B937 (Vodafone) - Android 4.0.3 (ICS) - zkušenosti
- Karlosek-K1
- Zařízení: LG G3, LG G Pad
Re: Android 4.0.3 (ICS) - zkušenosti
Já jsem sice GB ani neměl,ale na ICS nemohu říct vůbec nic špatného, po zkušenostech s několika telefony Sony(Ericsson) mohu Huawei pouze chválit jak skvěle systém šlape
Velmi,velmi jsem přemýšlel, jestli se vrátím na GB, ale nakonec jsem zůstal i na občas drhnoucím ICS - prostě mi to prostředí vyhovuje víc (jen mi trochu schází oddělené nastavení hlasitosti pro vyzvánění hovorů a upozornění/SMS, to byl krok zpět). Pouze nepoužívám dodaný Huawei launcher, nahradila ho Nova
- LMN_35
- Zařízení: ASUS Zenfone 5
- Firmware: Android 4.4.2
- Operátor: O2
ja som skusil, ako to tu niekto poradil, zakazat niektore aplikacie, ako FB, Twitter, G+ a pod, a volna pamat RAM sa zvysila do cca 60%, co je celkom pozitivne, takze realne sa dostanem na uroven okolo 130 MB volnej RAM (max bolo tusim 141 MB), tiez mam pocit, ked zvolim interny ukladaci priestor (namiesto SD karty), to telefon je sviznejsi, mate niekto podobnu skusenost?Karlosek-K1 píše: ale telefon šlape pěkně, ikdyž mi volné RAM zbývá kolem 60MB,tak jsem se zatím nesetkal se sekáním
- Karlosek-K1
Určitě je to možné, pokud máš root a chtěl by ses těchto aplikací zbavit úplně, měl bych pro tebe šikovný návod,možný by neškodilo,kdybych založil nový topic.
Ve složce system najdeš složku app ...v té jsou aplikace systémové (FB,talk atd) ..ty nejdou klasicky odinstalovat.
ALE
když je přesuneš přes průzkumník do data/app, kde najdeš nainstalované aplikace,tak můžeš po restartu telefonu aplikace,které původně nešly ze systému dostat normálně odinstalovat a máš telefon pěkně čistý a nic tam nezabírá místo.
Pro jistotu ještě nejdřív aplikace zkopíruji na kartu,abych měl zálohu
Jinak momentálně jedu na Meija ROM, zbývá mi pořád přes 140MB RAM,tato ROM běhá velice svižně, stejně tak jako Infusion 07,ta je víc upravený a ,,vytuněná" ,ale samozřejmě že to není ROM od výrobce,tudíž bys přišel o záruku.
Ve složce system najdeš složku app ...v té jsou aplikace systémové (FB,talk atd) ..ty nejdou klasicky odinstalovat.
ALE
když je přesuneš přes průzkumník do data/app, kde najdeš nainstalované aplikace,tak můžeš po restartu telefonu aplikace,které původně nešly ze systému dostat normálně odinstalovat a máš telefon pěkně čistý a nic tam nezabírá místo.
Pro jistotu ještě nejdřív aplikace zkopíruji na kartu,abych měl zálohu
Jinak momentálně jedu na Meija ROM, zbývá mi pořád přes 140MB RAM,tato ROM běhá velice svižně, stejně tak jako Infusion 07,ta je víc upravený a ,,vytuněná" ,ale samozřejmě že to není ROM od výrobce,tudíž bys přišel o záruku.
- LMN_35
- Zařízení: ASUS Zenfone 5
- Firmware: Android 4.4.2
- Operátor: O2
Re: B937 (Vodafone) - Android 4.0.3 (ICS) - zkušenosti
root nemam, ani ho zatial neplanujem, ale dakujem za uzitocny typ mozno do buducna...
DOTAZ. Má udávaný class u micro SD karty vliv na rychlost načítání aplikací uložených na té kartě?
Právě uvažuju o koupě nějaké karty, přemýšlím nad 8GB nebo 16GB, doteď jsem frčel s G300 bez karty a už pomalu nemám místo.
Právě uvažuju o koupě nějaké karty, přemýšlím nad 8GB nebo 16GB, doteď jsem frčel s G300 bez karty a už pomalu nemám místo.
- Karlosek-K1
Já myslím, že to až takový vliv nemá,používal jsem class2,class4 a class6 a rozdíl jsem nepoznal, raději bych volil tu 16GB,pokud je karta téměř zaplněna,tak se mi stávalo, že se načítala pomaleji.
Já bych volil kompromis class4 nebo class6,ty jsou zhruba o 80-100Kč levnější než class10.
Class6-10 se pak hodí na záznam HD videa,takže do budoucna je lepší mít rychlejší.
Mám ověřené značky Kingston, A-data, Sandisk
Já bych volil kompromis class4 nebo class6,ty jsou zhruba o 80-100Kč levnější než class10.
