Přidej se

Wifi připojení

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
tulipan
Příspěvky: 28
Registrován: 10. 5. 2013 12:51

Wifi připojení

Příspěvek od tulipan »

Zdravím, poprvé v životě zkouším připojení wifi a asi moc nevím jak na to, protože mi to nejde. Mám HUAWEI y300, zapnu Wifi, kliknu na požadovaný počítač a zadám heslo a připojit. Vše proběhne v pořádku. Pak kliknu na zařízení a připojit, telefon se začne připojovat a nakonec vyhodí hlášku problém s ověřením. Čím to může být? Už nevím co s tím, díky.

Uživatelský avatar
Puget
Příspěvky: 2001
Registrován: 18. 1. 2013 20:38
Zařízení: Apple iPhone X
Firmware: iOS 12.4
Operátor: China Unicom

Re: Wifi připojení

Příspěvek od Puget »

Zkus pořádně zkontrolovat jestli píšeš dobře heslo.
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).

Uživatelský avatar
Exp
Příspěvky: 5528
Registrován: 24. 10. 2012 20:00
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Re: Wifi připojení

Příspěvek od Exp »

A pak na routeru jestli není nastavené zabezpečení (jen na známé IP, MAC adresy apod.). Včera tady někdo řešil stejný problém: viewtopic.php?f=20&t=424#p5807
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

monna10
Příspěvky: 1
Registrován: 11. 5. 2013 19:16

Re: Wifi připojení

Příspěvek od monna10 »

Ahoj,tento problém jsem tady přesně řešila a pořád mi to nejde.Mám stejný problém jako ty.Připojí se to a pak to napíše problém s ověřením.Nevím,čím to bude,ale zřejmě to bude wifi routerem jak píše výše a tomu já prd rozumím :-)

Uživatelský avatar
ofeckin
Příspěvky: 5
Registrován: 2. 5. 2013 9:18
Zařízení: Huawei Ascend Y300
Operátor: T-mobile

Re: Wifi připojení

Příspěvek od ofeckin »

Pokud wi-fi funguje jinde nebo s vypnutým zabezpečením, tak bych chybu hledal v routeru. Zejména Zyxely (mimo jiné P660HN-T3a) se chovají velmi podivně - v práci, pokud nepřenesu cca dvě minuty data, vypadne připojení (telefon se hlásí jako připojený k wi-fi ale na client-listu routeru zmizí), šéfův SG běží v pohodě. Doma vše běhá jak má, ale SG3mini selže při ověřování (pokud tedy nevypnu WPA2-PSK, nicméně nehodlám sdílet připojení se sousedícím rádobyhackerem). Zkuste upgrade firmware (routeru) nebo ty černé cihly hodit operátorům na hlavu.

Návštěvník
Neregistrovaný uživatel

Re: Wifi připojení

Příspěvek od Návštěvník »

Tak já jsem řešil stejný problém a vyřešil jsem to jen změnou hesla. Zkoušel jsem router bez šifrování a šlapalo to normálně. S heslem hlásil pořád chybu s ověřením. Tak jsem vyzkoušel jiné heslo a bylo po problému.

Odpovědět