Návod na downgrade, upgrade (např. z ICS na GB a zpět)
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Re: Návod na downgrade (např. z ICS na GB)
Ahoj, pokud máš dobře vynulované imei, tak downgrade z B937 musíš udělat podle oficiálního balíčku: viewtopic.php?f=4&t=10
Nejdřív na kartu ten menší dload a pak teprve firmware. Český návod je přiložený v tom tématu. A hlavně originální imei si musíš obnovit až na GB. Pokud ho obnovíš na verzi B937 a teprve potom budeš dělat ten oficiální downgrade, tak to nepůjde.
Nejdřív na kartu ten menší dload a pak teprve firmware. Český návod je přiložený v tom tématu. A hlavně originální imei si musíš obnovit až na GB. Pokud ho obnovíš na verzi B937 a teprve potom budeš dělat ten oficiální downgrade, tak to nepůjde.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
Ahoj
Dělal jsem downgrade dle návodu. Vše super popsané a nebyl tedy problém. Chci ale vrátit své emai na GB a když chci rootnout fon, tak se mi pokaždé chvíli po spuštění GingerbreadRoot.exe restartoval PC (Win XP). Má někdo radu? Dík
Dělal jsem downgrade dle návodu. Vše super popsané a nebyl tedy problém. Chci ale vrátit své emai na GB a když chci rootnout fon, tak se mi pokaždé chvíli po spuštění GingerbreadRoot.exe restartoval PC (Win XP). Má někdo radu? Dík
- Exp
Ahoj, před provedením rootu zkus nejdřív spárovat telefon s HiSuite. Zkus zapnout v možnostech pro vývojáře ladění USB - v GB je to schované v nastavení - aplikace - vývoj. Dál je možné, že je nějaký problém v počítači. Může to blokovat firewall nebo antivir. Před rootem povypínej v počítači všechny ostatní programy (prohlížeč, internetu, apod.), aby byl spuštěný jen soubor s rootem. Pokud by to nepohlo, tak si to udělat někde na jiném počítači. Ale mělo by to fungovat i v XP.
Ok, sice si nemůžu na B952 GV stěžovat, ale byl by to celkem hřích nezkusit Downgrade na původní verzy B895, když je tu tak dokonale připravený návod od Exp - dobrá práce chlape Tak jo, jde se na věc. Root již mám funkční. Zálohu imei mám také vytvořenou. Přepsání původního imei také proběhlo. Teď už čekám na stažení souboru s ROM B937. Zatím to jde jak po másle Ok, B937 už je na svém místě, jen mě trochu vystrašilo, když se při prvním spuštění systému s B937 třikrát za sebou spustila animace s logem Vodafon než naskočila uvítací obrazovka, ale zdá se být vše v pořadku A jede se dál - krok 2 z balíku firmware B937 již na svém místě a jen na okamžik na mně Android mluvil Německým jazykem - firmware B937 kompletně nainstalován. Letmo jsem zahlédl TouchPal klávesnici i zástupce v roletce (celkem je zase rád vidím po tak dlouhém používání B952 GV bez těchto origo funkcí ) A jen zaznamenám zbytkový stav RAM - 139MB, no to není moc (B952 GV měla po čisté instalaci cca 220MB ) A aktualizace z ICS (4.0) na GB (2.3) může z vesela pokračovat Proběhla lehká nostalgie s úspěšně aktualizovanou ROMkou B895 Gingerbread volná RAM krásných 266MB a teť už jen obnovit původní imei a je hotovo Přibližně strávený čas nad tímto procesem 1hodina 30minut. Jo a Unroot z tohoto místa mi šel pouze díky této stažené aplikaci SuperOneClick od Exp http://uloz.to/xeqNWwX/superoneclickv2- ... rtfuse-zip
- Děkuji Ti Exp za nejen tento výborně obslužný návod !!
- Exp
Díky Pepo, pěkně sepsané. Já už jsem se před časem taky vrátil na GB (B895) a nedám na něj dopustit. Jen doplním k tvému popisu:
Ale to jen úpřesnění pro případné další zájemce o downgrade.
Tohle je úplně normální. I v případě oficiální aktualizace přes OTA na B937 je tam stejný počet restartů s logem Vodafone. Tenkrát když jsem přecházel ještě oficiálně z verze B895 na B937 tak mě to taky trochu zarazilo. Ale je to vlastnost instalace firmwaru B937.PepaStepa píše:B937 už je na svém místě, jen mě trochu vystrašilo, když se při prvním spuštění systému s B937 třikrát za sebou spustila animace s logem Vodafon než naskočila uvítací obrazovka, ale zdá se být vše v pořadku
Taky normální stav. Vodafone teď prodává nové telefony s firmwarem B937. Když si ho doneseš z obchodu a poprvé zapneš, taky tam nejdřív není čeština a po vložení vodafone sim karty vyskočí okno v němčině. Po potvrzení se telefon automaticky restartuje a pak už bude vše česky. V případě instalace B937 v rámci downgradu je to úplně stejné. Je to popsané i nahoře v návodu.PepaStepa píše:B937 již na svém místě a jen na okamžik na mně Android mluvil Německým jazykem
Ale to jen úpřesnění pro případné další zájemce o downgrade.
