Přidej se

Huawei Honor 2/Ascend G615

Diskuze o smartphonech Huawei. P30, P20, P30 Lite, Nova atd.
casesik
Zařízení: Apple Iphone
Firmware: iOS 8.1.2
Operátor: O2

Re: Huawei Honor 2

Příspěvek od casesik »

Tak ode mne taky gratulace. Taky jsem po něm koukal ale ani nevim proč jsem ho nakonec pustil z hlavy a vyhrála to ta l9II. Rootu zatím odolávám protože jak doufám brzy bude kitkat. Ale ten titanium backup me pěkně štve ze nejde bez rootu.

myg74
Zařízení: Lenovo P70-A
Firmware: zatím S133
Operátor: T-Debile

Příspěvek od myg74 »

Tak máš teď y300 na zkoušení nebo jde do světa?

mitsuu84
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9
Firmware: Android 9
Operátor: Vodafone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitsuu84 »

Exp píše:Tak tos teda bez rootu nevydržel moc dlouho. :lol: Ale nakonec proč taky jo že? :)
Tak já má všechny aplikace zálohovný přes Titanium Backup a některý i s datama,abych je nemusel furt nastavovat,takže sem jinou možnost jak root neměl :lol: Jen musím nějak pořešit notifikace,pač jak to má ty aplikace na zabezpečení tak mi furt pípá mobil že ta a ta aplikace poslala push zprávu a podobně,nebo že ta a ta alikace může využívat víc baterky a už mi z toho pípání hrabe :lol: .Ale rcovery a custom rom/kernlu se nevyhnu,protože s upraveným kernelem to jde taktovat až na 4x1.8Ghz :lol:

To casesik: Já právě chtěl od Zopa to ZP700 pač stojí 3500 a má luxusní poměr cena/výkon a i recenze ho chválej,ale nějak sem pak neodolal tomu huawei,asi proto že s Y300 sem byl spokojenej a mám tak nějka k tý značce důvěru.A hlavně kolem huawei se hejbe víc lidí jak u těch zopo,thl a podobně.

To myg74: Pude do světa,druhou sim nemám a zdá se mi zybtečný aby se mi doma válel jen skrz zkoušení custom rom.A jako náhradní kdyby něco,mám ještě LG P500 a starý nokie N73 a 6131.

EDIT: Tak už nahraný aj recovery a nahraná custom 4.2.2 ROM.Je založena na čínské B908 (ofiko u nás je B903),je zbavená veškerýho čísnkýho i huawei balastu (EmotionUi atd) a musím řít,že je tak 2x rychlejší než ofiko komplet huawei rom a hlavně sou i správně tlačítka,u ofiko firmwaru se po podržení domečku ukážou google now karty a při podržení menu,nabídka spuštěných aplikací.Na téhle B908 je to tak,jak sem zvyklej (domeček=spuštěný apliakce,menu=hlasové funkce) :lol: .Zajímavý je,že na českým huawei webu není ani Honor 2 ani Ascend G615 (pod názvem Ascend G615 se prodává třeba v německu atd)
Samsung Galaxy Note 9

T-Mobile G1LG Optimus OneHTC Evo 3DHuawei Ascend Y300Huawei Honor 2Huawei Honor 3CSony Xperia Z UltraHonor 4XAlcatel 6045Y (5.5")Lenovo A6000LG F60VF Smart Prime 6LG G3Sony M2MS Lumia 550Sony Z3Alcatel 6039YLenovo K6 NoteXiaomi Note 4

mitsuu84
Kontaktovat uživatele:

Re: Huawei Honor 2/Ascend G615

Příspěvek od mitsuu84 »

Tak malý shrnutí po víc jak tejdnu používání.Koupě v žádným případě nelituju,i když zas začínám pokukovat po Honoru 3C :lol: .

Výdrž baterky je srovnatelná s Y300,i když se mi zdá,že u Y300 byla o něco lepší.Ale jinak je to nebe a dudy.

Displej se opravdu povedl.Na 4.5" displej s HD rozlišením a PPI 326 je fakt pěkný pokoukání,všechno je ostrý,jemný a podání barev parádní.I na slunku je čitelnost lepší jak u Y300.

Foták taky fotí o dost líp jak Y300,hold 8Mpx,BSI atd je znát,barvy sou jasnější,fotky ostřejší.Video v HD nebo FullHD sem ještě natáčet nezkoušel,takže tam nevím jak to bude vypadat.Dvoudiodová LED dioda dokáže i ve tmě pořádně posvítit.Přední kamerka taky fotí líp a nebo i při použití skypu atd,je obraz jasnější a lepší jak u Y300.

