Jak odinstalovat aplikace?
Jak odinstalovat aplikace?
Zdravím,
chci se zeptat na jeden problém. Při odinstalování nějaké aplikace z telefonu postupuji takto: ve Správci souborů najedu na aplikaci kterou chci odstranit, zadám možnost odinstalovat. Až sem je to v pohodě. Problém je v tom že po odinstalování aplikace, která má velikost 20 MB se pamět pro aplikace zvětší třeba jen o 1 MB. V čem je teda zakopaný pes? Provádím tu odinstalaci špatně? Respektive jak správně odinstalovat aplikace?
Dík za pomoc.
chci se zeptat na jeden problém. Při odinstalování nějaké aplikace z telefonu postupuji takto: ve Správci souborů najedu na aplikaci kterou chci odstranit, zadám možnost odinstalovat. Až sem je to v pohodě. Problém je v tom že po odinstalování aplikace, která má velikost 20 MB se pamět pro aplikace zvětší třeba jen o 1 MB. V čem je teda zakopaný pes? Provádím tu odinstalaci špatně? Respektive jak správně odinstalovat aplikace?
Dík za pomoc.
Moje telefony jak šel čas: Motorola T180-Alcatel One Touch 311-Sony Ericsson K700i-Huawei Ascend G300-Xiaomi Redmi Note 4 Global 3GB
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Re: Jak odinstalovat aplikace?
Ahoj. Já jsem aplikace přes správce souborů zatím neodebíral. Běžný postup je ale v menu - nastavení - aplikace. Tam vyber buď pod záložkou "stažené" nebo "vše" aplikaci, rozklikni a je tam tlačítko na odinstalování. Dívám se, že máš GB, tam se můžou ty položky jmenovat trošku jinak, ale určitě to najdeš.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
Ok. Tomu rozumím. Jen doufám že když odinstaluju aplikaci která má např. 10 MB tak se mi pamět zvětší skutečně o těch 10 MB. Jak se dá telefon "očistit" od zbytečných souborů? Stačí na to Čistič mezipaměti?
Moje telefony jak šel čas: Motorola T180-Alcatel One Touch 311-Sony Ericsson K700i-Huawei Ascend G300-Xiaomi Redmi Note 4 Global 3GB
Ok. Tomu rozumím. Jen doufám že když odinstaluju aplikaci která má např. 10 MB tak se mi pamět zvětší skutečně o těch 10 MB. Jak se dá telefon "očistit" od zbytečných souborů? Stačí na to Čistič mezipaměti?
- Exp
Jo buď vyčistit mezipaměť, případně restart. Tím že odinstaluješ aplikaci, tak by se to mělo komplet celé odebrat. V telefonu nebo na kartě můžou ale zůstat nějaká uživatelská data (třeba konfigurace, v případě navigací stažené mapy apod.) - ty jdou potom odstranit přes správce souborů (vymazat příslušné složky).
Ještě jsem to teď pro jistotu vyzkoušel u sebe, měl jsem 391 MB volného místa. Odinstaloval jsem Lazors, který měl něco přes 9 Mb a volného mám 400 Mb.
Ještě jsem to teď pro jistotu vyzkoušel u sebe, měl jsem 391 MB volného místa. Odinstaloval jsem Lazors, který měl něco přes 9 Mb a volného mám 400 Mb.
Při tom Restartu mi zůstanou všechna data v telefonu zachována? myslím fotky, stažené aplikace atd.
- Exp
Zůstanou. Ale hlavně nesplést restart (stisknout dlouze Power, vybrat "restartovat") s továrním nastavením (tady už bys o data přišel).
To je mi jasný. Dík.
-
- Neregistrovaný uživatel
já jsem ted narazil na aplikaci AVG Memory & Cache Cleaner a boužel mám tel. v servisu jinak bych ji vyzkoušel tak ji zkus a dej vědět jestli vyhovuje
https://play.google.com/store/apps/deta ... vg.cleaner
https://play.google.com/store/apps/deta ... vg.cleaner
- Puget
- Zařízení: Apple iPhone X
- Firmware: iOS 12.4
- Operátor: China Unicom
Cache se dají vymazat normálně v nastavení ne?
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).