-
- Zařízení: Xiaomi Redmi
- Firmware: stable 15
- Operátor: Vodafone
Až na root kvůli vrácení původního IMEI v pohodě. Tam jsem uspěl až pomocí recovery
-
- Zařízení: Huawei Honor 2
- Firmware: MIUI V5 3.4.19
- Operátor: O2
Re: Návod na downgrade, upgrade (např. z ICS na GB a zpět)
Po chvilce hledání jsem našel tenhle super návod. Ale chápu to správně, že i pokud jsem neměl telefon od vodafone, ale O2 a aktualizoval jsem na B952 General, tak můžu pomocí tohodle návodu nahodit oficiální cestou GB? Sice od Vodafone, ale pořád to bude GB, který bude nejspíš mnohem rychlejší než ICS (prostředí je sice pěkné a graficky hezky zpracované, ale platit za to daní ve formě totální pomalosti telefonu je na nic). Pokud by to šlo, bylo by to moc fajn.
Zároveň se chci zeptat, jestli ten mezikrok se simkou od vodafone (vložení kvůli češtině) je nutný, protože sim kartu od vodafone nemám a mít ani nebudu. Bude mi tedy po nahrátí B937 (bez vložené VF sim a tedy bez češtiny) fungovat čeština po nahrátí GB a vložení sim od O2? Protože jinak to bude v háji. Je to pro přítelkyni a ta s angličtinou kamarádka moc není. Předem moc díky za odpověď.
Zároveň se chci zeptat, jestli ten mezikrok se simkou od vodafone (vložení kvůli češtině) je nutný, protože sim kartu od vodafone nemám a mít ani nebudu. Bude mi tedy po nahrátí B937 (bez vložené VF sim a tedy bez češtiny) fungovat čeština po nahrátí GB a vložení sim od O2? Protože jinak to bude v háji. Je to pro přítelkyni a ta s angličtinou kamarádka moc není. Předem moc díky za odpověď.
- Exp
Mělo by to fungovat i na telefon od O2. Nejdůležitější je tam to imei, pokud ho vynuluješ, můžeš přejít na jakýkoliv oficiální firmware. Pak obnovíš a mělo by to být ok.
Myslím si že pokud půjdeš až na GB, tak sim od Vodafonu potřebovat nebudeš. Verze B895 v sobě češtinu má.
Myslím si že pokud půjdeš až na GB, tak sim od Vodafonu potřebovat nebudeš. Verze B895 v sobě češtinu má.
Tohle není oficiální postup (oficiálně to z B952 nejde). Použitím můžeš přijít o záruku - všechno je to popsané v návodu.s.clause píše:Ale chápu to správně, že i pokud jsem neměl telefon od vodafone, ale O2 a aktualizoval jsem na B952 General, tak můžu pomocí tohodle návodu nahodit oficiální cestou GB?
-
- Zařízení: Huawei Honor 2
- Firmware: MIUI V5 3.4.19
- Operátor: O2
Já chápu, že to není oficiální postup. Špatně jsem se vyjádřil. Bylo tím myšleno, že bych díky tomu mohl nahodit oficiální GB a ne custom ROM, která má často nějaké bugy. Abych řekl pravdu, tak nahazování ROM mi nedělá problémy, ale ještě jsem nikdy nedělal downgrade. Takže to bude pro mě trošku novinka. Návod jsem samozřejmě přečetl. A pokud by se měla řešit záruka, tak opět nahodím B952 . Mě jde jen o to, nahodit oficiální GB pro G300.Exp píše: Tohle není oficiální postup (oficiálně to z B952 nejde). Použitím můžeš přijít o záruku - všechno je to popsané v návodu.
EDIT: Co by se třeba stalo, kdybych stáhnul oficiální GB a nahrál to jako update dload (+/-/power) bez nějakého middle balíčku? To mě vždycky zajímalo, proč to nemůžu udělat jen takhle. (asi proto, že by to bylo moc lehký co?)
- Puget
- Zařízení: Apple iPhone X
- Firmware: iOS 12.4
- Operátor: China Unicom
Podle mě by se to na čtvrtině seklo
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).