Pomoc s telefonem
-
- Zařízení: Huawei Ascend Y300
- Firmware: B199
Pomoc s telefonem
Je tu někdo z Brna a blízkého okolí (na sever), ke komu můžu dojet a pomůže mě z instalací oficiální ROM na telefon? Jsem se v tom nějak zacyklil a nejsem schopnej s tím nic udělat.
Telefon sice jede, ale nefungujou mě datový přenosy ani na jedné verzi kterou jsem tam dal... Tak přemýšlím kde je chyba...
Postupoval jsem podle návodů zde: viewtopic.php?f=20&t=685 ale z nějakýho důvodu se mě to nedaří odemknout. Někde dělám nějakou chybu a nevím kde. Už jsem to dělal asi třicetkrát a furt nic...
EDIT: Tak odemknout už se mě to (asi) povedlo... Použil jsem postup z návodu Teď mě ale nejda nainstalovat žádná offiko ROM. Vždycky to napíše update failed.
EDIT 2: Teď jsem zaseknutý na tom, že když se dostanu do TWRP, tak dispelj nereaguje na klikání....
Telefon sice jede, ale nefungujou mě datový přenosy ani na jedné verzi kterou jsem tam dal... Tak přemýšlím kde je chyba...
Postupoval jsem podle návodů zde: viewtopic.php?f=20&t=685 ale z nějakýho důvodu se mě to nedaří odemknout. Někde dělám nějakou chybu a nevím kde. Už jsem to dělal asi třicetkrát a furt nic...
EDIT: Tak odemknout už se mě to (asi) povedlo... Použil jsem postup z návodu Teď mě ale nejda nainstalovat žádná offiko ROM. Vždycky to napíše update failed.
EDIT 2: Teď jsem zaseknutý na tom, že když se dostanu do TWRP, tak dispelj nereaguje na klikání....
Naposledy upravil(a) mitsuu84 dne 7. 2. 2014 18:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučení více příspěvků do jednoho!
Důvod: Sloučení více příspěvků do jednoho!
-
Re: Pomoc s telefonem
A už jsem se odsekl. A vypadá to že to funguje.
Probllém byl v tom, že (jsem debil) jsem nějak blbě nainstasloval ten program TWRP. Ono totiž v návodu co je tady viewtopic.php?f=20&t=685 není napsaný, že se musí ještě mezi krokem 2 a 3 nainstalovat(spustit na PC) TWRP co je tady v tomto viewtopic.php?f=21&t=1621#p15892
Nebo možná se to má udělat jako úplně první krok? Což Jsem úplně nepochopil a pak jsem se na tom zasekl.
Probllém byl v tom, že (jsem debil) jsem nějak blbě nainstasloval ten program TWRP. Ono totiž v návodu co je tady viewtopic.php?f=20&t=685 není napsaný, že se musí ještě mezi krokem 2 a 3 nainstalovat(spustit na PC) TWRP co je tady v tomto viewtopic.php?f=21&t=1621#p15892
Nebo možná se to má udělat jako úplně první krok? Což Jsem úplně nepochopil a pak jsem se na tom zasekl.
- mitsuu84
- Zařízení: Samsung Galaxy Note 9
- Firmware: Android 9
- Operátor: Vodafone
- Kontaktovat uživatele:
Nějak sem nepochopil co píšeš.Mezi krokem 2 a 3 nic není.Krok 2 je odemčení bootloaderu a krok 3 je instalace TWRP.Vše máš v tom staženým balíku cos stahoval.Takže tam nic zapomenutýho v tom návodu není.Jen tam je poznámka,že pro CM10.2 a CM11 je potřeba nejnovější recovery,což znamená že bud si stáhneš odsud viewtopic.php?f=21&t=1621#p15892 .img a vložíš do té složky(přepíšeš to původní) a nahodíš rovnou a nebo až doděláš vše podle návodu tak stáhneš .zip a nainstaluješ v recovery.
Samsung Galaxy Note 9
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
Jinak k té instalaci oficiálního firmwaru...musíš kdyžtak instalovat jen verzi, která půjde nainstalovat na tu poslední oficiální cos měl v telefonu. Buď tu stejnou nebo nějakou vyšší (upgrade). Instalací oficiálního firmwaru příjdeš o root a TWRP. Bootloader zůstává odemčený. Ale to jen kdyby ses chtěl někdy vrátit na originál stav.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
-
No, ale mě se to právě nějak nenainstalovalo. Tak jsem se k tomu propracoval nějak krkolomně. Nicméně už to funguje...
TO Exp: To jsem pochopil, ale já nainstaloval B199 Germany, a přestaly mě fungovat data, zmizely ovladače v roletce... Takže jsem chtěl zpět a už to nešlo. Tak jsem chtěl přes root a nějakou custom ROM vrátit zpět na tu původní B199 co jsem měl. Nakonec jsem nainstaloval tuto viewtopic.php?f=21&t=2216
TO Exp: To jsem pochopil, ale já nainstaloval B199 Germany, a přestaly mě fungovat data, zmizely ovladače v roletce... Takže jsem chtěl zpět a už to nešlo. Tak jsem chtěl přes root a nějakou custom ROM vrátit zpět na tu původní B199 co jsem měl. Nakonec jsem nainstaloval tuto viewtopic.php?f=21&t=2216
- Exp
Já jsem tu B199 Germany instaloval nedávno do Y300 známému. Data mu jedou myslím v pořádku (aspoň si zatím nestěžoval, ale kdyžtak se ho zeptám). A tlačítka v roletce tam nejsou. Je to stejné jako v B952 General Version pro G300. Na tlačítka v těchto firmwarech používám Power Toggles.
- mitsuu84
- Zařízení: Samsung Galaxy Note 9
- Operátor: Vodafone
- Kontaktovat uživatele:
Problém je s tím,že na brandovaným telefonu ta roletka zmizne při nahožení nebrandovanýho firmwaru.To stený řešej i u ascendu P6 a přechodu třeba s t-mobile rom na nebrandovanou.Pokud má člověk root,stačí pak přepsat složku cust a roletka s těma tlačítkama se zas objeví.
Samsung Galaxy Note 9
- Exp
Tak B199 Germany nemá údajně v základu přednastavené přístupové body pro internet, mms atd. (AP). Musíš si je buď nastavit ručně podle údajů na stránkách operátora (nastavení - mobilní sítě - jména přístupových bodů) a nebo si nechat poslat konfigurační zprávu (zase přes stránky operátora). Pak by měla data normálně fungovat.
-
Tohle mě taky napadlo. Ale, když jsem to chtěl manuálně nastavit a kliknul jsem na příslušnou položku, tak se nic nedělo...