Přidej se

Nokia Lumia 820

Diskuze o smartphonech Nokia. Nokia 8, 7.1., 6.1, 5 a další.
Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Re: Nokia Lumia 820 - obecná diskuze

Příspěvek od Exp »

Nektar69 píše:Dobrý den. Zvažuji přechod z Android Xperia T na Lumii 820. Mám možnost ji výhodně koupit.
Trochu mě jen odrazuje váha, menší displej s horším rozlišením a chybějící notifikacni diodou, vše v neprospěch, Lumie. Dále mám strach z mála aplikaci oproti Google play.

Dokážete mi to tu nějak vyjasnit a uklidnit?! Diky :-)
Admin píše:Ahoj, vítej na fóru. :)

Já když jsem kupoval Lumii 820, tak jsem se taky bál váhy a rozměrů (vždycky před tím jsem měl menší telefon, max. 4"). Ale bylo to zbytečné. V ruce se drží skvěle, celkově telefon působí hodně vyváženě a váha ti pak nakonec ani nepříjde. :)

Displej má 4,3 palce, velikostně je podlě mě naprosto v pořádku a navíc má díky tomu telefon docela dobré rozměry. Rozlišení 800 x 480 se může zdát nízké, ale zrovna u Windows Phone to podle mě nijak nevadí. Zobrazí se totiž naprosto stejný obsah jako jako na vyšším rozlišení (je to jedna z předností systému). Docela pěkně to ukázal Radek Hulán v tomto videu (začíná to cca ve 2 minutách): https://www.youtube.com/watch?v=73brZpoQW9U. Displej je kvalitní, jemný, má dokonalou černou, nikde žádný hrubý rastr není vidět. V tomto směru se není čeho bát.

To že nemá 820 notifikační diodu je škoda, přece jen s diodou je to pohodlnější na používání. Taky jsem přešel z telefonů, které diodu měly a ze začátku mi to tam docela chybělo. Na druhou stranu si ale můžeš zapnout notifikace přímo na (zamčený) displej. A tady už můžeš využít jednu z výhod Amoled displeje, kdy svítí jen použivané pixely, takže spotřeba energie je pak minimální narozdíl od IPS apod. Dioda se tím dá dobře nahradit.

Jinak pokud máš možnost, tak doporučuji se na telefon zajít mrknout někam do prodejny. Hodně to pomůže při rozhodování. :)
Naposledy upravil(a) Exp dne 29. 3. 2014 10:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto z LumiaFóra.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

nektar69

Příspěvek od nektar69 »

Tady jde spíš o to si říct, jestli chceš změnu systému. Když ano, tak si myslím, že 820 je adekvátní náhrada. Váha je v pohodě, díky tvarům se drží dobře. Diodu nahradí notifikace na zhasnutém displeji. Foťák fotí slušně i večer. Horší bych viděl vydrz baterie.
Jinak všechny aplikace co jsem měl na androidu jsem našel i na Windows Store.

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Příspěvek od Exp »

Je škoda, že se už Lumia 820 přestává prodávat. Velký e-shopy už ji vůbec nemají v nabídce. Ale přitom je to pořád výbornej kousek, kterej by se určitě dobře prodával i dál. Jinak já jsem měl Lumii 820 taky a baterka byla podle mě ok. Na jedno nabití vydržela docela dlouho.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

Odpovědět