Class6-10 se pak hodí na záznam HD videa,takže do budoucna je lepší mít rychlejší.
Mám ověřené značky Kingston, A-data, Sandisk
-
- Neregistrovaný uživatel
Ahojky všicí tak jsem taky majitelkou tohodle telefonu.Můj první dotykáč, takže velká změna.Bohužel k horšímu zvonění na jednotlivý lidi jdou jen u někoho a to ještě když se mu zachce, což je opravdu jen někdy.O fotkách u kontaktů ani nemluvim.To mi nejde vůbec u nikoho.Zkoušela sem prohazování ze sim na tel a opačně a prd.A co mě nejvíc zklamalo, tak sem si chtěla dát na plochu krásnou fotečku mýho malýho drobečka a je to zvětšený jen na půl obličeje.Hrála sem si s tim do rána, ořezávala do co největšího rozměru a prd a pak sem se dočetla, že sou hodně lidi s verzí 4.0.3 nespokojený, je možný že by to bylo tim?Švagrová má tento stejný telefon, akorát o 9 měsíců starší a problémy s telefonem absolutně nemá a další co mě moc mrzí na co sem byla zvyklá, tak že nemůžu mít motiv.Widge nebo jak je to u těchto tipů??? dávala sem si změny menu podle období nálady a fakt sem měla z čeho vybírat.Nebo něco takovýho je a nevím o tom?Moc moc mocinky moc vás prosím o jakoukoliv radu či tip děkuji Maruška
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Ahoj,
vezmu to teda nějak postupně. Nezobrazování fotek u kontaktů je známý problém. Ale jde to snadno vyřešit. První možností je smazání všech kontaktů ze sim karty a ukládat kontakty jen do telefonu (případně si je zálohovat i do google účtu - synchronizace). Druhou varinatou je u kontaktů na sim kartě smazat předvolby země (+420), nakopírovat si celý telefonní seznam ze sim karty do telefonu a tam naopak předvolby před čísla všude přidat. Jde o to, že když ti někdo volá, tak dostává přednost číslo (seznam), který je přesnější (s předvolbou +420). A to jsou mnohdy právě kontakty na sim kartě, ke kterým v androidu obrázky přidat nejdou. Tato úprava by mohla vyřešit i to vyzvánění, případně mrkni tady:
viewtopic.php?f=4&t=85
Obrázek na pozadí (tapeta) se z fotek vyřízne, to je vlastnost. Má to ale snadné řešení:
viewtopic.php?f=4&t=144
Motivy si můžeš stáhnout z google play. Zadej do vyhledávání "motiv", je tam toho docela dost. Navíc ICS B937 má nějaké motivy i v základu.
Jestli máš telefon koupený od Vodafonu s verzí 4.0.3 (B937), tak máš oficiální možnost downgradu na verzi 2.3 (B895), která je lépe odladěná a rychlejší:
viewtopic.php?f=4&t=10
vezmu to teda nějak postupně. Nezobrazování fotek u kontaktů je známý problém. Ale jde to snadno vyřešit. První možností je smazání všech kontaktů ze sim karty a ukládat kontakty jen do telefonu (případně si je zálohovat i do google účtu - synchronizace). Druhou varinatou je u kontaktů na sim kartě smazat předvolby země (+420), nakopírovat si celý telefonní seznam ze sim karty do telefonu a tam naopak předvolby před čísla všude přidat. Jde o to, že když ti někdo volá, tak dostává přednost číslo (seznam), který je přesnější (s předvolbou +420). A to jsou mnohdy právě kontakty na sim kartě, ke kterým v androidu obrázky přidat nejdou. Tato úprava by mohla vyřešit i to vyzvánění, případně mrkni tady:
viewtopic.php?f=4&t=85
Obrázek na pozadí (tapeta) se z fotek vyřízne, to je vlastnost. Má to ale snadné řešení:
viewtopic.php?f=4&t=144
Motivy si můžeš stáhnout z google play. Zadej do vyhledávání "motiv", je tam toho docela dost. Navíc ICS B937 má nějaké motivy i v základu.
Jestli máš telefon koupený od Vodafonu s verzí 4.0.3 (B937), tak máš oficiální možnost downgradu na verzi 2.3 (B895), která je lépe odladěná a rychlejší:
viewtopic.php?f=4&t=10
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
-
- Neregistrovaný uživatel
Tak jsem zvědav. Dnes se mě tel. vrátil ze servisu. Než jsem ho tam poslal tak jsem upgradoval na ICS 4.0.5 B937, ale telefon se po týdnu sesypal (HW problém). Ze servisu se vrátil s GB 2.6.xx. Teď se mě tel upragodoval na B937, a hned vzáětí se upgraduje na B952. Tak jsem zvědav jak to bude šlapat.... HTC Wildfire je ještě v záloze