Přidej se

Tethering a přenosný hotspot

Diskuze, zkušenosti, rady, návody, firmware.
RosťaR
Zařízení: Huawei Ascend Y300

Tethering a přenosný hotspot

Příspěvek od RosťaR »

Mám problém.. :( Vím že telefon může fungovat i jako modem..takže připojím svůj Huawei Y300 přes USB k noťasu(WinXP), kde mám pevnej inet od UPC, zapnu hotspot i sdílené datové připojení a zkouším vytvořit vlastní wifi síť...To všechno funguje, vyhledám jí na jiném telefonu(Nokia E66,Samsung Galaxy pocket S5300), připojím se(píše mi to připojeno), ale nedostanu se na žádnou stránku, prostě jako bych byl offline...!!?? Zkusil jsem se připojit na telefonem vytvořenou síť na tom samém noťasu, kde mám ten pevnej inet..vyhledal jsem bezdrátové připojení a :shock: ???? tady to funguje!! :o Prostě to nemůžu pochopit...Nemůžete mi s tím někdo poradit?? Díky za každou pomoc ;)

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Re: Tethering a přenosný hotspot

Příspěvek od Exp »

Máš dobře zadané heslo k síti? Nastavený stejný režim zabezpečení?
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

TeeJay
Zařízení: Huawei Y300
Firmware: SlimKat 4.4.2 :)
Operátor: T-Mobile

Příspěvek od TeeJay »

1) Nechápu, proč děláš něco na mobilu, když to umí sám noťas (Ad Hoc např.), ale jsou na to i aplikace. Akorát pokud je noťas připojenej přes Wi-Fi, nemůže vytvořit tou danou kartou, kterou je připojenej, zároveň hotspot, na to musíš mít karty 2, nebo mít noťas přes kabel a wi-fi kartu jako vysílací síťovku

2) Když se tohle nastavuje na notebooku (nevím, jak je to na mobilu, tak je smrtelně důležité při vytváření sítě nebo v nastavení později nejen SDÍLET SÍŤ, ale také SDÍLET PŘIPOJENÍ K INTERNETU, to jsou 2 naprosto odlišné věci které se aspoň ve Windows nastavují zvlášť. Takže je možné, že jsi nastavil sdílení sítě, ale už ne sdílení připojení k internetu. Ale na mobilu jsem to ještě nezkoušel, nevidím důvod, proč bych to dělal :)

RosťaR
Zařízení: Huawei Ascend Y300

Příspěvek od RosťaR »

Exp píše:Máš dobře zadané heslo k síti? Nastavený stejný režim zabezpečení?
Tohle mám v pohodě..Jak jsem psal..Na tom druhym telefonu najdu Wifi z Huawei,zadám heslo, potvrdim a v seznamu wifi sítí to mám označeno jako PŘIPOJENO..Zkusím otevřít prohlížeč, nebo Obchod a píše mi to Žádné připojení..fakt to prostě nechápu....
TeeJay píše:1) Nechápu, proč děláš něco na mobilu, když to umí sám noťas (Ad Hoc např.), ale jsou na to i aplikace. Akorát pokud je noťas připojenej přes Wi-Fi, nemůže vytvořit tou danou kartou, kterou je připojenej, zároveň hotspot, na to musíš mít karty 2, nebo mít noťas přes kabel a wi-fi kartu jako vysílací síťovku

2) Když se tohle nastavuje na notebooku (nevím, jak je to na mobilu, tak je smrtelně důležité při vytváření sítě nebo v nastavení později nejen SDÍLET SÍŤ, ale také SDÍLET PŘIPOJENÍ K INTERNETU, to jsou 2 naprosto odlišné věci které se aspoň ve Windows nastavují zvlášť. Takže je možné, že jsi nastavil sdílení sítě, ale už ne sdílení připojení k internetu. Ale na mobilu jsem to ještě nezkoušel, nevidím důvod, proč bych to dělal :)
1) dělám to na mobilu, protože to má umět a jak jsem psal, mám na noťasu WinXP..zkoušel jsem hledat aplikace, ale 99% je na Win7..Poté co jsem jednu zkusil (Wi-Fi HotSpot Creator 1.2) a měl noťas zmrzlej skoro dvě hodiny, tak jsem to vzdal..Nehledě na to, že mi to stáhlo další dvě aplikace, který jsem vůbec nechtěl...

2) nastavení na telefonu bych měl mít dobře...jsou tam jen dvě možnosti: Přenosný hotspot Wifi(ten zapnu a kdykoliv se druhym telefonem připojim) a pak je tam ještě Sdílené datové připojení prostřednictvím portu USB, to taky stačí zapnout...to je všechno....Možná bude problém s tim WinXP :(
Něco v tom smyslu totiž píšou v Nápovědě (Nastavení,Bezdrátová připojení a sítě,Další...,Tethering a přenosný hotspot, Nápověda)

Odpovědět