Smartphony Sony Xperia - zkušenosti
- Androidě
- Zařízení: Motorola Moto X
- Operátor: Kaktus (by T-Mobile)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Smartphony Sony Xperia-Zkušenosti
Tak launcher v HTCčkách taky nevypadá zle, mrknu na google play jestli je nějakej přímo, nebo jako téma pro apex, myslím že to nebude problém, každopádně ten Timescape UI od sony jsem si zamiloval a nedám na něj dopustit, apex jsem krátce zkusil, šlapal výborně ale k sony se zkrátka hodí jen to jejich a ten JB na tom vypadá divně, nevím proč to...na uaeji jsem problém neměl.
Motorola Moto X 2014 (2nd Gen.) 16GB
- mitsuu84
- Zařízení: Samsung Galaxy Note 9
- Firmware: Android 9
- Operátor: Vodafone
- Kontaktovat uživatele:
Já ten jejich xperiáckej měl na LG a i ted na Y300,že to byo součástí ROM a aj samostatně sem ho zkoušel.Ale sem zvyklej na Nova launcher hlavně.I když aj ted ten Aviate vypadá luxusně a uplně se odlišuje od všech ostatních.
Samsung Galaxy Note 9
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
- mitsuu84
- Kontaktovat uživatele:
Ha,tak mam taky xperiaZ desing i se stavovou lištou a ikonama v nastaveni a i v aplikacich některých (galerie,hudba atd) Tohle mám na CM rád
Samsung Galaxy Note 9
- Androidě
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný, tak už máš trošku Xperii...nepřemejšlíš o výměně Y300 za nějakou? SP, L a tak či rozvnou Z nebo menší Zs co se chystá na trh?
To s notifikační LEDko ve spodním chromovém proužku, co mají až na pár vyjímek snad všechny xperie, tak ta mrcha oznamuje jen události z FB a to jen některé,jak to bere nevím...chvíli bliká resp bliká a pak to přestane, takže asi k ničemu, škoda že to výrobce neumožnuje nastavit a hlavně že se nedá použít pro ndikaci zmeškaných hovorůsms mailů a podobně...ty dvě app z play nechodí jak s ICS tak JB možná autor přidá podporu Ečka později už jsem psal do komentářů, občas tam chodí, bylo by to super když na to sony dlabe......pokud by ta možnost byla v CM jdu do unlocku okamžitě, třeba ted, pohledám na XDA v developer vláknu, zda je nějaký patch či app po rootu přímo od nich, tohle snad zvládnou ne? kdyby jsi našel dřív, určitě písni.
Jo jinak, dneska se možná staví brácha, tak mu písnu smsku at dotáhne tu X10 mini ještě od SonyEricssonu.
Oni každý dva roky dostávají firemní telefony a pokud ji nevracel, když dostali RAY má ji někde doma, dám vědět a fotky smo taky, pak se vrhnu do flashování a možná mu ji na pár dní či nafurt zabavím, on na ty founy nějak není a byla by škoda aby se mu jen tak válela v šuplíku ne?
To s notifikační LEDko ve spodním chromovém proužku, co mají až na pár vyjímek snad všechny xperie, tak ta mrcha oznamuje jen události z FB a to jen některé,jak to bere nevím...chvíli bliká resp bliká a pak to přestane, takže asi k ničemu, škoda že to výrobce neumožnuje nastavit a hlavně že se nedá použít pro ndikaci zmeškaných hovorůsms mailů a podobně...ty dvě app z play nechodí jak s ICS tak JB možná autor přidá podporu Ečka později už jsem psal do komentářů, občas tam chodí, bylo by to super když na to sony dlabe......pokud by ta možnost byla v CM jdu do unlocku okamžitě, třeba ted, pohledám na XDA v developer vláknu, zda je nějaký patch či app po rootu přímo od nich, tohle snad zvládnou ne? kdyby jsi našel dřív, určitě písni.
Jo jinak, dneska se možná staví brácha, tak mu písnu smsku at dotáhne tu X10 mini ještě od SonyEricssonu.
Oni každý dva roky dostávají firemní telefony a pokud ji nevracel, když dostali RAY má ji někde doma, dám vědět a fotky smo taky, pak se vrhnu do flashování a možná mu ji na pár dní či nafurt zabavím, on na ty founy nějak není a byla by škoda aby se mu jen tak válela v šuplíku ne?
