Co je pro vás důvodem,ke koupi novýho smartphonu?
- mitsuu84
- Zařízení: Samsung Galaxy Note 9
- Firmware: Android 9
- Operátor: Vodafone
- Kontaktovat uživatele:
Co je pro vás důvodem,ke koupi novýho smartphonu?
Na základě OT debaty v jiném vlákně o důvodu proč lidi často mění mobily,když ty jejich fungují a podobně,sem se rozhodl na to téma založit samostatný vlákno .Takže se můžete tu podělit o důvody,proč třeba často střídáte telefony,jakej je u vás důvod výměny starýho za novej a nebo proč se třeba výměně za novější model bráníte.
Samsung Galaxy Note 9
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
T-Mobile G1►LG Optimus One►HTC Evo 3D►Huawei Ascend Y300►Huawei Honor 2►Huawei Honor 3C►Sony Xperia Z Ultra►Honor 4X►Alcatel 6045Y (5.5")►Lenovo A6000►LG F60►VF Smart Prime 6►LG G3►Sony M2►MS Lumia 550►Sony Z3►Alcatel 6039Y►Lenovo K6 Note►Xiaomi Note 4
-
- Zařízení: Apple Iphone
- Firmware: iOS 8.1.2
- Operátor: O2
Re: Co je pro vás důvodem,ke koupi novýho smartphonu?
Stávající model po nějaké době omrzí a jelikož rád zkouším nové věci tak si koupím novej. Teď jedu dna měsíce na lumii 925 jsem naprosto spokojenej a přesto mám myšlenky na iphona.
- Puget
- Zařízení: Apple iPhone X
- Firmware: iOS 12.4
- Operátor: China Unicom
Můj člověk!
Měl Androida, šel jsem na WP 8.1 a teď jsem zase Androidovi a mám chuť na jablko.
Jinak asi se to hodí vyměnit, protože po nějaké době už nedokáže udržet krok s dobou. Časy, kdy telefon s 1 GB RAM herní dělo za 15k už jsou dávno pryč.
OT: už jste četli, že na WP můžete taky dostat BSOD?
Měl Androida, šel jsem na WP 8.1 a teď jsem zase Androidovi a mám chuť na jablko.
Jinak asi se to hodí vyměnit, protože po nějaké době už nedokáže udržet krok s dobou. Časy, kdy telefon s 1 GB RAM herní dělo za 15k už jsou dávno pryč.
OT: už jste četli, že na WP můžete taky dostat BSOD?
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).
- mitsuu84
- Kontaktovat uživatele:
Já měním na základě toho,co mě nějak zaujme.Nejsem zas ten,co by se honil za vlajkovejma loděma a dával za telefon třeba 15-20tis jen skrz to,že to je ted novinka.Co je android,mám šestej smartphone a většinou jen skrz to,že sem chtěl zkusit větší displej a nebo mě lákala nějaká funnkce.T-Mobile G1 sem měnil vyloženě skrz to,že sem prodlužoval paušál a moh sem si vzít za 499Kč LG Optimus One /normálně stál 4500 Kč) a byl přece jen lepší jak to HTC.pak sem šel do HTC Eva 3D a vyloženě skrz větší displej a že mě strašně lákala ta 3D funkce.Vyzkoušel sem,prodal a dál sem fungoval na LG.Pak se zas prodlužoval paušál a náhodně se naskytla možnost koupit Huawei Ascend Y300,tak sem do něj šel.Po roce mě lákal většíá displej a šel sem do Honora 2.Už v té době sem slintal nad Honorem 3C a když se nabídla možnost mět ho za hodně dobrej peníz,neváhal sem.A ted Sony?To byl je kompromis mezi tabletem a telefonem.Chtěl sem se z 5" posunout vejš a chtěl sem tablet.Než dva stroje,vzal se jeden,kterej je velikostí displeje 6.44" skoro tablet,ale má všechny funkce telefonu.