Interní pamět 8Gb (volných něco přes 5gb) je luxus oproti 4GB(volné asi 2.17Gb a ještě rozdělené na prostor pro aplikace a data) v Y300,nemusím řešit nějaký přesouvání aplikací do ext4 odílu na SD kartě a podobně,místa je i tak furt dost.

Navigaci sem zkoušel jen tak zběžně (Waze,Sygic,Navigon),ale fixne se okamžitě,jak GPS tak i satelity Glonass.

Repráčky hrajou parádně a po připojení sluchátek (kvalitnějších) to je taky velkej rozdíl oproti Y300,ale to je dík Dolby Digital Plus.Ale celkově hraje HH2 daleko líp a hlasitějc jak Y300.

Co se mi hodně líbí,tak možnost nastavit si čas vypnutí a zapnutí mobilu.Bud uplně a nebo jen přechod do režimu letadlo.Člověk si nastaví třeba o půlnoci přechod do režimu letadlo a v 06h zas zapnutí normal režimu a zatím co spí tak šetří baterku (ono ta diodka a x notifikací z tapatalku,fb atd si něco vemou) :D

Nahodil sem původně ofiko update z ICS 4.0.4 na 4.2.2 s Emotion Ui 1.6 a dobrý,ale mě to Emotion nějak nesedí,takže přišla na řadu čínská recovery (ještě že v návodech na xda atd to je popsaný anglicky,protože jinak bych se v tom rozsypaným čaju v recovery nevyznal) a nahodil sem upravenou nejnovější 4.2.2 ROM bez Emotion Ui.Pak mi to nedalo a odemkl sem bootloader,nahrál TWRP a zkusil sem nejnovější MIUI rom (dokonce sem ju zvládl i počeštit přes Jbart :lol: ),ale nějak to nebylo taky ono.Něco na tom asi bude,že ty nejnovější MIUI už sou strašně náročný na RAM a na 1GB mobilech už to nejede tak jak by mělo.Takže sem z5 na poslední oficiální 4.2.2 verzi,sice čínská,pač u nás se nějak na updaty nehraje,ale zbavená veškerýho čína balastu a má google aplikace.Dokonce to vypadá že už bude plně funkční CM10.1 a i se pracje na udajně CM11,ale to mi zas nějak žíly netrhá.Lepší plně funkční 4.2.2 jak nedodělaná CM.Každopádně co do podpory ROM atd je to u Honora 2 docela mizerný,oproti třeba Y300/G510 na který je plno custom ROM od 4.1 až po 4.4 (plus na zkoušku ShockeyCzt 4.0.4).Někde sem čet,že by snad měl bejt i update na 4.4,ale zrovna u Huawei tomu moc nevěřím :lol: .To spíš ta CM11 nebo snad i MIUI,tam se prej čeká na aktualizaci na P6,tak jestli z ní to nějak pak budou portovat,nevím.

Co do výkonu,tak HH2 šlape jak hodinky.Jedinej zádrhel jsou náročnější hry.Né všechny jedou tak,jak by měli vzhledem k parametrům telefonu.Na vině je GPU,který je sice 16ti jadrový a výkonější jak třeba Mali 400,ale některý hry nejsou pro tohle GPU optimalizovaný.Stejnej problém asi je i u Ascendu P6,protože ten vzhledem k CPU K3V2E (HH2 má K3V2,ale krom o něco vyššího taktu v P6 tam asi zásadní rozdíl nebude,v antutu maj výsledky stejný) má taky 16ti jadrový GPU Vivante GC4000 (Hisilicon.immersion.16).Nenarazil sem ještě na hru z těch co sem hrával,která by mi nešla,třeba NFS Most Wanted jede daleko líp na HH2 oproti Y300,ale například Real Racing 3 jede hůř a musel sem tomu pomoct trochu přes GLTools,pak už hra šlape v pohodě.Míň náročný hry a nebo aplikace šlapou na jedničku,vše se načte okamžitě,nic se neseká a celkově je ten android 4.2.2 docela dobře odladěnej,kor očesaná verze bez EmotionUi :lol:

