Ahojky,
NB jsem připojen na net přes modem O2. Vytvořil jsem privátní síť : O2 Mobilní internet (veřejná síť) a "Wifina" (privátní síť), obojí - druh přístupu:internet. Na telefonu jsem se připojil a "Wifina" hlásí připojeno. Až do teď vše v pořádku. Ale pokud chci se dostat z telefonu na net, tak to nejde. Wifina má IPv4 adresu 192.168.137.1, Masku 255.255.255.0, DNS 192.168.137.1 a telefon IP 192.168.173.36, brána i DNS mají 192.168.173.1, nastavení adresy : DHCP. Poraďte prosím, kde dělám chybu.
nejde připojení telefonu na net přes wifi router NB
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Re: nejde připojení telefonu na net přes wifi router NB
Ahoj. Jaký je to přesně modem? Máš správně nastavenou WIFI v modemu? Přes kabel ti to funguje? Heslo k WIFI v mobilu je zadané správně? Pokud máš tu WIFI jako privátní, není v nastavení modemu zapnuté nějaké omezení jen pro vybrané IP nebo MAC adresy? Zkus taky změnit WIFI kanál, jestli se to nehádá s nějakou jinou WIFI v okolí. Zkoušels připojení na WIFI i z jiného zařízení? Ty IP adresy telefonu a samotného modemu (routeru) by na to neměly mít vliv (telefon si to najde přes WIFI automaticky). Důležité je správně nastavit připojení k internetu podle návodu od O2, aby fungoval internet a pak doladit to wifi.
Ještě se mrkni dole do podobných témat, třeba tam něco objevíš.
Ještě se mrkni dole do podobných témat, třeba tam něco objevíš.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
Modem je Huawei E1750 (HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem 5(COM16)). Nevím, jak tam mám správně nastavit Wifi. Přes kabel se spojit nechci, chci se dostat na net, abych využil mobilního připojení přes NB. Heslo v mobilu bylo několikrát kontrolováno, je v pořádku. V O2 Mobilní internet - vlastnosti v části zabezpečení je jen v "Povolit tyto protokoly : Nezašifrované heslo (PAP). Nevím, jak mám změnit Wifi kanál. Četl jsem o tom už dříve, ale nevím, kde to mám nastavit. Na toto virtuální Wifi jsem se pokoušel připojit Samsugem GT 5363 a také k NB jsem se dostal, ale na net nikoli. Jen pro doplnění, takto, co mi teď nejde, jsem se připojoval už dříve, ale s NB ASUS K710. Nyní mám Acer V3-771G a nejde mi to. Nevím, jak správně nastavit připojení k internetu, když žádný návod jsem k HSPA USB modemu nedostal.
Koukal jsem tam dole, ale tento problém jsem nenašel.
Koukal jsem tam dole, ale tento problém jsem nenašel.
- Exp
Aha, takže ty máš vlastně USB modem se simkartou operátora a přes něj se připojuješ k internetu v notebooku a chtěl bys sdílet internet do mobilu přes WIFI, které má notebook (protože tento modem WIFI nemá). Chápu to správně? Myslel jsem že máš od O2 nějaké ADSL / VDSL a modem s WIFI routerem.
Bohužel tady s tím sdílením ti asi neporadím, nikdy jsem to nedělal. Ale podařilo se mi k tomu najít návod tady:
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=17&t=1144404
A nebo existuje ještě jedna možnost, která by byla asi komfortnější. Dnes už se prodávají klasické WIFI routery, které mají USB port k připojení modemu na mobilní internet. Nemusel bys pak mít zapnutý notebook, aby ti fungovalo WIFI, ale všechna zařízení bys připojoval přímo k routeru (buď přes WIFI nebo tam jsou i klasické LAN konektory na připojení kabelem). Bylo by to spolehlivější a celkově bys to mohl líp nastavit. Umí to např. TP-LINK TL-MR3420 a spousta dalších:
Bohužel tady s tím sdílením ti asi neporadím, nikdy jsem to nedělal. Ale podařilo se mi k tomu najít návod tady:
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=17&t=1144404
A nebo existuje ještě jedna možnost, která by byla asi komfortnější. Dnes už se prodávají klasické WIFI routery, které mají USB port k připojení modemu na mobilní internet. Nemusel bys pak mít zapnutý notebook, aby ti fungovalo WIFI, ale všechna zařízení bys připojoval přímo k routeru (buď přes WIFI nebo tam jsou i klasické LAN konektory na připojení kabelem). Bylo by to spolehlivější a celkově bys to mohl líp nastavit. Umí to např. TP-LINK TL-MR3420 a spousta dalších:
Díky za snahu, to co nabízíš na http... jsem už všechno vyzkoušel, ale marně.
Díky za Tvůj čas. Franta
Díky za Tvůj čas. Franta
- Exp
Nemáš vůbec za co. Mrkni ještě tady: http://technet.idnes.cz/software-zdarma ... ftware_dvr
Nebo zkus hledat na Googlu pod spojením: notebook jako ap, hotspot apod. Pokud ti internet v notebooku přes ten modem funguje, tak ho máš nastavený správně. Jen teď nějak spustit v notebooku to sdílení i do dalších zařízení.
Nebo zkus hledat na Googlu pod spojením: notebook jako ap, hotspot apod. Pokud ti internet v notebooku přes ten modem funguje, tak ho máš nastavený správně. Jen teď nějak spustit v notebooku to sdílení i do dalších zařízení.
- kryspin.motyczka
- Zařízení: Nokia 6300
- Firmware: romy nemam rad
- Operátor: TM CZ
budu predpokladat ze OS mas win7... kdyz otevres "centrum siti a sdileni" , tam das "zmenit nastaveni adapteru" a uvidis tam jednotliva sitova rozhrani. to, ktere mas USB, dej vlastnosti, posledni karta "sdileni", povol sdileni.
nebo to jeste muzes zkusit premostit s wifinou....
zalezi jak zdany IT uzivatel jsi...
nebo to jeste muzes zkusit premostit s wifinou....
zalezi jak zdany IT uzivatel jsi...
Linux is like teepee - no Windows, no Gates - Apache inside!
Don't be racist! Hate everyone!
Don't be racist! Hate everyone!