Samsung Galaxy Note 9
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
Pro mě jednoznačně celkový dojem z nového kousku. Musí tam být něco čím to bude vyčnívat z té hromady dalších. G300 měl tenkrát na cenu za kterou se prodával výborný parametry a přitom dobře vypadal. Navíc v té době ještě u nás nebyl Huawei tak známej, takže to byla dost komunitní záležitost a celkově mě kolem něho všechno tak nějak bavilo. Pak mě chytla černá Lumia 820 kvůli výbavě, parádnímu vzhledu a amoled displeji, dodneška lituju, že jsem se ji zbavil a pořád je pro mě měřítkem pro ideální velikost displeje a design. No a z těch starších kousků třeba Sony Ericsson M600i (originální klávesnice a Symbian UIQ), Nokia 9300 (komunikátor), Nokia 6600 atd. Těch telefonů který mě takto chytnou není moc, ale pak je těžký jim odolat. Další příklad z poslední doby - BlackBerry Q10. Neznám ten systém, ale celkově vzhled, klávesnice, rozměry, další výjmečnej telefon pro mě. Nebo od Huawei naposled Honor 3C (design, výbava a přitom parádní cena), tak mám radost že, se bude oficiálně prodávat i u nás. A je jedno jestli je to vlajková loď nebo nižší třída za pár korun. Musí to mít prostě nějaký kouzlo.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
- mitsuu84
- Kontaktovat uživatele:
Mě asi nejvíc dostalo LG G7100.Ale to bylo v době kdy začínali barevný displeje a fotáky.A LG mělo 65tis barev na hlavním,na venkovním 256 a disple OLED,foták v kloubu a hlavně otočnej displej (bylo to Včko).Telefon jak z nějakýho scifi filmu a děsně mě dostalo a tehdá sem za něj vyplázl necelejch 15tis ..A pak Siemens SX1...ten byl taky taky kouzelnej a ojedinělej
Samsung Galaxy Note 9
- Exp
Jo vidíš to je přesně ono. Takovej ten "wow" efekt z telefonu. To je u mě právě hlavní důvod proč pořídit novej stroj.
- mitsuu84
- Kontaktovat uživatele:
Jo,wow efekt sem měl ted z Xperie ..krabička o.ka,tak sem si řek že dobrý,tak velkej nebude pač dicky je telefon eště v boxíku jak kdyby.A tam nebyl..tam by od kraje ke kraju ..a jinak,dřív sem telefony měnil spíš z nudy,machrování a podobně.A nebo že řeba se to lišilo,viz ty dva co sem psal a nebo třeba nokia 3410.Vylepšená 3310 a spojený tlačítk a v té světle divně modré barvě byla luxusní.Mě třeba i lákala Nokia 3650 s tou klávesnicí kulatou ala starý pevný linky a podobný modely.Ale jinak souhlasím,je jedno jestli to je vlajková lod bo levnej smartphone,musí mět hlavně svoje kouzlo a zaujmout něčím.I když pžiznávám,že mě zaujme i vlajková lod nebo drahej model,ale hold to už je zas o penězích.A já osobně si radš vemu loňskej model viz Ultra a nebo levnej Honor 3C s tím,že až mě omrzí a nebo bude potřeba,vemu něco jinýho,než dat třeba 18tis za novinku,kde cena zachvilec klesne o dost peněz a skrz další telefon prodělám fest atd.Viz ta Ultra,začínala loni na 18-19tis,ted se prodává od 6700 Kč.To stejný od LG ten prohlej,model G Pro tuším,taky je s cenou na polovině už.
Samsung Galaxy Note 9
- Exp
Jasně, je to o ceně. Mně když zaujme něco drahýho, tak čekám jestli cena spadne. Příklad je ta Lumia 820. Když se začínala prodávat, tak byla nějak za 12 000 kč a o necelý rok později jsem ji kupoval pod 6000 kč (myslím 5990 kč) z oficiální distribuce. Vlajkovou loď při zahájení prodeje bych asi taky nekoupil.
- Puget
- Zařízení: Apple iPhone X
- Firmware: iOS 12.4
- Operátor: China Unicom
Koupit si vlajkovou loď, která se prodává necelý týden je jenom známka toho, že na to dotyčný má.
Já si raději počkám na reakce uživatelů, recenze atd.
Když jsem kupoval Sony SP tak na ni vysela cenovka 9000 a v Antutu to dávalo skóre přes 20000 prostě mobil pro náročné, kteří nemají na vlajkovou loď.
Já si raději počkám na reakce uživatelů, recenze atd.
Když jsem kupoval Sony SP tak na ni vysela cenovka 9000 a v Antutu to dávalo skóre přes 20000 prostě mobil pro náročné, kteří nemají na vlajkovou loď.
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).