Přidej se

Framaroot: root na jedno klepnutí

Programy a aplikace pro Android, rozšíření funkcí
michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

Framaroot: root na jedno klepnutí

Příspěvek od michalkalensky »

Pokud uvažujete o rootnutí svého telefonu či tabletu, patrně se snažíte najít co možná nejjednodušší, nejrychlejší a vyzkoušenou cestu, která nevystaví vaše zařízení riziku.Zpravidla totiž existuje několik alternativ, lišících se od sebe způsobem provedení, ale vedoucích ke stejnému výsledku – získání práv roota. Značnou popularitu tak získala nejrůznější „all-in-one“ řešení, nabízející provedení rootu pro několik desítek různých mobilů a tabletů v jednom rozhraní. Právě do této kategorie spadá Framaroot, slibující rootnutí dlouhé řady zařízení jedním klepnutím bez nutnosti použití počítače.

Autorem aplikace je vývojář, vystupující na XDA fóru pod přezdívkou alephzain. Svůj program distribuuje jako běžný APK balíček, který stáhnete, nainstaluje a spustíte – aplikace se pak postará o instalaci programu SuperUser a dalších souborů, nezbytných pro práci s nejvyššími právy.

Framaroot je kompatibilní s několika desítkami zařízení různých výrobců a poradí si s Androidem 2.x až 4.x. Seznam se přitom stále rozšiřuje – zejména díky uživatelům, kteří Framaroot vyzkoušeli na svém telefonu nebo tabletu, a poskytli zpětnou vazbu, zda se jim rootnutí podařilo, či nikoli.

Více zde:
http://www.svetandroida.cz/framaroot-ro ... uti-201307
Naposledy upravil(a) michalkalensky dne 20. 7. 2013 13:57, celkem upraveno 2 x.

Puget
Zařízení: Apple iPhone X
Firmware: iOS 12.4
Operátor: China Unicom

Re: Framaroot: root na jedno klepnutí

Příspěvek od Puget »

Zkoušel to už někdo na G300?
A nejsem si jistej tím odkazem co jsi sem dal. Odkazuje na svetandroida něco o cupcake.
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).

michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

promin :) Už je to opravené ;)

Na G300 to jde a na Y300 zatím ne :( To by někdo musel napsat autorovy té aplikace na XDA fóru ;)

Puget

Příspěvek od Puget »

Tak to můžeš vyzkoušet. Y300 spadá do stejného exploitu jako G300.
Jinak jestli to fakt funguje, tak mi přijde ROOT tímto způsobem o hodně pohodlnější. :)
Je-li tu na fóru můj příspěvek s nějakou ROM, kterou jsem dlouho od té doby co vyšla nová verze neaktualizoval / nepřidal nový odkaz dejte mi prosím vědět na mail. Všechno ostatní pište formou soukromé zprávy (SZ).

michalkalensky
Neregistrovaný uživatel

no já zatím radši zkoušet nebudu :D Počkám po záruce asi :D Víš jak to dopadloz G300 :lol: :lol:

Puget

Příspěvek od Puget »

Tam se ti ale ROOT povedl bez problémů myslím. Až když sis tam nahrával custom recovery bez odemknutého BL. Naštěstí jsi ho měl stále v záruce, takže ti vrátili i peníze. :D

ROOTu se můžeš zbavit i pomocí toho framaroot, co jsem se teda dočetl. Můžeš ale i přehrát FW.

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Příspěvek od Exp »

Noo tak to vypadá dobře. Kdyžtak až tohle bude zkoušet, dejte vždycky vědět sem do vlákna jak to proběhlo a jak to funguje. Pak to můžeme po ověření přidat k návodům na root.
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

hejbys
Zařízení: Huawei ascend Y300
Operátor: T-mobile

Příspěvek od hejbys »

Ja jsem to zkousel na sve y300 a me to nejde.

xyz
Neregistrovaný uživatel

Příspěvek od xyz »

Zkoušel už někdo Framaroot na Huawei Ascend G510?

pumr
Zařízení: Huawei Ascend G510
Firmware: Android 4.1.1
Operátor: Vodafone

Příspěvek od pumr »

Ahoj, taky bych rád věděl jestli už někdo zkoušel framaroot na telefonu Huawei Ascend G510. A pokud provedu root touto metodou, příjdu o instalované aplikace a nastavení nebo se nic nezmění? Díky za odpověď.

Odpovědět