GoClever Quantum 4
- syntaxicek
Re: GoClever Quantum 4
Internet by se nikde nastavovat neměl, mělo by stačit ho zapnout v nastavení. Pokud nejsi někde na vesnici, takhle pomalý by být neměl, na YouTube videa si stáhni přímo aplikací z google play, je to lepší. V nastavení->mobilní sítě se podívej jestli nemáš zapnuté 2G, mělo by tam být zapnuté pouze to 1. A maximálně "stále zapnutá mobilní data"
Na vesnici to nebylo . Pouštěla jsem to přímo z ikonky youtube...Nemůžu najít to 2G...Datové přopijení mám zaškrknuto Vodafone cz,režim sítě-vodafone cz .Tak nevím. Nemá mi operátor poslat třeba nějakou aktivační sms,nebo tak něco? Takový internet je absolutně nepoužitelný. A ještě prosím co znamená písmenko H+ a E u ikonky signálu-pořád se mi to tam střídá a ještě mi tam běhají šipečky. Ikdyž nic nedělám. Simkartu mám v první zdířce(na levo).
-
- Zařízení: GC Q4
- Firmware: 622,ROOT,CWM Carliv
- Operátor: Mobil CZ
R, E, H - mění se podle rychlosti připojení (R je nejpomalejší tak do 240 kb/s, H je rychlost +HSPA až 42 Mb/s - u O2)
- davehanz
- Zařízení: iPhone 5,5s,SE,8
- Firmware: iOS 10.3.3, iOS11,12
- Operátor: Vodafone
Ahoj natkri,myslim,zemusis povolit data v mobilu,tj menu*nastaveni*prenesena data*mobilni datove prenosy---zapnout .pak menu*nastaveni*je wifi,bluetoth,prenesena data,a pod tim je dalsi*mobilni site*povolit prenos dat---zatrhnout a melo by to byt
Naše forum, vaše forum :-)
Ahoj,
Jestli me pamet neklame, tohle pri prvnim spusteni se myslim pta, jeslti chces datoe prenosy povolit nebo kdyz vyndas sim a zandas, tak ti vyskoci jestli sou datove prenosy povolene a nebo jeslti je chces povolit, zkus to takhle.
Jestli me pamet neklame, tohle pri prvnim spusteni se myslim pta, jeslti chces datoe prenosy povolit nebo kdyz vyndas sim a zandas, tak ti vyskoci jestli sou datove prenosy povolene a nebo jeslti je chces povolit, zkus to takhle.
minulost:Alcatel301, Nokie 3310, 5110, , c5,
Huavey y300, g620s prestigio 5454duo, Samsung core prime ve, Samsung ace4
aktualni Iphone5s, Nokie 6630, 6220 classic, e52 LG F60, Nexus 5x
Huavey y300, g620s prestigio 5454duo, Samsung core prime ve, Samsung ace4
aktualni Iphone5s, Nokie 6630, 6220 classic, e52 LG F60, Nexus 5x
- syntaxicek
Napsal si totální gulo Marku, takhle to opravdu nefunguje.
for davehanz:tak mobilní datové přenosy zapnuté mám(i měla) a pak jak píšeš:nastavení-další...-mob.sítě----tak tam nemám to :povolit přenos dat. Mám tam :dat.připojení(Vodafone) :režim sítě(Vodafone) :předvolby :názvy přístupových bodů a sítoví operátoři....Nemůžu mít třeba něco puštěného,co brzdí ten internet...ale i tak... Kdybych se na internet nedostala vůbec-tak chápu,že je někde v něčem nějaká chyba,ale že mi to nakonec načte(třeba po 4 minutách)-to je divné...
- syntaxicek
Ono na dálku se tohle špatně řeší nevidím co se ti tam může dít, co máš zapnutého, jestli máš telefon od vodafonu, zajdi za operátorem, on ti to určitě vyřeší. Jestli ne a nemáš moc věcí v mobilu, zkusil bych tovární nastavení, ale spíše zkus vyhledat někoho v okolí co trošku rozumí mobilům aby ti na to kouknul. Možná tady ještě někoho něco napadne.
-
- Zařízení: GC Q4
- Firmware: 622,ROOT,CWM Carliv
- Operátor: Mobil CZ
To natkri
Jestli nemáš v nastavení u položky "Přenesená data" povolené datové přenosy, tak by asi připojení k internetu přes Vodafone nemělo fungovat. Nebo možná jako zpoplatněná data. Máš opravdu "datovou" SIMku, která umožňuje volání i datový přenos.
Je na SIM datový přenos aktivován -myslím u operátora - mohlo by to být vidět v samoobsluze Vodafonu v menu Služby - Váš tarif. (Například asi u Blesk Mobilu se musí v samoobsluze vždy aktivovat na další měsíc). Taky můžeš zkusit nainstalovat z Google Play apk "Speedtest" od Ookla. Změří ping a download i upload. Podívej se i na mapu pokrytí http://www.vodafone.cz/mapa-pokryti/ pro G2/G3 internet.
Edit: jeste bych se podival jestli uz neni vycerpany limit 150 Mb. Telefon mohl aktualizovat aplikace a 150 Mb datoveho limitu je fuč. Ted mas mozna omezenou rychlost (nevim jak to funguje u Vodafonu). Poslouchat pisnicky a poustet si veci z youtube pres datove pripojeni s limitem 150 Mb bych ani nezkousel.
Jestli nemáš v nastavení u položky "Přenesená data" povolené datové přenosy, tak by asi připojení k internetu přes Vodafone nemělo fungovat. Nebo možná jako zpoplatněná data. Máš opravdu "datovou" SIMku, která umožňuje volání i datový přenos.
Je na SIM datový přenos aktivován -myslím u operátora - mohlo by to být vidět v samoobsluze Vodafonu v menu Služby - Váš tarif. (Například asi u Blesk Mobilu se musí v samoobsluze vždy aktivovat na další měsíc). Taky můžeš zkusit nainstalovat z Google Play apk "Speedtest" od Ookla. Změří ping a download i upload. Podívej se i na mapu pokrytí http://www.vodafone.cz/mapa-pokryti/ pro G2/G3 internet.
Edit: jeste bych se podival jestli uz neni vycerpany limit 150 Mb. Telefon mohl aktualizovat aplikace a 150 Mb datoveho limitu je fuč. Ted mas mozna omezenou rychlost (nevim jak to funguje u Vodafonu). Poslouchat pisnicky a poustet si veci z youtube pres datove pripojeni s limitem 150 Mb bych ani nezkousel.