Přidej se

Jak odinstalovat aplikace?

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
Pavel
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4
Operátor: Kaktus

Jak odinstalovat aplikace?

Příspěvek od Pavel »

Zdravím,
chci se zeptat na jeden problém. Při odinstalování nějaké aplikace z telefonu postupuji takto: ve Správci souborů najedu na aplikaci kterou chci odstranit, zadám možnost odinstalovat. Až sem je to v pohodě. Problém je v tom že po odinstalování aplikace, která má velikost 20 MB se pamět pro aplikace zvětší třeba jen o 1 MB. V čem je teda zakopaný pes? Provádím tu odinstalaci špatně? Respektive jak správně odinstalovat aplikace?
Dík za pomoc.
Moje telefony jak šel čas: Motorola T180-Alcatel One Touch 311-Sony Ericsson K700i-Huawei Ascend G300-Xiaomi Redmi Note 4 Global 3GB

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Re: Jak odinstalovat aplikace?

Příspěvek od Exp »

Ahoj. Já jsem aplikace přes správce souborů zatím neodebíral. Běžný postup je ale v menu - nastavení - aplikace. Tam vyber buď pod záložkou "stažené" nebo "vše" aplikaci, rozklikni a je tam tlačítko na odinstalování. Dívám se, že máš GB, tam se můžou ty položky jmenovat trošku jinak, ale určitě to najdeš. :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Pavel

Příspěvek od Pavel »

Ok. Tomu rozumím. Jen doufám že když odinstaluju aplikaci která má např. 10 MB tak se mi pamět zvětší skutečně o těch 10 MB. Jak se dá telefon "očistit" od zbytečných souborů? Stačí na to Čistič mezipaměti?
Moje telefony jak šel čas: Motorola T180-Alcatel One Touch 311-Sony Ericsson K700i-Huawei Ascend G300-Xiaomi Redmi Note 4 Global 3GB

Pavel

Příspěvek od Pavel »

Ok. Tomu rozumím. Jen doufám že když odinstaluju aplikaci která má např. 10 MB tak se mi pamět zvětší skutečně o těch 10 MB. Jak se dá telefon "očistit" od zbytečných souborů? Stačí na to Čistič mezipaměti?

Exp

Příspěvek od Exp »

Jo buď vyčistit mezipaměť, případně restart. Tím že odinstaluješ aplikaci, tak by se to mělo komplet celé odebrat. V telefonu nebo na kartě můžou ale zůstat nějaká uživatelská data (třeba konfigurace, v případě navigací stažené mapy apod.) - ty jdou potom odstranit přes správce souborů (vymazat příslušné složky).

Ještě jsem to teď pro jistotu vyzkoušel u sebe, měl jsem 391 MB volného místa. Odinstaloval jsem Lazors, který měl něco přes 9 Mb a volného mám 400 Mb. :)

Pavel

Příspěvek od Pavel »

Při tom Restartu mi zůstanou všechna data v telefonu zachována? myslím fotky, stažené aplikace atd.

Exp

Příspěvek od Exp »

Zůstanou. Ale hlavně nesplést restart (stisknout dlouze Power, vybrat "restartovat") s továrním nastavením (tady už bys o data přišel).

Pavel

Příspěvek od Pavel »

To je mi jasný. Dík.

michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

Příspěvek od michalkalensky »

já jsem ted narazil na aplikaci AVG Memory & Cache Cleaner a boužel mám tel. v servisu jinak bych ji vyzkoušel tak ji zkus a dej vědět jestli vyhovuje ;)

https://play.google.com/store/apps/deta ... vg.cleaner

Puget
Zařízení: Apple iPhone X
Firmware: iOS 12.4
Operátor: China Unicom

Příspěvek od Puget »

Cache se dají vymazat normálně v nastavení ne?
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).

Odpovědět