Nejde mi downgrade
-
- Neregistrovaný uživatel
Nejde mi downgrade
Dobrý den,
mám problém, chtěla bych vrátit telefon zpět z ICS na GB android a ikdyž postupuji dle návodu, tak vždy při spuštění aktualizace mi to napíše update failed. Měl někdo podobný problém?
Děkuji
mám problém, chtěla bych vrátit telefon zpět z ICS na GB android a ikdyž postupuji dle návodu, tak vždy při spuštění aktualizace mi to napíše update failed. Měl někdo podobný problém?
Děkuji
- Puget
- Zařízení: Apple iPhone X
- Firmware: iOS 12.4
- Operátor: China Unicom
Re: Nejde mi downgrade
chtělo by to napsat nějaké podrobnější info, třeba verze FW atd.
Možná nebylo ani nutné zakládat nové téma.
Možná nebylo ani nutné zakládat nové téma.
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Ahoj. Ten oficiální downgrade je jen pro telefony od Vodafonu. V telefonu musí být buď verze ICS B936 nebo B937. Z jiných to oficiálně zpátky nejde. Verze firmwaru jde zjistit v nastavení - info o telefonu - číslo sestavení.
Téma o oficiální downgradu pro Vodafone včetně návodu: viewtopic.php?f=4&t=10
Downgrade z jiných verzí je pak možný už jen neoficiálně. Téma a návod tady: viewtopic.php?f=15&t=330
Téma o oficiální downgradu pro Vodafone včetně návodu: viewtopic.php?f=4&t=10
Downgrade z jiných verzí je pak možný už jen neoficiálně. Téma a návod tady: viewtopic.php?f=15&t=330
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
Zdravím Vás, mám prosbu. Mám verzi firmwaru B937. Přešla jsem na něj z B952 General Version. Díky rootu a vynulování IMEI jsem si mohla nahrát B937. Root i vynulování IMEI se povedlo. Problém nebyl. Vrátilo se mi IMEI číslo i root odstranit. Potíž je v tom že se bych se ráda vrátila až na Gingerbread. Oficiálně se mi to nedaří. Jde mi o ten malý soubor Middle Package. Mobil ohlásí chybu (failed). Zásek a konec. Nevím co mám dělat. Zkusila jsem i tento soubor od Modaca a ani s ním jsem neuspěla. Nechtěla bych se dostat na GB neoficiální cestou. Teď když můžu jít oficiální cestou tak to nejde to. Už mě nic nenapadá. Za případnou pomoc děkuji.
- Puget
Nevím, jestli jsem pochopil ten downgrade správně, ale oficiální downgrade se tam dělal ještě na vynulovaném IMEI ne? protože když je tam to IMEI z B952 tak se telefon bude tvářit jakože v sobě má stále verzi B952 ze které nejde oficiální downgrade.
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).
Nj ale kdybych neudělala zálohu IMEI z B952 a tedy bych neměla nulu tak potom bych ani nemohla nahrát B937. Mám trochu bobky z toho co dál. Takže jestli tomu rozumím správně tak jsem měla na General Version dát IMEI na nulu a nahrát přímo downgrade GB a pak vrátit IMEI. A nemusela jsem zbytečně nahrávat B937. Ještě jsem našla tohle:Pokud si obnovíte zálohované imei z verze B952D nebo B952 General Version na verzi B937, nepůjde použít oficiální downgrade na B895. Je nutné obnovit imei až na verzi B895. Tady je asi chyba
- Exp
Přečti si pořádně ten návod, všechno na co se tady ptáš je tam popsané. Pokud máš zálohu imei z B952, nemůžeš ji obnovit na B937 a pak dělat oficiální downgrade. Je to jak psal Puget. Telefon se pak tváří, že tam máš verzi B952 (i přes to, že je tam B937). Pokud mělas v telefonu B952, tam se musela udělat záloha imei, vynulovat imei, nainstalovat B937, ze které jde potom udělat ten oficiální downgrade na GB (B895). Imei musíš obnovit až na konečné verzi. Pokud bys chtěla zůstat na B937, tak je samozřejmě obnovíš na B937, protože by to pro tebe byl konečný stav. Pokud chceš jít ale až na B895 (GB), tak musíš imei obnovit až na této verzi. Ale tohle všechno je napsané i v návodě. Kdybys postupovala postupně krok za krokem podle návodu, tak by s tím nebyl problém.