- mitsuu84
- Kontaktovat uživatele:
Ne e.tyo já až budu měnit mobajl tak z největší ravděpodobností zas pudu do huawei a nebo zkusím uplně něco jinýho jako ZTE,Prestigio,Evolve a podobný.Ale to je hudba daleký budoucnosti.Y300 mám od konce dubna a sem s ní spokojenej a měnit zatím nemám důvod.Málem sem měnil v létě za ZTE blade G ale naštěstí nebyl ještě v prodeji tak sem se na to vykašlal.
Já si myslím že nějakej fígl na tu spodní diodu určitě bude,lidi sou koumáci
To je dobrý,taky sem už segře na pár dí nafurt zabavil pár věcí A přesně,byla by škoda ho nechat někde hoženej.Já taky sem tam kouknu co novýho je na LG P500 a když mě nějaká rom zaujme ta ju zkouším hned.Radši bych se jí zbavil,ale nikdo ju nechce
Já si myslím že nějakej fígl na tu spodní diodu určitě bude,lidi sou koumáci
To je dobrý,taky sem už segře na pár dí nafurt zabavil pár věcí A přesně,byla by škoda ho nechat někde hoženej.Já taky sem tam kouknu co novýho je na LG P500 a když mě nějaká rom zaujme ta ju zkouším hned.Radši bych se jí zbavil,ale nikdo ju nechce
Samsung Galaxy Note 9
- Androidě
- Kontaktovat uživatele:
Nj se nedivím, na ZTE a Xperia Custom moc nejsou, ty si na ně potrpíš, já naopak skoro vůbec, pokud efaultní šlape jak má, to samé jsem zminoval i když jsem měl y300 a uzatím se nic nezměnilo, pokud ale ten CM má něco na tu ledku jdu do něj, popis změna ale najít je celkem problém...no uvidíme.
Možná zkusit přímo stránku CyanogenModu jestli tam maj Xperii E vůbec v seznamu, nevím...
Možná zkusit přímo stránku CyanogenModu jestli tam maj Xperii E vůbec v seznamu, nevím...
- mitsuu84
- Kontaktovat uživatele:
Právě že bych možná uvítal telefon na kterej nic není,abych se v tom nevrtal,teda co do instalace custom rom .A navíc,krom včerejšího testu PAC Rom jedu tejden na CM a spokojenost a pojedu na ní dál.S CM sem byl spokojenej i na předešlejch telefonech a to jeiný mi na Y300 chybělo,ed už nechybí a nemám potřebu zkoušet jiný rom.
Samsung Galaxy Note 9
- Androidě
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě je tu asi jen iOS i když tam se dá JB taky spousta věcí dok..t a nebo lépe nějaký (z 90procent kraluje nokia/ms) s WP8 na ten narozdíl od WP7.x není ani developer unlock, takže si neškrtneš, zase se ti ale domění stále stejnou svižností a stabilitou.
Jako WP8 jke jistě výborný OS s kvalitním jádrem ale mě chybí možnost si nastavit víc než to co povolí MS....barvy dlaždic, lepší uspořádání, třeba do přihrádek/adresářů, možnost zobrazení ikonek namísto jednotvárnýxch a nudných dlaždic a pár dalším omezení díky API...třeba časem až nějaké custom zásahy budou možné, si nějaký foun zase pořídím...ohledně unlocku ale něco málo se snad povedlo na samsungu ativ viz. smartmania forum, tak se možná blejská na lepší časy.
Zatím je pro mě ten os děsně uzavřenejm, nepřístupnej a chyí plno věcí co MS odmítá integrovat...mít kvalitní notifikační lištu s přepínačemi jako android, tak to vše možná i odspustím a zvyknu si...ta mi opravdu chyběla ze všeho nejvíc no.
Jako WP8 jke jistě výborný OS s kvalitním jádrem ale mě chybí možnost si nastavit víc než to co povolí MS....barvy dlaždic, lepší uspořádání, třeba do přihrádek/adresářů, možnost zobrazení ikonek namísto jednotvárnýxch a nudných dlaždic a pár dalším omezení díky API...třeba časem až nějaké custom zásahy budou možné, si nějaký foun zase pořídím...ohledně unlocku ale něco málo se snad povedlo na samsungu ativ viz. smartmania forum, tak se možná blejská na lepší časy.