Jinak Ascend Y300 šel do světa za 2tis,což si myslím že nebyla špatná cena za rok starej mobil a při dnešních cenách novýho,kdy podle heureky se dá sehnat od 2300kč a např T-Mobil ho má za cca 2700kč.A hlavně bez sd karty,takže putovní (byla v LG OO,HTC Evo 3D a v Y300) 16GB karta našla místo v HH2 :lol: .Každopádně Y300 byla můj první smartphone od Huawei a dík ní sem si tak nějak získal důvěru k tý značce.A vlastně sem dík Y300 našel i tohle fórum,což je pro mě taky velký plus.Naučil sem se co sm nevěděl a hlavně je tu obzvlášt kolem smartphonů huawei velká a ochotná komunita lidí.Takže pokud to pude,budu se značky huawei držet dál :D .Jen by se už konečně v huawei mohli vzpamatovat a víc se starat o podporu a updaty pro svoje modely a né jen chrlit novinku za novinkou.Kolikrát se jedná o modely,který sou jen lehce upravený starší modely viz Y530,nebo x podobnejch navzájem si konkurujících modelů.A modely který vypadaj slibně,viz Honor 3C,tak si radš nechaj jen v číně.
Samsung Galaxy Note 9

T-Mobile G1LG Optimus OneHTC Evo 3DHuawei Ascend Y300Huawei Honor 2Huawei Honor 3CSony Xperia Z UltraHonor 4XAlcatel 6045Y (5.5")Lenovo A6000LG F60VF Smart Prime 6LG G3Sony M2MS Lumia 550Sony Z3Alcatel 6039YLenovo K6 NoteXiaomi Note 4

michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

Příspěvek od michalkalensky »

Pěkné shrnutí a na konci s tebou plně sohlasím ;)

myg74
Zařízení: Lenovo P70-A
Firmware: zatím S133
Operátor: T-Debile

Příspěvek od myg74 »

Já když to tak sleduju, tak asi půjdu do toho One ;-)

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40

Příspěvek od Exp »

Díky Mitsuu za výborný info. Je škoda, že se ten Honor 3C oficiálně neprodává i u nás. Ale tak dá se to obejít. :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

mitsuu84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitsuu84 »

Obejít se to dá a dá se sehnat za dobrou cenu (nejlevnější i s dopravou přes DHL za cca 3750kč) přímo z číny od prověřených prodejců (podle hodnocení a zpětné vazby).
Každopádně já Honora 3C zazdil zas,srovnával sem si parametry i TADY (jen teda 3C má 2GB ram a 8GB interní pamět ta WCDMA verze),ale i tak zas oproti Honoru 2 tolik vylepšení nenabízí.Mět Y300 tak neváhám a du do něj,byl by to festovní skok dopředu,ale takhle ani moc ne.Vlastně jen vyšší RAM u Honoru 3C a displej,v AnTuTu (neříkám že to je zrovna věrohodný nebo směrodatný) má Honor 3C kolem 16-17tis bodů a to mám i s Honorem 2.HH2 má i výkonější CPU a GPU oproti Honoru 3C,u Honora 3C sou zas hry (ty pro mě nejsou to hlavní) líp optimalizovaný na Mali GPU.Foto to má skoro shodný,oba 8Mpx,BSI,video HD nebo fullHD,jen 3C má kvalitnější optiku myslím.Displeje maj oba s HD rozlišením,jen 3C má 5" a HH2 4.5",dík čemuž je u HH2 jemnější.Takže pokud bych měnil,tak asi za mobil s více rozdílama,viz třeba ted řešený Jiayu G4S a jemu podobný čína značky s podobnou cenou a parametrama.
Samsung Galaxy Note 9

mitsuu84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitsuu84 »

Na Huaweiblog.de sem narazil na článek Huawei Ascend G615-Aktualizace EMUI 2.0 v červenci?! .Ale nějak sem z toho nepobral,jestli se chystá update jen emotion ui,nebo bude KitKat a nebo jestli to je jen spekulace či co :lol:
Jinak se k tomu stahuje vlákno Plán aktualizací Emotion Ui 2.0 (modely) ;)
Samsung Galaxy Note 9

mitsuu84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitsuu84 »

Huawei Honor 2 (U9508) dostal update na verzi U9508 V100R001CHNC00B804 s Emotion Ui 2.0.Stále se ale jedná o Android 4.2.2 JB ;)

Ke stažení je na ofiko Huawei čína webu

Jaký jazyky obsahuje a zda obsahuje google aplikace netuším ;)
Samsung Galaxy Note 9

Odpovědět