Přidej se

Telefon pro přítelkyni na fotky

Vybíráš nový mobil, příslušenství? Víc hlav, víc ví. :)
maxXx
Zařízení: Xiaomi Mi A1
Firmware: Lineage OS
Operátor: Tesco Mobile
Kontaktovat uživatele:

Telefon pro přítelkyni na fotky

Příspěvek od maxXx »

Zdravím,

už mi docela hoří koudel u p...e, potřebuji pod stromek vybrat pro přítelkyni telefon, který se jí nejenom bude líbit, ale bude ho prostě milovat... Hodil jsem si do hledáčku několik telefonů, které by odpovídali velikostí (max 4,5palce), parametry (1GB RAM), ale chybí mi v tom jedno jediné vodítko... jak to fotí? Moje přítelkyně s telefonem docela dost často fotí a teda prochází web (svižnost tohoto úkonu by mohlo řešit 1GB RAM)...

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/porovnani.htm?c=RL664a1b;RL663b2;RL665a1b;UM929a2c;
Jmenovitě jsou to:
LG L Fino (D290n) White
LG L70 (D320N) White
LG F60 (D390n) White
HUAWEI Ascend Y550 White
nebo něco jiného ?

Tak prosím o jakoukoliv radu, či postřeh. Založil jsem toto téma aby se to tu neřešilo na 150ti místech a byl bych opravdu rád kdyby se vyjádřili i místní matadoři (odborníci), protože jejich názoru si velmi cením... Děkuji!
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...

[ROM] AOSP MOD [B209] - Více o Androidu a mé práci najdeš na mém blogu maxXx.cz

- zde na fóru si všichni tykáme

Exp
Zařízení: Samsung Galaxy A40
Firmware: Android 9

Re: Telefon pro přítelkyni na fotky

Příspěvek od Exp »

Ty telefony co máš tady ve výběru jsou parametrově hodně podobné. Ani s jedním neuděláš chybu, ale kdybych vybíral pro přítelkyni nový mobil já, tak bych asi vypustil Huawei Y550. Není špatný, ale LG mají podle mě lepší design.

Pokud říkáš že hodně foťí, tak LG L Fino má papírově nejlepší foťák. Navíc jsou k němu v prodeji i originál QuickCircle pouzdra v barvě telefonu s výřezem na zobrazení základních informací na displeji (je to teď hodně populární u G3).

LG F60 je prakticky vylepšený L Fino - je tam navíc LTE, silnější baterka, ale hlavní fóťák si pohoršil - jen 5 MPx oproti 8 MPx u Fina. Na druhou stranu F60 má zase lepší přední foťák - 1,3 Mpx (Fino má vpředu jen 0,3 MPx).

Tihle dva by byli pro mě hlavní kandidáti. :) Ta L70 taky není špatná, má sice horší procesor, ale zase ovládací tlačítka mimo displej, což by mohlo být pro někoho plus.

Jinak v Mironetu teď mají za 4206 kč bílý LG Optimus L9 II (oficiální CZ distribuci). Černý se dá sehnat pod 4000 kč (smarty, czc apod.). Ten je jen o pár korun dražší, ale má větší 4,7" displej s vyšším rozlišením (HD 1280 x 720 px), přitom rozměry stejné nebo lepší než tebou uvedené modely, o něco silnější baterku 2150 mAh, 8 MPx foťák a hlavně už 8 GB vnitřní paměti. Procesor je dvoujádrový, ale má vyšší frekvenci 1,4 GHz. Toho bych zařadil do výběru taky (poměr ceny a výbavy je tam zase o něco lepší). :)
Máš nápad na zlepšení SmartFóra? Napiš svůj návrh do příslušné sekce. :)

maxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maxXx »

Mnohokrát děkuji za tvůj názor...
Ano LG Optimus L9 II jsem ve výběru měl velmi dlouho, ale jediná jeho opravdová výhoda je v tom, že má o třídu lepší display než všechny výše zmíněné (což nechápu). Jinak je tam prej problém s dvou jádrem, které krásně funguje na Android 4.1 (původní), ale po update na Android 4.4 se nehorázně zpomalí (a nepomůže tomu ani factory reset).

Tak jsem se tedy díval dále. Přesně jak jsi řekl design LG je pro holky prostě "více sexy", takže jsem se zaměřil na tuto značku a objevil LG L90 (D405N) White, jen nevím kam ho po stránce parametrů zařadit... A také se mi nedaří dohledat, který z těchto telefonů byl vydaný jako poslední... jde mi o to že L90 je opravdu parádní a mé přítelkyni se líbil společeně s F60 asi nejvíce... jen by mě mrzelo kdyby některý z nich dostal aktualizaci na Android 5.0 a ten který koupím nikoliv...

Mno a teda poslední objev který mi padl do oka dostal se do nejužšího výběru je Xiaomi Redmi 1S, jenomže tam bych potřeboval zkušenost někoho kdo ho vlastní...

Exp

Příspěvek od Exp »

LG L90 je z těch všech tady uvedených podle mě nejlepší. Oproti těm třem v prvním příspěvku má lepší displej, 8 GB vnitřní paměti atd. Jak říkáš LG L9 II má oproti němu lepší rozlišení, ale těch rozdílů tam není moc a L90 je novější. Zas ale třeba oproti té F60 nemá LTE, ale má lepší foťák, takže pak už vybrat podle toho co bude potřeba. :)

Měsíce představení:

LG L90 - únor 2014
LG L70 - únor 2014
LG L Fino - srpen 2014
LG F60 - září 2014 (je to prakticky vylepšený L Fino se stejným designem)

maxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maxXx »

Tak myslím, že je rozhodnuto LG L90 v cílové rovince předběhl všechny, protože moje přítelkyně naprosto zabila situaci hláškou "Xiaomi? co to je za neznámou značku? To nechci!" :D
Takže když to vezmu selektivně tak na procházení webu je to dostatečné, fotit by to mělo dostatečně, LTE není třeba (je zdatný hledač free wifin) a opravdu se jí vzhledově libí...

Takže mnohokrát děkuji za pomoc při výběru, s ženskýma je to složité... :)

myg74
Zařízení: Lenovo P70-A
Firmware: zatím S133
Operátor: T-Debile

Příspěvek od myg74 »

Zalezi na tom jak vypada..... V horsim pripade neco s 0,8 mega predni-0,3 zadni..... :P

maxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maxXx »

Nějaký non-selfie telefon :D

myg74
Zařízení: Lenovo P70-A
Firmware: zatím S133
Operátor: T-Debile

Příspěvek od myg74 »

Tak tak :-)

tramin
Zařízení: ZTE V970

Příspěvek od tramin »

Exp píše:Navíc jsou k němu v prodeji i originál QuickCircle pouzdra v barvě telefonu s výřezem na zobrazení základních informací na displeji (je to teď hodně populární u G3).
Je něco podobného použitelné i pro LG L90,mám tohle pouzdro :
http://www.aliexpress.com/item/Nillkin- ... 65448.html
Případně jiná možnost,jak využít výřez na obalu.

Dík.

Exp

Příspěvek od Exp »

Ahoj Tramine, vítej na SmartFóru. :) Pro LG L90 je originál pouzdro LG QuickWindow s označením CCF-380 s obdélníkovým výřezem. S kulatým (QuickCicrle) se mi pro něj najít nepodařilo, ale funguje to stejně. :)

Odpovědět