Rozbalení (Unboxing)
Hned jak mi telefon dorazil domů tak jsem neváhal a hned trhal poštovní obálku....a hned se objevil poukaz na skinzone a pod ním krabička s telefon GoClever Quantum 4.Prohlédl jsem si krabičku ze všech stran a hlavně přední stranu s fotkou telefonu a zadní stranu se specifikacemi
Fotky:
- Spoiler: zobrazit obsah
Fotky:
Fotky:
Jakmile jsem měl už dost toho očumování telefonu a nemohl jsem se dočkat až zapnu telefon tak jsem ho zapnul a uvítalomě krásné logo GoClever poté telefon naběhl zadal jsem Český jazyk,nastavil wifi,účty atd tak sem se konečně dostal na plochu tak mě ohromilo ten krásný displej a jas oproti Y300...poté už jsem broudal nastavením a hlavně novinek v androidu 4.2 Jelly Bean nebot jsem ho ještě nikdy neviděl jelikož Y300 má boužel 4.1 Jelly Bean a ohromilo mě mnoho funkcí,které v sobě má GoClever! Např.: Spořič baterie,Možnost si vedle ikony baterie na pravé straně dát procenta baterie bez nutnosti rootu a to jedním kliknutím.Pak jsem také objevil možnost naplánovat samovolné vypnutí a zapnutí telefonu aniž by jsme musely něco dělat a to mě ohromilo nejvíce...dá se tak ušetřit baterie na noc kdy spíte a poté když má zazvonit budík tak naplánujete zapnutí telefonu třeba 5 min před zazvoněním budíku! Dále jsem tu našel ještě možnost otevřít zámek obrazovky hlasem A hlavně co už delší dobu chci na svém Y300 tak to je widgetu na zámku obrazovky ale to má GoClever má je to od androidu 4.2 Jelly Bean! Co také na Y300 chci tak to je dvě notifikační lišty,které jsem boužel také od androidu 4.2 Jelly Bean
A ted něco k záporu...jediné na co jsem zatím narazil tak to je to,že při zamknuté obrazovce nelze stáhnout notifikační lištu a to u všech uzamknutí V telefonu bylo nainstalováno mnoho defaultních aplikací už si je všechny nepamatuji některé šli odinstalovat tak jsem je odisntaloval jako např Angry Birds a další,poté jsem šel na google play a nainstaloval jsem cca 15 vlastních app a volné RAM je cca 227 mb
Fotky:
+
- Poměr Cena/Výkon
- Android 4.2 Jelly Bean
- Skvělí displej a jas (tam se opravdu nešetřilo!)
- Spořič obrazovky
- Možnost procenta u ikony baterie bez rootu jedním kliknutím
- Po nainstalování cca 15 app stále volná RAM 227 mb
- Naplánování samovolného zapnutí/vypnutí
- Možnost zámek obrazovky otevřít hlasem
-
- Fotoaparát pouze 2 Mp
- Pokud je telefon zamknutý tak nelze stáhnout notifikační lištu (status bar)
- Zpracování (levný plast) ale to se dalo čekat za tu cenu[/i]
Srovnání s Huawei Ascend Y300
Myslím,že to poznáte sami GoClever (2 Mp) - horší fotky a Huawei (5 Mp) - lepší fotky. Každá první fotografie je z Huawei Ascend Y300
Tak a to je vše! Tuto recenzi jsem psal tak dlouho,že už toho mám vážně dost!
Pokud máte nějaké dotazy tak se co nejdříve ptejte,protože telefon GoClever Quantum 4 dávám rodině jako dárek k Vánocům a poté bude zabaleno a používán až po Vánocích!