Přidej se

Jakou GPS navigaci?

Programy a aplikace pro Android, rozšíření funkcí
elvis.jarou
Neregistrovaný uživatel

Re: Jakou GPS navigaci?

Příspěvek od elvis.jarou »

Mě nabíhá do 1 minuty doma na záchodě, kde mám střešní okno od kterého jsem 1metr.
S telefouny samsung mi to trvalo 5 minut a ještě k tomu jsem musel mít telefon vystrčen z okna.

elvis.jarous
Zařízení: Huawei Ascend G300
Firmware: 4.0.3 B952

Příspěvek od elvis.jarous »

a taky používám to co bylo v mobilu, žádný FiX nebo Blix. Internet v mobilu též nemám. Leda WIFI.

sonda
Zařízení: G300, LG G-PAD 8.3
Firmware: B895
Operátor: Mobil.cz

Příspěvek od sonda »

Exp píše:Já žádný fix GPS nepoužívám a nemám s tím problém. Při prvním spuštění to trvá trochu déle (nový telefon, po továrním nastavení apod.). Ale i tak je to max. do 5 minut. Jakmile se to jednou chytí, tak pak už to je rychlejší. Při každém dalším připojení maximálně 2 minuty (většinou do minuty mám připojeno). Použití v autě za sklem nebo v přihrádce (výhled na oblohu jen bočními okny). Navigaci používám často a funguje to spolehlivě.
45 minut jak píše Sonda to už zavání nějakým problémem s GPS (pokud zrovna nestojí v tunelu apod. :) ).
Těch 45 minut jsem to trošku přehnal :D :D
Ale trvá to dlouho cca 10minut

Pepino_Honda
Zařízení: G300
Firmware: B952 GV

Příspěvek od Pepino_Honda »

mě naběhne gps max do minuty bez jakékoliv přídavné aplikace. Vedle sebe jsem měl ještě SE X10 a té už to trvalo tak 5 minut.
Jinak mám naistalováno B-O-R a Sygica... v BORu mám mapy navteq a jako jsem překvapen. Vždy jsem jezdil podle TT navigace, nejnovější mapy a adresy teda nic moc. v Boru to je vše. V sygicu tyto adresy také nejsou, přičemž se jedná o město o 3500 obyvatelích....
G300 - 4.0.3 - B952 GV

LMN_35
Zařízení: ASUS Zenfone 5
Firmware: Android 4.4.2
Operátor: O2

Příspěvek od LMN_35 »

mne to nabehne pomerne rychlo, cca do minuty, na otvorenom priestranstve a nepouzivam ziadne pridavne aplikacie na podporu vyhladavania. Ani pocas jazdy autom (pouzivam Sygic) sa mi nestalo, ze by doslo k vypadku navigacie... :mrgreen: dlhsie to trva len, ked som v byte, alebo uzavretom priestore, ale predpokladam, ze s tym ma problem vascina telefonov, to bude najskor suvisiet s mnozstvom zeleza v stenach budov...

scarabeus
Zařízení: Huawei Ascend G700
Firmware: G700-U20
Operátor: Vodafone

Příspěvek od scarabeus »

Za sklem v autě u mě náběh max. za minutu.
JB 4.2.1

rosten
Zařízení: Huawei Ascend G300
Firmware: 4.0.3

Příspěvek od rosten »

Já mel na HTC One Touch navigaci TomTom. Pak jsem měl v LG Optimus One chvilku IGO, ale to nebylo nic moc, tak jsem zkusil Sygic a tu te jsem zůstal verny i teď v G300. Mak dispozici naprosto aktuální mapy, vyhledává i čísla popisná, je offline a když v garáží natukam cíl cesty, tak než vyjedu před Barak a zavru vrata, tak má chycen GPS signál bez problémů

scarabeus

Příspěvek od scarabeus »

Tak dneska jsem poprvé pořádně otestoval Be-on-road navigaci na G300 s OpenStreetmapama a tady jsou moje zkušenosti:
Nejprve jeden negativní:
- mapy jsou trochu zmateny v rychlostech v určitých úsecích - neberu, když je mimořádně někde omezena rychlost, ale třeba někde jsou špatně nastaveny rychlosti u úseků, kde je třeba už víc jak půl roku rychlost změněna; navíc třeba dneska v Praze při nájezdu z D1 na Jižní spojku je 50 a navíc jsou tam radary, ale na mapách je stále 80ka; v každým případě - rychlost sledovat

Pozitiva
- rychlé zobrazování
- rychlé nalezení GPS - za 10 sekund jsem měl startovací polohu
- celkem dobře řešený hlas (stručný)
- malé vybíjení telefonu (víc jak půl cesty jsem z Prahy do Brna jel bez nabíječky a i když telefon neustále jel, baterie nespadla pod 50%

Celkově mám zkušenost s Tomtomem na WM 6.5 a musím říct, že tato Navigace, byť je zdarma, mi přijde lepší.
JB 4.2.1

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Příspěvek od Exp »

Díky za info. Takže už jsi opustil MapFactor Navigator? :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

scarabeus

Příspěvek od scarabeus »

Ano, Be-on-road mi přijde přehledněji zpracovaný. 8-)
JB 4.2.1

Odpovědět