Na vývojářských stránkách se objevily informace o podílech jednotlivých verzí androidu podle přístupů na google play. Měření probíhalo 14 dní a skončilo 3.12.2012. Gingerbread (2.3) má pořád drtivé zastoupení (víc jak 50 %), ale jeho podíle klesá právě díky novějším verzím Ice Cream Sandwich (27,5 %) a Jelly Bean (5,9 %).
A jak jste na tom vy? Máte raději nové verze (4.0, 4.1, 4.2) nebo dáváte přednost odladěnému a stabilnímu systému (2.3). Proč je podíl GB pořád největší ze všech? Co myslíte?
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
já mám ICS a jsem spokojen...a nejspíš je to proto že spousta lidí má starší typy mobilů, které mají GB a nepodporují aktualizace a lidé nechtějí měnit stávající systém, za jiný, který navíc není dělaný pro jejich typ mobilu
fuha Exp to si nahodil tazku temu, na velmi rozsiahlu diskusiu...
Ja som tiez spokojny s ICS, aj ked ho pouzivam len par dni...
Na tuto temu sa da pozerat z viacerych uhlov pohladu. Sucasne obsadenie trhu MT, HW vybava, cena, moznosti spotrebitela, jeho zaujem vlastnit novsiu verziu (vzhladom na cenu a moznosti dostupnosti aplikacii), lobbing vyrobcov, postup vyvojarov aplikacii...
Tak ako pise jirkas, je este vela MT, ktore maju uzivatelia s predinstalovanym GB, a je ich este urcite vela, ktore sa nachadzaju na volnom trhu. Preto podiel GB, podla mojho nazoru este radovo niekolko mesiacov vydrzi oscilovat okolo 20%. Pritom, len nejake % z tychto telefonov bude schopne prejst na ICS, vzhladom na ich HW vybavu. Osobne si myslim, ze podiel ICS bude najmensi, vzhladom na to, co som vyssie spominal, a naviac vzhladom na to, ze vyrobcovia zacnu tlacit verzie 4.1, 4.2 coskoro na trh. ICS je podla mna len prechdovy bod a zrejme este nie celkom dostatocne vyladeny. Preto si myslim, ze dalsim pomyselnym milnikom bude prave verzia 4.2, ktora dosiahne vyssie % podielu na trhu, pretoze preskoci 4.0 aj 4.1, aj ked toto len len cista spekulacia
Taky si myslím že je to hlavně kvůli tomu, že většina lidí má ještě starší telefony na které není aktualizace na novější verzi. A taky když jim všechno funguje, nebudou kupovat nový telefon jen kvůli novější verzi systému. Tak je to aspoň u mě.
Tak po měsíci je zveřejněná nová statistika. Poslední měření probíhalo 14 dní a zkončilo 3. ledna 2013. Podíl Gingerbreadu rychle klesá na úkor novějších verzí - oproti minulému měsíci je cca o 3 % nižší. Nejrychleji roste Android Jelly Bean (4.1, 4.2).