Zatím je pro mě ten os děsně uzavřenejm, nepřístupnej a chyí plno věcí co MS odmítá integrovat...mít kvalitní notifikační lištu s přepínačemi jako android, tak to vše možná i odspustím a zvyknu si...ta mi opravdu chyběla ze všeho nejvíc no.
- mitsuu84
- Kontaktovat uživatele:
To neeee,já chci zůstat věrnej androidu.iPhona by mě nikdo nedonutil si koupit Možná WP ale tam je zas problém s aplikace z jiných zdrojů jak ze store atd+zatím nemožnost přesunovat aplikace na kartu a nic moc přizpůsobení vzhledu.Takže android forever
Samsung Galaxy Note 9
- Androidě
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle mi na Lumii 520 ani nevadilo, těch 8GB uživatelsky samo mín, mi stačilo, nejsem náruživej hráč, pár logickejch nějaký race a šlus, možnosti přizpůsobení už ttrochu jo ale ty notifikace ms na přání uživatelů, MS slíbil v některém update snad 8.1 nebo blue či jak s bude jmenovat ten přelomovej příští rok, v GDR3 nic co vím.
Ono hlavně, thdy začátkem léta asi tejden jsem se zbavil iPhone 4ky prostě mě omrzel, no a tři dny po tom se oficiálně začala za necelých 5k, prodávat tyrkysová lumia 520, ta barva mšě tak dostala že jsem ji prostě musel mít.
Jajko systém rychlej, animace plynulý bez jediného škobrtnutí, stabilní všechno i s těmi omezeními jsem se smířil, ale po stisknutí dlaždice, nějak podezřele často se zobrazil črná obrazovka s tečkami a nápisem načítám, u vstupu dodefaultních aplikací či nastavení tak půl vteřiny a u externích aplikací klidně 2-5vteřin, to mě jako hodně salo,prostě to byl low end.
Ale zase jsem si říkal, když je WP tak uživatelsky přímočarý, strohý a jednoduchý, vše skrývá za přehledné tiles/dlaždice, proč musím sakra čumět na tuhle vopičárnu, co mě zajímá že načítá? měli tu animaci protáhnout nebo hodit ještě jinej efekt, pak by to člověku tak nevadilo, tohle se dělo kldykoliv vč. po restartu, prostě takové skorolagy jako na androidu akorát líp i když ne zcela maskovaný.
No když jsem potom viděl na YT srovnávací video 520 a 820/920 řekl jsem si tak tohle ne....blázen nejsem 14k do toho nedám a tak jsem se vrátil asi po dvou letech zpět pokorně k androidu no.
Zase cukání mám, kor ted když jsou ceny 820-920 mezi 7-9k
Ono hlavně, thdy začátkem léta asi tejden jsem se zbavil iPhone 4ky prostě mě omrzel, no a tři dny po tom se oficiálně začala za necelých 5k, prodávat tyrkysová lumia 520, ta barva mšě tak dostala že jsem ji prostě musel mít.
Jajko systém rychlej, animace plynulý bez jediného škobrtnutí, stabilní všechno i s těmi omezeními jsem se smířil, ale po stisknutí dlaždice, nějak podezřele často se zobrazil črná obrazovka s tečkami a nápisem načítám, u vstupu dodefaultních aplikací či nastavení tak půl vteřiny a u externích aplikací klidně 2-5vteřin, to mě jako hodně salo,prostě to byl low end.
Ale zase jsem si říkal, když je WP tak uživatelsky přímočarý, strohý a jednoduchý, vše skrývá za přehledné tiles/dlaždice, proč musím sakra čumět na tuhle vopičárnu, co mě zajímá že načítá? měli tu animaci protáhnout nebo hodit ještě jinej efekt, pak by to člověku tak nevadilo, tohle se dělo kldykoliv vč. po restartu, prostě takové skorolagy jako na androidu akorát líp i když ne zcela maskovaný.
No když jsem potom viděl na YT srovnávací video 520 a 820/920 řekl jsem si tak tohle ne....blázen nejsem 14k do toho nedám a tak jsem se vrátil asi po dvou letech zpět pokorně k androidu no.
Zase cukání mám, kor ted když jsou ceny 820-920 mezi 7-9k