Přidej se

Neken N6

LG, Sony, Pixel, Lenovo, Alcatel, OnePlus a další značky.
michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

Re: Neken N6

Příspěvek od michalkalensky »

Pokud nejde telefon zapnout tak je zřejmě v háji základní deska a z ní nepoznáš zda je root nebo není.

Ale tu poštu by asi nikdo neproplatil co? Kolik vůbec stojí pošta do číny? :lol:

Jaryn1966

Příspěvek od Jaryn1966 »

K Michalovu příspěvku ze dne 31. 7. 2014 20:08 :
U mě nastal přesně ten samý problém a už mě přestalo i bavit klikat pořád dokola na to EPO(IDLE). tak jsem lovil všude možně na internetu a narazil jsem na způsob, po kterém mi jde GPS bez problémů několik dnů. V podstatě je to ten samý způsob úpravy který v uvedeném příspěvku popisuje Michal, s tím rozdílem, že jsem nejdřív v nastavení Přístupu k poloze zrušil asistenci GPS EPO a A-GPS a poté kromě mtkgps.dat jsem smáznul i EPO.dat a ve složce /system/etc
ještě soubor gps.conf (resp.jsem uvedené soubory nesmazal ale přejmenoval) a poté jsem postupoval vlastně shodně od bodu 4. Michalova postupu. Teď to šlape jak má.

K příspěvku Petra5110 ze dne 31. 7. 2014 19:33, kterého i já tímto srdečně vítám, k části o rotaci :
Myslím, že v mém prvním příspěvku jsem psal, že mi docela vadí umístění micro usb konektoru na horní hraně telefonu, zvláště při umístění v držáku v autě a připojení kabelem do autozásuvky . Dá se to samozřejmě řešit rotací do vodorovné polohy, ale ani to není zrovna to pravé ořechové,navíc i mně rotace zlobila přesně tak, jak tebe. Tak jsem si stáhl z google play prográmek Set Orientation, který umí otáčet obrazovku ve všech polohách a funguje i po vypnutí funkce rotace v menu rychlé nastavení rolovacího panelu. A je po problému: Rotace funguje bez problémů a při umístění v držáku je jž kabel připojený vlastně zespodu telefonu :-)

michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

Jo nejlepší je smazat ten soubor mtkgps.dat a pak gps jede úplně v pohodě.

Peter5110

Příspěvek od Peter5110 »

udělal jsem ROOT ale GPS podle tvého návodu funguje snad ještě hůř

když dám YGPS tak to po nějaké najde tři satelity což je málo měl jsem kolem šesti a píše to SI reguest for up session

jo a stál mě kolem čtyř tisíc i se clem

michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

A když to hledá satelity jsi samozřejmě s telefonem venku??

Peter5110

Příspěvek od Peter5110 »

Ano jsem jak dlouho asi to hledání má trvat a ta hláška je normální

michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

Ano tu hlášku mám také...a podle toho mého návodu jsem měl satelitů myslím 9 a GPS mi teď jede jako nikdy je lepší ten návod dělat s rootem :)

Peter5110

Příspěvek od Peter5110 »

ještě to vyzkouším na místě s lepším GPS signálem. GPS ti funguje bez problému i po restartu telefonu?

michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

Ano :)

Jaryn1966

Příspěvek od Jaryn1966 »

Mě se už GPS chytá. tak cca do minuty. A to i při pořádně zatažené obloze :-)

Odpovědět