Dříve jsem hru sháněl a teď jsem objevil fakt, že byla uvolněná zadarmo pod GNU licencí, tudíž si jí můžete volně stáhnout.
Jedná se o klasickou oldschoolovku. Lítáte s vesmírnou lodí po mapách a střílíte nepřátele.
Nejedná se o žádné rpg se spoustou vylepšení a dokonalým příběhem.
Na výběr máte pouze 3lodě které se liší v rychlosti-pohybu, odolnosti, počtu slotů na zbraně, cooldownech zbraní a v počtu bonusů kterými loď může dočasně disponovat.
Druhů zbraní, které můžete osadit do slotů na své lodi je tuším 18. Tudíž si vyberete co vám sedne.
Zpočátku ale vlastníte jen 4 zbraně a v každé "misi"(kromě první) story modu můžete nalézt zbraň novou.
Misí je 9, zbraní naleznete 8.
Story mod je podle mě o ničem, příběh - nebo spíše pár řádků - jsem ani nečetl. AI nepřátel je zvláštní a po celý story mod jen defensivně procházíte a ničíte stupidně rozestavěné nepřátele bez nějakých větších cílů, víceméně se jen snažíte posbírat zbraně, seznámit se s ovládáním. (Můžu zkusit vykuchat save, aby jste hned měli zbraně ze story modu pokud by vás to nebavilo procházet)
Hra tedy staví na multiplayeru.
K dispozici máme splitscreen hru(rozdělená obrazovka pro více hráčů), coop story mod a nebo hru po internetu.
Možná jste postřehli, že 6 zbraní ještě nemáme.
Ony zbraně jde získat v multiplayeru, tuším že v turnajích, které jsou naplánované(např dnes asi v 16:00)
V multiplayeru by mělo být více modů, gravitace, ranky, achievmenty etc.
Stahujte zde
Hru určitě vyzkoušejte a bylo by fajn kdyby jsme zahráli i multiplayer. Server je tam zatím jen jeden a věčně prázdný, takže netuším jestli se autoři o hru ještě starají. Zakládat vlastní online hru myslím nejde, což je škoda. A taky mě trochu mrzí absence bluetooth multiplayeru, ale to už dneska nikdo nepoužívá a net má každej.
Hru jsem často drtil ve splitscreenu na tabletu a spolu s wormsama se osvědčila jako jedna z nejlepších her pro více hráčů na jednom zařízení, doufám, že po netu bude ještě lepší.
Crust - parádní vesmírná střílečka
- Exp
- Zařízení: Samsung Galaxy A40
- Firmware: Android 9
Re: Crust - parádní vesmírná střílečka
Vypadá to pěkně, díky za skvělou recenzi. Dneska vyzkouším. Ten multiplayer přes web by mohl být super. Bluetooth multiplayeru je škoda. My přes to doma hrajem dost často (piškvorky, lodě atd.).
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)
-
- Zařízení: Bricked G300 :(
- Firmware: Ytong 1.0
- Operátor: 02
- Kontaktovat uživatele:
Re: Crust - parádní vesmírná střílečka
Nikdo jste to nezkusil?
Psal jsem jim a dostalo se mi těchto odpovědí:
- bluetooth mulťák neplánují
- moc lidí to nehraje, proto pořádají ty bitky v urč čas, asi to hrajou i samotní vývojáři
- bombing mode je něco jako capture the flag mod, ještě mapu nepřidali, ale můžu je o to poprosit
- server je už jen jeden kvůli nedostatku hráčů, určitě to zkuste zahrát, projéct singl... když to někoho chytne tak můžem zapařit + navíc si od vývojářů mohu vyžádat serverové soubory, takže bych mohl rozjéct náš českej server podle vašich požadavků, nvm teda kde, momentálně mám jen linuxové vps v holandsku, ale má fajnovej ping, popř bych sehnal jiné... mohl by to hostovat víceméně kdokoli kdo má k dispozici vps či třeba má jen veřejnou ip na svém domácím pc, nastavit to snad půjde a náročný to určitě nebude, myslim, že server jede i pod windows
edit: taky mi psali, že chystají novou hru, poptám se co to je zač...
Psal jsem jim a dostalo se mi těchto odpovědí:
- bluetooth mulťák neplánují
- moc lidí to nehraje, proto pořádají ty bitky v urč čas, asi to hrajou i samotní vývojáři
- bombing mode je něco jako capture the flag mod, ještě mapu nepřidali, ale můžu je o to poprosit
- server je už jen jeden kvůli nedostatku hráčů, určitě to zkuste zahrát, projéct singl... když to někoho chytne tak můžem zapařit + navíc si od vývojářů mohu vyžádat serverové soubory, takže bych mohl rozjéct náš českej server podle vašich požadavků, nvm teda kde, momentálně mám jen linuxové vps v holandsku, ale má fajnovej ping, popř bych sehnal jiné... mohl by to hostovat víceméně kdokoli kdo má k dispozici vps či třeba má jen veřejnou ip na svém domácím pc, nastavit to snad půjde a náročný to určitě nebude, myslim, že server jede i pod windows
edit: taky mi psali, že chystají novou hru, poptám se co to je zač...