Přidej se

Vraceni G300 do defaultniho bootloaderu a firmware

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
trelowney
Zařízení: Huawei U8815
Firmware: CM11 nightly
Operátor: VF CZ
Kontaktovat uživatele:

Vraceni G300 do defaultniho bootloaderu a firmware

Příspěvek od trelowney »

Ahoj,
tak jsem pred cca mesicem a pul posilal svoji G300 do servisu, protoze mi odesla Hynix vnitrni flashka (zpusobeno kernelem CM 10.2). Po necelem mesici mi prisel telefon (byl reklamovan pres Vodafone), kde jej opravovali v Britexu a dle doslechu jsem opravdu zacal verit na to, ze je to shitovy servis. Menili mi zakladni desku (kde uz byly flashka od Samsungu), ale byla znicena folie na displeji, plasty nebyly docvaknute, byl nainstalovat originalni firmware B952, ktery byl jiz nastavovany nejakym technikem, ktery to zrejme opravoval a zkousel.

Opravdu jsem na*rany, ze ho tam musim posilat znovu a cekat s cim se to vrati tentokrat. Posilam ho tam kvuli tomu, ze mi zacal po cca tydnu opravdu masivne chrastit zadni reproduktor, ktery zni jak z 8 bitu.

To ale neni ten problem. Ofiko jsem odbloknul bootloader, nahral CWM a CM. Potreboval bych jej ale zase uvest do tovarniho nastaveni a hlavne do ofiko firmwaru. Napadlo me opet bootloader zamknout (a mam pocit, ze se pak nahrava i originalni bootloader) a pres ten tam nahrat oficialni B952 z webu? Slo by to? Pripadne nezkousel to nekdo? Nestojim o to, aby kvuli vymene bootloaderu meli ty prasata jeste nejaky reci..

Diky moc za pripadnou radu ;)

trelowney
Kontaktovat uživatele:

Re: Vraceni G300 do defaultniho bootloaderu a firmware

Příspěvek od trelowney »

Tak si odpovim sam :) Staci v CWM vywipovat vsechno a pak normalne update pres obe tlacitka hlasitosti + zapinaci pres dload oficialnim B952, tim se prepise i recovery a vse je zase jako z vyroby (alespon doufam). Takze zitra to muzu poslat :)

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Příspěvek od Exp »

Ahoj. Je to tak. :) Ještě doplním, že tou přeinstalací firmwaru se zbavíš i rootu a všeho okolo, takže bude všechno čisté. Jinak díky za zajímavé info k servisu.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

trelowney
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trelowney »

Tak to je parada :) Jenze obavam se, ze jediny servis v CR na Huawei je opravdu jen Britex a co jsem osobne slysel od znameho, ktery dela v jednom nejmenovanem obchode s elektronikou, ktery zna BRIGARDNIKA (nebo stazistu nebo tak neco) z Britexu, tak se tam s nicim moc nestvou.. Pry kdyz neco nefunguje a nechteji se tim zabyvat, tak prehrajou firmware a poslou zpet jako opravene.. Bohuzel jsem se to dozvedel az pote, co jsem tam telefon posilal, ale stejne by to nic nezmenilo, kdyz je jeste rok v zaruce.. Napsal jsem jim k tomu krasny pruvodni dopis, tak jsem zvedavy, jestli se k tomu treba nekdo z Vodafonu ci Britexu vyjadri ci to jen opet poslou do Britexu a budou delat, ze nikdo nic necetl.. Folii tam mam novou, tak jsem zvedavej, jestli se ted vrati opet s ponicenou a ja tak budu mit cestu ke znamymu do toho shopu.

Exp

Příspěvek od Exp »

Ono je to všechno o lidech. Záleží kdo to tam dostane do ruky. Já mám zase dost špatný zkušenosti se záručním servisem Samsungu a Toshiby. Nějaké bližší info je i tady: viewtopic.php?f=9&t=2239
Takže si asi moc nevybereš no. :)

maxXx
Zařízení: Xiaomi Mi A1
Firmware: Lineage OS
Operátor: Tesco Mobile
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maxXx »

Ano poslat dopis je dobrý nápad. My jsme dvě G300 posílali každou téměř s oficiálním servisním protokolem :D prostě s diagnostikou, kterou děláme u servisních zakázek PC a notebooků a prošlo to. Jedna G300 byla mrtvá - řešení výměna desky. U druhého vadný sluchátkový jack - řešení vrácení peněz. :) vše v horizontu 14ti dní vyřízeno...
A co mám zkušenosti s ostatními reklamacemi, tak vždy posílám screeny popisy atd. Protože ktechnik když neví tak se mu nechce nic moc zjišťovat a hloubkově diagnostikovat. Pokud chcete chybu vyřešit musíte na ni upozornit a ona se musí projevit. o platí pro všechny servisy.
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...

[ROM] AOSP MOD [B209] - Více o Androidu a mé práci najdeš na mém blogu maxXx.cz

- zde na fóru si všichni tykáme

Lucifer
Zařízení: Huhlavej G510
Firmware: prozatím SlimKat
Operátor: Vodníkfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucifer »

No, ja ted reklamoval G300 u Vodafonu, predpokladam ze to taky posilaj Britexu neb jiny servis na ne neni, a dnes mi vratili penize protoze nedostupne nahradne dily. To mi celkem vyhovuje, jen nevim co jineho bych ted vybral - chtel bych tak do +/- 6kkc neco s 5"

Exp

Příspěvek od Exp »

Vidíš tak to je taky docela dobrý. :) Aspoň můžeš koupit novej stroj. Mrkni tady, třeba něco vybereš: viewforum.php?f=8

a nebo ostatní značky: viewforum.php?f=32

davehanz
Zařízení: iPhone 5,5s,SE,8
Firmware: iOS 10.3.3, iOS11,12
Operátor: Vodafone

Příspěvek od davehanz »

:-) jak mam udelat,aby mi VF taky vratil penize?Jednou na reklamaci uz byl,uznali ji a opravili,jenze me moje G300 zlobi dal a dal a vic a vic,uz ztracim nervy,tak by se mi sikla rada,co a jak udelat,aby ho neopravili a pritom bych to nezavinil ja???Snad neporusuju pravidla fora,jestli ano,omlouvam se a pozadam Expa,aby muj prispevek blokl a smazal,diky za rady :-).
Naše forum, vaše forum :-)

dzoukar
Zařízení: Huawei G300
Operátor: Vodafone, Orange SK

Příspěvek od dzoukar »

trelowney píše:Tak si odpovim sam :) Staci v CWM vywipovat vsechno a pak normalne update pres obe tlacitka hlasitosti + zapinaci pres dload oficialnim B952, tim se prepise i recovery a vse je zase jako z vyroby (alespon doufam). Takze zitra to muzu poslat :)
Potřebuji radu. V CWM jsem vsechno co slo vywipoval dal vypnout a nejsem schopen nahodit telefon. Delal jsem vsechno jemne splasenym zpusovem a bezmyslenkovite a ted potrebuji poradit jak rozjet telefon, ktery nahodi jen logo huawei a konecna. Kdyz zmacku obe tlacitka hlasitosti + zapinaci tak naskoci ruzova obrazovka a taky konec.
Předemi díky za každou radu.

Odpovědět