zkoušel naživo vystavenou a pohodovej founek, možná hmotnost 159g je v ruce trochu cítit, ale je to otázka zvyku....Y300 měl asi o 30g méně nevím jak moc to je znát.
V ruce se drží celkem dobře ale ovladatelnost v ní a jedním prstem, není vzhledem k rozměrům tak dobrá jako u iPhone 5 "nudlovitých" proporcí.
Pokud jde o displej, většinou čtu kritiku a přijde mi to jako blbost...recenzenti jsou zmlsaní všemi hd a kvéhd displeji a obyčejných 480 x 800 pixels, jim zkrátka nevoní a není dost dobré.
Za sebe mohu říct že jsem si ani při bližším pohledu nevšiml nějak hrubého rastru jak v prostředí, na fotkách či při práci s internetem, fonty jsou perfektně ostré, vyhlazené a žádná zubatost se nekoná.
Nokia tenhle neduh vzhledem k ceně tedy nízké rozlišení IPS panelu, patrně kompenzuje nějakým antialiashngem či obdobou clear type.