Takže pokud máš teď v telefonu verzi B937 a obnovené imei z B952, tak aby ses dostala až na GB (B895), musíš znovu vynulovat imei, pak už půjde udělat ten oficiální downgrade, pak uděláš na verzi B895 root a obnovíš imei z té původní zálohy (z verze B952). Stejný postup by pak byl i při případné aktualizaci zpátky nahoru (na GB bys vynulovala imei, pak postupně aktualizovat firmware a na verzi B952 obnovit imei ze zálohy - tím by ses dostala na původní stav).
Přesně tak, imei musíš obnovit až na verzi, na které chceš zůstat. Tzn. na B895. V záloze imei není jen samotné imei číslo, ale taky informace o verzi firmwaru atd. Pokud si tedy uděláš zálohu imei ve verzi B952 a obnovíš je na B895, tak pak z hlediska aktualizací telefon hlásí verzi B952 (i když tam máš ve skutečnosti třeba B895). Proto ti z verze B937 s obnoveným imei z B952 nejde udělat ten oficiální downgrade, který funguje jen z verzí B937 nebo B936.A56-7W píše:Ještě jsem našla tohle:Pokud si obnovíte zálohované imei z verze B952D nebo B952 General Version na verzi B937, nepůjde použít oficiální downgrade na B895. Je nutné obnovit imei až na verzi B895. Tady je asi chyba
Takže pokud máš teď v telefonu verzi B937 a obnovené imei z B952, tak aby ses dostala až na GB (B895), musíš znovu vynulovat imei, pak už půjde udělat ten oficiální downgrade, pak uděláš na verzi B895 root a obnovíš imei z té původní zálohy (z verze B952). Stejný postup by pak byl i při případné aktualizaci zpátky nahoru (na GB bys vynulovala imei, pak postupně aktualizovat firmware a na verzi B952 obnovit imei ze zálohy - tím by ses dostala na původní stav).
Ježiš jasně rozumím. Teď jak jsi to napsal tak už vím. No měla jsem B952 GV pak jsem šla na B937. Myslela jsem že tím to je hotové a že se v klidu už můžu ofiko vrátit na GB. Moje chyba. Jenom mi trochu nehraje to jsi jsi napsal "Pokud mělas v telefonu B952, tam se musela udělat záloha imei, vynulovat imei, nainstalovat B937, ze které jde potom udělat ten oficiální downgrade na GB (B895)." To jsem ale udělala ale měla jsem General Version. Asi jsem hotentot. Omlouvám se. Prostě teď pokud chci GB tak se musím vrátit do B952 GV opět udělat root, IMEI nahrát GB a pak teprve obnovit IMEI.
- Puget
myslím, že teď stačí jenom vynulovat imei a jít z5 na GB kde ho zase obnovit.
- Exp
Nemáš se proč omlouvat. Od toho tady toto fórum máme, aby jsme si poradili. Tys to sice udělala, ale obnovilas imei moc brzo (na verzi B937), namísto té B895 (podle návodu). Nemusíš se teď vracet zpátky na B952. To by byl zbytečný krok. Pokud máš v počítači tu původní zálohu imei z B952 GV, tak si udělej teď na verzi B937 root (pokud ho už nemáš), pak vynuluj imei tak jak je popsané v návodu. A pak už ti půjde nainstalovat ten oficiální downgrade. A pak si obnovíš imei ze zálohy na verzi B895. A je to.A56-7W píše:Jenom mi trochu nehraje to jsi jsi napsal "Pokud mělas v telefonu B952, tam se musela udělat záloha imei, vynulovat imei, nainstalovat B937, ze které jde potom udělat ten oficiální downgrade na GB (B895)." To jsem ale udělala ale měla jsem General Version. Asi jsem hotentot. Omlouvám se. Prostě teď pokud chci GB tak se musím vrátit do B952 GV opět udělat root, IMEI nahrát GB a pak teprve obnovit IMEI.